Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ: Ποιοι ζητούν από τον Α.Σαμαρά να φύγει - Τι του είπε ο Κ.Καραμανλής.

Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ μετά την συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Δεξιάς παράταξης. Οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά έσπευσαν να μιλήσουν για «ιστορική ήττα», ενώ ο ίδιος με το διάγγελμα που έκανε από το Ζάππειο εμφανίστηκε να μην θέλει να εγκαταλείψει την αρχηγία του κόμματος. Θα επιμείνει ο κ. Σαμαράς μέχρι τέλους οδηγώντας τη ΝΔ αντί στη συνένωση στη διάλυση;

Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο αρχηγός του κόμματος επικοινώνησε χθες επανειλημμένα με τον Κώστα Καραμανλή και οι συνομιλίες αυτές είχαν να κάνουν με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής όσον αφορά στη ΝΔ. Για το τι διεμήφθη μεταξύ των δύο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Εκτιμάται όμως πώς τέθηκε το θέμα της ηγεσίας και ο πρώην πρωθυπουργός δεν φάνηκε να ικανοποιείται από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από το σκληρό tweet του Ευάγγελου Αντώναρου, που είναι η «φωνή» του Κώστα Καραμανλή. «Συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Αντώναρος.

Μάλιστα στη συνέχεια ανέβασε νέο σχόλιο υποστηρίζοντας πως η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στις καραμανλικές της ρίζες. «BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ». Ποιον είχαν αποδέκτη αυτά τα φαρμακερά tweet δεν χρειάζεται εξήγηση. Τον Αντώνη Σαμαρά και το στενό του επιτελείου που επένδυσαν στον φόβο και στην κινδυνολογία.

Δεν ήταν όμως ο κ. Αντώναρος που επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πολλά άλλα στελέχη, «καραμανλικοί» και «μηστοτακικοι», τα οποία έχουν προχωρήσει ήδη τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και να οδηγηθεί άμεσα σε Συνέδριο «ιδεών και θέσεων». Κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό για σοβαρά επικοινωνιακά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο.

Σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες προέκριναν για μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρώην πρόεδρο της Βουλής. Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε: «Εγώ δεν θα αμφισβητήσω τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κινηθώ μόνο αν ο ίδιος παραιτηθεί ή αν μου το ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Τουρισμού Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισήμανε ότι «νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου. «Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη».

Δήλωση έκανε και ο Γιώργος Βουλγαράκης που επανέκαμψε λέγοντας τα εξής:  «”Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του, ελπίζω να μην το μετανιώσει". Μ' αυτά τα λόγια, ο Γεώργιος Ράλλης παρέδιδε την κυβέρνηση το 1981. Έχω την αίσθηση, ότι το ίδιο θα επαναλάμβανε και σήμερα…Όσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχουν δύο μόνον επιλογές: η θα περιμένει να αλλάξει ο λαός, η θα αλλάξει η ίδια. Προσωπικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της».

Ίσως όμως η πιο σημαντική αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά να ήρθε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φέρεται ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του. Το βράδυ των εκλογών τόνισε πώς η ΝΔ υπέστη μία «βαριά ήττα» και επισήμανε πως «τα αίτια θα αναζητηθούν και όλα θα συζητηθούν σύντομα». Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα τεθεί θέμα προέδρου, λέγοντας ότι «θα περιμένω να τοποθετηθεί ο πρόεδρος».

Όμως, όπως φάνηκε από το διάγγελμα που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει εύκολα την «καρέκλα» της ΝΔ. Επικέντρωσε την επιχειρηματολογία του στο ότι η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του 2012 και δεν έκανε καμία νύξη για συνέδριο και θέμα ηγεσίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος με στελέχη να λένε χαρακτηριστικά πώς η ΝΔ θα έχει στην αυριανή Βουλή την μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα που είχε ποτέ στην ιστορία της. «Και αυτό δεν τιμά των κ. Σαμαρά», συμπλήρωναν.

Η στάση λοιπόν του Α. Σαμαρά θα είναι κρίσιμη για την επόμενη ημέρα στη Δεξιά παράταξη. Ο ίδιος δεν πείθει του δεξιούς ψηφοφόρους. Όπως φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν άνετα στη Βουλή κάνοντας την έκπληξη, ενώ η Χρυσή Αυγή παρέμεινε κοντά στα ποσοστά των εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 παρά τον «πόλεμο» που δέχθηκε και με φυλακισμένη την ηγεσία του κόμματος.

Το δεδομένο αυτό κάνει πολλούς να θεωρούν στη λεωφόρο Συγγρού πώς ο Α. Σαμαράς έχει «έφαγε» τα ψωμιά του και είναι καιρός η ΝΔ να προχωρήσει στην… επόμενη ημέρα. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου