Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θράσος Ζ.Κ.Γιουνκέρ: Νέα πρόταση για συμφωνία με το ίδιο κείμενο (μείον το ΕΚΑΣ, συν μία αναφορά στο χρέος...) και ζητεί "γη και ύδωρ" από την Αθήνα


Να ξαναφέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε έκτακτο Eurogroup που θα συγκληθεί σήμερα –ενδεχομένως μέσω τηλεδιάσκεψης- επιχειρεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με βάση συμβιβαστική φόρμουλα της τελευταίας στιγμής που ετοίμασε η Κομισιόν και που θα δίνει και προοπτική μείωσης του χρέους.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση τέσσερις βασικούς όρους για συμφωνία οι οποίοι είναι απορίας άξιο γιατί θεωρούσε ότι μπορούν να γίνουν δεκτοί. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι αυτοσκοπός δεν είναι να υπάρξει μια επαχθής συμφωνία και ότι απλά θα παραιτηθεί την Δυτέρα αν δεν πάει "καθαρό" "ΟΧΙ" από το δημοψήφισμα.

Και τώρα, όχι απλά θέτει το ίδιο επαχθές κείμενο των θεσμών προς ψήφιση, αλλά ζητεί και την ταπείνωση της Ελλάδας ζητώντας από την κυβέρνηση να ζητήσει η ίδια ... έκτακτο Eurogroup! Δηλαδή να συρθεί και να παρακαλέσει για μία συμφωνία που απέριψε πριν τέσσερις ημέρες!

Αναλυτικά:

Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών 
Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι
Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενο τους (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για υποχώρηση των δανειστών στην κατάργηση του ΕΚΑΣ)
Η κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup
Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε να υπάρξει μια απλή αναφορά για το χρέος.

Ειδικότερα φέρεται να προτείνει πως η υπόσχεση του Eurogroup, τον Νοέμβριο του 2012, θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε συνεργασία με τον ESM. 

Η Αθήνα απέρριψε και το νέο τελεσίγραφο, φυσικά αφού οι απαιτήσεις όχι απλώς είναι οι ίδιες ακριβώς, αλλ΄επιβεβαιώνουν και το κείμενο που η κυβέρνηση θέτει στην κρίση των πολιτών στο δημοψήφισμα.

Νωρίτερα, πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει αποχωρήσει ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε χαρακτηριστικά «Τώρα που το δίλημμα είναι πιο σαφές πιστεύω ότι θα υπάρξει μια υπαναχώρηση. Το μήνυμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Είμαστε εδώ. Οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές. Στα άλλα είναι πολύ σημαντικές. Αν βρεθεί η λύση έστω και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων την Τρίτη, την οποία, όμως ακύρωσε το βράδυ της Δευτέρας χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι...



Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στόχος της νέας πρότασης Γιούνκερ είναι να υπάρξει πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μία συμφωνία για τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, με δάνειο από τον ΕSM, δηλαδή, χρηματοδότηση με νέο πρόγραμμα και δέσμευση πάνω στην συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 για την ρύθμιση του χρέους, αλλά χωρίς μια καινούρια ουσιαστική πρόταση αι εμμένει στην παλιά, χωρίς πρόβλεψη για "κούρεμα" χρέους, αλλά με μειώσεις στους μισθούς κια τις συντάξεις.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως την Δευτέρα η πρόταση εξετάστηκε σε επίπεδο EuroWorking Group, προκειμένου να τεθεί σήμερα προς συζήτηση στο Eurogroup.

Με τη συμβιβαστική φόρμουλα αυτή επιδιώκεται να καλυφθεί το χρονικό διάστημα, από το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Δευτέρας, την επόμενη του δημοψηφίσματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου