Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Telegraph: Οι καλύτερες «εναλλακτικές» διακοπές είναι στην Ελλάδα!


«Αποδράστε από την πολυκοσμία και τα γνωστά τουριστικά hot spots. Τολμήστε κάτι λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου μαγευτικό...νησιά που προσφέρουν αυθεντική γεύση της ελληνικής ζωής», συμβουλεύει η βρετανική εφημερίδα Telegraph εκείνους που αναζητούν κάτι πιο ποιοτικό και εναλλακτικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αυτά τα 8 ελληνικά, μαγευτικά νησιά προτείνει η Telegraph:

Αστυπάλαια

Ευρισκόμενη στο σημείο που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, η Αστυπάλαια είναι ένα χάρμα οφθαλμών με το σκηνικό της να συνθέτουν το λευκό, το μπλε του κοβαλτίου, η πέτρα και οι ελιές. Τα ίχνη μίας ιστορίας αιώνων είναι εμφανή στα ερείπια της μυκηναϊκής εποχής, τα μοναστήρια και τις βασιλικές της πρώιμης χριστιανικής περιόδου. Στον ορίζοντα της Χώρας δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο. Κάτι ακόμη που πρέπει να δει κανείς στην Αστυπάλαια είναι η Παναγία η Φλεβαριώτισσα, όπου ένα μέρος της εκκλησίας είναι χτισμένη μέσα σε σπήλαιο. Διαθέτει επίσης υπέροχες παραλίες, όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βάτσες, Πλάκες, Καμινάκια, Άγιος Γιάννης, Πάνορμος, Παχιά Άμμος, Πέρα Γιαλός και Λιβάδια. Μπορεί επίσης κανείς να κάνει ηλιοθεραπεία, να κάνει καταδύσεις, να επισκεφθεί τα σπήλαια, να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο ψάρεμα ή να πάρει μία βαρκούλα και να προσεγγίσει τις παραλίες στα νησάκια Κουτσομύτη και Σύρνα.

Αλόννησος


Το σπίτι της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των βόρειων Σποράδων, η Αλόννησος έχει ως ατού την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της. Τα νερά της προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια θαλάσσια πτηνά, φώκιες και δελφίνια, ενώ η γη της χαρίζει θησαυρούς στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των χιλιάδων βοτάνων που ευδοκιμούν στο νησί. Εκτός από τα χρωματιστά «μπαλώματα» από ορχιδέες και ελαιώνες, η Αλόννησος διαθέτει και παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, όπως οι Μεγάλος Μουρτιάς, Στενή Βάλα, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά και Μαρπούντα.

Φολέγανδρος

Ενα πανέμορφο ηφαιστειακό τοπίο στις νότιες Κυκλάδες, η Φολέγανδρος συναγωνίζεται τη Σαντορίνη για τα φανταστικά της ηλιοβασιλέματα. Ανεβείτε στο καφέ-μπαρ «Ανεμόμυλος», παραγγείλτε ένα κοκτέιλ και δείτε τους βράχους να κοκκινίζουν καθώς ο ήλιος χάνεται στη θάλασσα - μαγικό! Με μία πανέμορφη χώρα, μικρά ξενοδοχεία και κουκλίστικα σπιτάκια, η Φολέγανδρος είναι ο ιδανικός προορισμός για να πάρετε μία αυθεντική γεύση από τη ζωή των ελληνικών νησιών.

Μήλος


Γνωστή για τους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς της, τον πλούτο των ορυκτών και την παραδοσιακή καρπουζόπιτα, η Μήλος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός κοσμικού νησιού, συν τις μυστηριώδεις κατακόμβες και τα αρχαία ορυχεία. Δύσκολο να διαλέξει κανείς ανάμεσα στις 80 φανταστικές και ποικιλόμορφες παραλίες και λιμάνια, όμως το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, οι βράχοι του Κλέφτικου και η λαμπερή Αλογομάντρα είναι κορυφαία. Μην τυχόν δεν επισκεφθείτε τη σπηλιά του Παπάφραγκα, τις θερμές πηγές σε Καναβά, Αλυκή, Προβατά και Πικροπηγή, καθώς και τις μαγικές υποθαλάσσιες σπηλιές, εάν επιθυμείτε υποβρύχιες εξορμήσεις.

Αμοργός


Βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη, νοτιοανατολική πλευρά των Κυκλάδων. Πέρα από τις παραλίες, τα ξεροτήγανα και το ρακόμελο, το νησί είναι μία ευκαιρία για εξερεύνηση σε στεριά και θάλασσα. Κορυφαίο αξιοθέατό του είναι το μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας του 11ου αιώνα, το οποίο είναι χτισμένο σε πολύ ψηλό βράχο, ώστε να προφυλαχθεί η ιερή εικόνα από τους πειρατές. Βρίσκεται στον βράχο του όρους Προφήτης Ηλίας, 300 μέτρα πάνω από το Αιγαίο.

Πάτμος

Γνωστή παγκοσμίως ως το νησί, όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μέσα σε μία σπηλιά, η Πάτμος πραγματικά μαγεύει. Εκτός από το θρησκευτικό στοιχείο, η Πάτμος προσελκύει επίσης και τους λάτρεις της φύσης με πλούσια ακτογραμμή, βράχια, σπηλιές, κατάφυτα βουνά και βότσαλα.

Κουφονήσια


Σύμπλεγμα τριών μικρών νησιών, από τα οποία το ένα κατοικείται, τα Κουφονήσια σας καλούν να κάνετε ότι θέλετε. Φτάνοντας στα Άνω Κουφονήσια, θα βρείτε υπέροχες παραλίες και θαλασσινά. Ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο προς το νότο είναι τα Κάτω Κουφονήσια, με γραφικές αμμώδεις ακτές, και πιο ανατολικά είναι το πέτρινο νησί της Κέρου, που γοητεύει τους αρχαιολόγους, αφού εκεί βρέθηκαν 350 σπασμένα ειδώλια, που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ..

Ύδρα


Χτισμένη σε ένα αμφιθεατρικό σημείο που βλέπει τον Σαρωνικό. Αυτοκίνητα και μηχανάκια απαγορεύονται και τα μόνα δημόσια μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια. Αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα και είναι ένα εξαιρετικό μείγμα σικ και βουκολικού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου