Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αντιτρομοκρατική συνεργασία Βοσνίας – Σερβίας - Τί συμφώνησαν οι πρόεδροι των δυο χωρών


Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, με τον οποίο εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας για να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες όπως η προχθεσινή στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ζβόρνικ.

Ο κ. Νίκολιτς υποσχέθηκε ότι «η Σερβία θα βοηθήσει, στο πλαίσιο του συντάγματος, τη Σερβική Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές απειλές». «Η Σερβική Δημοκρατία, υπό το ισχύον καθεστώς στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, δεν είναι επαρκώς προστατευμένη από τις αυξανόμενες απειλές εξτρεμιστών και τρομοκρατών και είναι καθήκον της Σερβίας να τη βοηθήσει» επισήμανε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μίλοραντ Ντόντικ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλβ Νίκολιτς. Συμπλήρωσε δε ότι «η Σερβία δεν θέλει να απειλήσει την λειτουργία και την συνοχή της Βοσνίας ωστόσο δεν μπορεί να επιτρέψει οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την οντότητα της Σερβικής Δημοκρατίας στη σύνθεση του κράτους της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης». Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία των υπηρεσιών Ασφάλειας και Πληροφοριών για την πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας στρατηγικής για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων που δεν θα βασίζεται μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (SIPA) της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, που σήμερα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για θέματα τρομοκρατίας, αλλά και στις υπηρεσίες των Σέρβων της Βοσνίας. Ο πολιτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων ανέφερε, επίσης, στη συνέντευξη Τύπου, ότι πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα των υπηρεσιών ασφαλείας, η αύξηση του εξτρεμισμού οφείλεται και στην έλλειψη βούλησης, από την πλευρά Βόσνιων πολιτικών, να αντιπαραταχθούν στον ισλαμικό φανατισμό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου