Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

New Europe:Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ευθύνεται για την κρίση στην Ελλάδα


H εφημερίδα New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες αφιερώνει το κύριο άρθρο της στη συλλογική μελέτη γνωστών οικονομολόγων «Η Ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2010.

Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης».

Η μελέτη αναλύει εξονυχιστικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε όλο το φάσμα των προηγούμενων δεκαετιών και ρίχνει φως στα αίτια και τους υπεύθυνους για την ελληνική κρίση.

«Μελέτη δικαιώνει τον Καραμανλή» έχει ως τίτλο αναφερόμενη στην διακυβέρνηση του γαλάζιου πρώην πρωθυπουργου (2004-2009).

«Παρά το γεγονός ότι πολλοί έχουν αναζητήσει τα αίτια στην διακυβέρνηση Καραμανλή, η σύγκριση μεταξύ όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, μέχρι το 2010, δείχνει μάλλον το αντίθετο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για την κρίση στην Ελλάδα και ότι δεν ήταν εκείνη που οδήγησε καθοριστικά στη δημιουργία υπερβολικών ελλειμμάτων και χρέους.»

Συνεχίζοντας αναφέρει:

«Συχνά παραγνωρίζεται από τους σχολιαστές μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων το επίπεδο του χρέους πριν από το 2004, αλλά κυρίως το αυξημένο επίπεδο των τόκων, τοκοχρεολυσίων και των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων που κλήθηκε να αποπληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004, καθώς και τις πληρωμές για στρατιωτικές δαπάνες που είχαν κληροδοτηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαπίστωση σε σχέση με την διόγκωση του δημόσιου τομέα, για την οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή. Πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών αποδεικνύουν ότι, το 2009, ο αριθμός των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα παρέμεινε στα επίπεδα του 2004, επίπεδα χαμηλότερα ή ίδια με εκείνα του μέσου όρου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ!» ολοκληρώνει για τη διακυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού.

http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/12789-new-europe-i-kyvernisi-karamanli-den-efthynetai-gia-tin-krisi-stin-ellada.html
Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,
    ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ,
    ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ, ΓΕΝΝΑΙΟΣ.

    ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,
    ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,
    ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΥΓΙΗ,
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καί μετά από όλα αυτά τά ''κατορθώματα'' ξύπνησες.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή