Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μετά την Α.Μέρκελ τηλεφώνημα του Τζ.Λιού στον Α.Τσίπρα: "Αν δεν υπάρξει συμφωνία κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία"


Αγωνία στις ΗΠΑ για το αν θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-δανειστών: Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού επικοινώνησε ξανά με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για να του πει ότι "η αποτυχία συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρύτατες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα λίγο μετά αφού ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είχε επικοινωνήσει με την Α.Μέρκελ όπου είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο "βάλτε οριστικά τέλος στη λιτότητα - Λύση τώρα για την Ελλάδα".

Είναι σαφές πια ότι απσχολεί την Ουάσιγκτον μήπως ο "κρότος" στην Ευρωζώνη που θα προκληθεί από μια στάση πληρωμών της Ελλάδας, δεν θα ακουστεί απλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά θα σπάσει κιόλας την αμερικανική "φούσκα" όπως έγινε το 2008 με την Lemhan Brothers.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού.

O κ.Λιού σημείωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι η αποτυχία συμφωνίας θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρύτατες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Προσφέρθηκε ακόμη να παραμείνει σε επαφή με τον πρωθυπουργό και άλλα μέρη της Ευρώπης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιού είπε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε τη «σφαίρα» που λέγεται μη πληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ στη θαλάμη του πιστολιού και απάντησε στους εκβιασμούς και τις απειλές των δανειστών πως είναι έτοιμη να τραβήξει τη σκανδάλη σε περίπτωση που αυτοί επιμείνουν στις αξιώσεις τους για νέα μέτρα και δεν προχωρήσουν σε μία συμφωνία που θα ξεφορτώνει κάπως τα βάρη του μνημονίου που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μέχρι στιγμής συμφωνία δεν έχει υπάρξει και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το περιεχόμενο της, παρά το όσα ακούγονται, έως ότου «κλείσει» οριστικά. Τόσο, ωστόσο, από την πλευρά των δανειστών όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράζεται πλέον μεγαλύτερη αισιοδοξία για επίτευξη μίας κοινά αποδεκτής συμφωνίας εντός των επομένων ημερών.

Φαίνεται πως η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης, η απόφασή της να τηρήσει τις «κόκκινες γραμμές» και να φτάσει μέχρι τέλους ακουμπώντας το πιστόλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά κυρίως το γεγονός ότι υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει διαπραγμάτευση, είναι προς όφελος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής υπήρξαν επανειλημμένες παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας, ενώ μία ακόμη αναμένεται σήμερα στη Δρέσδη, όπου γίνεται η Σύνοδος των G7, των ισχυρότερων οικονομικά χωρών. Σε αυτή και με εντολή του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου αναμένεται να ζητήσει από το Γερμανό ομόλογο του, Β. Σόιμπλε, να δοθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας γιατί αυτή η κατάσταση απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

Tα συνεχόμενα τηλέφωνα του Τ.Λιού στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ φοβούνται κάτι πολύ περισσότερο από την στάση πληρωμών μια "μικρής"-όπως αρέσκονται να μας αποκαλούν οι Γερμανοί-χώρας.

Ξέρουν ότι η χώρα βρίσκεται στην ευρωζώνη, και οποιαδήποτε στάση πληρωμών θα έχει αντίκτυπο στο σύνολό της, και θα επεκταθεί σε όλον τον πλανήτη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου