Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

The National Interest: «Η Ρωσία συσπειρώνει γύρω της όλο και περισσότερους υποστηρικτές»


Η κατάσταση στον κόσμο, δεν είναι υπέρ της Δύσης, η πολιτική και η οικονομική κρίση έχει υπονομεύσει τη θέση της ΕΕ, και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες είναι βυθισμένες σε ατέρμονες  στρατιωτικές εκστρατείες και περιπέτειες σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, όλο και περισσότερα κράτη μέλη της Ανατολικής Ευρώπης «καλωσορίζουν» την Ρωσία,  βλέποντάς την  σαν ένα σημαντικό οικονομικό εταίρο. Αυτό αναφέρει   άρθρο με τίτλο  «το εθνικό συμφέρον», του  Αμερικανού  πολιτικού  επιστήμονα και διευθυντή του Ινστιτούτου «The National Interest», που ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, Fion Hill. γράφει  η ρωσική εφημερίδα news.rambler.ru.

«Στην προσπάθεια  οικοδόμησης ισχυρών οικονομικών δεσμών με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ο Πούτιν κερδίζει πόντους για την Ρωσία, η οποία επιδιώκει  όλο και περισσότερο σεβασμό για την ίδια την χώρα»,  αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Στην Ουγγαρία, η Ρωσία στο πρόσωπο του Β.Πούτιν , έγινε δεκτή με μεγάλη θέρμη,  ως  ο εκπρόσωπος μιας υπερδύναμης, και ενός σημαντικού προμηθευτή ενέργειας. Σύντομα την ίδια «καλοσύνη» θα λάβει και η Κύπρος, η οποία έχει ήδη κερδίσει την εύνοια της Μόσχας . Έλληνες, Βούλγαροι, Σκοπιανοί , Σέρβοι και Τούρκοι,  όλοι ενδιαφέρονται για επιχειρηματική συνεργασία με την Ρωσία »,  λέει ο Χιλ.

Έτσι, ο Αμερικανός αναλυτής πιστεύει ότι «η Ρωσία προτίθεται να ακυρώσει στην πράξη την ευρωπαϊκή πολιτική των οικονομικών κυρώσεων».

«Με τη σειρά της , η Δύση σήμερα είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη, αλλά και η εικόνα της στο διεθνές προσκήνιο δεν είναι υπέρ της. Η παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη έχει κλονίσει την οικονομική και πολιτική θέση της ΕΕ, και των ΗΠΑ, απομυζώντας την ζωντάνια και την λάμψη που υπήρχε παλαιότερα. Η  δύναμή αυτή χάθηκε ως αποτέλεσμα ενός παρατεταμένου δεκαετούς πολέμου στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, καθώς υπάρχει πλέον διάχυτη η  εντύπωση ότι η Ουάσιγκτον δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή. Στην Ανατολική Ασία, η Αμερικανική πολιτική ηγεσία των έχει μετακινηθεί προς την Κίνα»  σημειώνει το άρθρο.

Στο πλαίσιο αυτό, Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει «να συσπειρώνεται γύρω από τον λαό του, και τους υποστηρικτές του στον κόσμο, καταδεικνύοντας ότι ο μονοπολικός κόσμος, των ΗΠΑ  έχει περάσει ανεπιστρεπτί» , σημειώνει ο Αμερικανός αρθρογράφος .

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι νίκησαν στον Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά  τώρα είναι η σειρά της Δύσης να υπομείνει την  δική της ταπείνωση »  καταλήγει ο Hill.

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr,   μελέτη από το Αμερικανικό Ίδρυμα « Heritage»,  καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να διεξάγουν ταυτόχρονα δύο μεγάλους πολέμους. Σύμφωνα με την  μελέτη του «Δείκτη στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ – 2015», οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν τα εφόδια για την διεξαγωγή δύο μεγάλων περιφερειακών ένοπλων συγκρούσεων, χαμηλής έντασης, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα free  Beacon.

Η στρατηγική δύναμη των ΗΠΑ , δεν είναι πλέον στα παλαιά επίπεδα.  Ο λόγος, είναι η  σταθερή μείωση της χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μειώνεται συνεχώς  η ισχύ του σημερινού αμερικανικού στρατού  . Οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν είναι πλέον σχεδόν σε θέση να ικανοποιήσουν την ανάγκη, ακόμη και  για την προστασία των συμφερόντων τους παγκοσμίως. Ή Ρωσία , η Κίνα , η Ινδία ενδεχομένως έρχονται να καλύψουν το κενό αυτό. Το ζήτημα είναι  ότι έως ότου επέλθει νέα « στρατηγική ισορροπία» στον πλανήτη όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και πιθανά…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου