Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

J.Stiglitz: "Μόνο με ένα ΟΧΙ οι Έλληνες θα μπορούσαν να πάρουν και πάλι το μέλλον στα χέρια τους"


Επιτέλους οι δανειστές αποκαλύπτουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις για το χρέος επισημαίνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz σε άρθρο του στο Project Syndicate τονίζοντας πως η απάντηση δεν είναι ευχάριστη καθώς όλα έχουν να κάνουν με την εξουσία και τη δημοκρατία πολύ περισσότερο από τα χρήματα και την οικονομία.

Υποστηρίζει στο άρθρο του ότι το πρόγραμμα που αναγκάστηκε η Ελλάδα να εφαρμόσει τα προηγούμενα 5 χρόνια οδήγησε σε αύξηση της ανεργίας η οποία στους νέους φτάνει το 60% και μείωση κατά 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό ότι η τρόικα έχει αρνηθεί να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά. Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι οι ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν ακόμη μάθει από τα λάθη τους αφού η τρόικα συνεχίζει να είναι απαιτητική με την Ελλάδα.

Ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρει πως πολλοί συνάδελφοί του σε όλον τον κόσμο έχουν καταδικάσει τον τρόπο που πράττει η τρόικα αφού αναπόφευκτα οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση τη χώρα. Αλλά ακόμη και εάν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση εάν οι Έλληνες παραμείνουν πιστοί στην τρόικα.

Όσον αφορά στην μετατροπή μεγάλου πρωτογενούς ελλείμματος σε πλεόνασμα, λίγες χώρες έχουν καταφέρει κάτι σαν αυτό που οι Έλληνες έχουν επιτύχει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το ερώτημα ωστόσο, που διατυπώνει ο οικονομολόγος είναι γιατί οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται αντίθετοι στο δημοψήφισμα και αρνούνται να παρατείνουν κατά μερικές ημέρες την προθεσμία της 30ης Ιουνίου για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ. Δεν θέλει η Ευρώπη τη Δημοκρατία;

Κατά τον ίδιο είναι δύσκολο να συμβουλεύσει κανείς τους Έλληνες πώς να ψηφίσουν στις 5 Ιουλίου. Αν ψηφίσουν ναι τότε πιθανότατα η χώρα θα συνεχίσει να ζει μέσα στην εξαθλίωση. Αντίθετα, με ένα όχι οι Έλληνες θα μπορούσαν να πάρουν και πάλι το μέλλον στα χέρια τους και να το διαμορφώσουν έτσι όπως εκείνοι θέλουν, καταλήγει ο Στίγλιτς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου