Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κοτζιάς: Επειδή ήμασταν πέντε χρόνια η χώρα της φάπας, δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε


Για ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τήρηση των κανόνων μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σε συνέντευξή του στον σταθμό Alpha ο κ. Κοτζιάς ανέφερε «Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια...».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο "φάπες"; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. 

Τόνισε ότι έχει εισηγηθεί τη σύσταση επιτροπής σοφών για το θέμα και υπογράμμισε ότι «στο δεύτερο μνημόνιο έγινε ένα βασικό λάθος; Μια υποχώρηση; Πείτε το όπως θέλετε. Προβλέπει ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη. Αυτό είναι λάθος».

«Αν δεν αναγνώριζαν (σσ. το χρέος οι Γερμανοί), δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου