Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Συζητήσεις Ρωσίας - Βουλγαρίας για τον South Streamδ


Η Ρωσία και η Βουλγαρία προτίθενται να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.
«Η βουλγαρική πλευρά απευθύνθηκε προ ημερών στο υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ζητώντας να γίνει συνάντηση. Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία» που θα γίνει αυτή, είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου, εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατή η συνάντηση την Παρασκευή 19η Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας της Βουλγαρίας Μποζιντάρ Λουκάρσκι είχε δηλώσει ότι βουλγαρική κυβερνητική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Παρασκευή για να έχει συνομιλίες με το Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ. Σύμφωνα με τον Λουκάρσκι η βουλγαρική άποψη είναι ότι «ο αγωγός South Stream μπορεί να προσαρμοστεί στην νομοθεσία και τις οδηγίες της ΕΕ».

Την 1η Δεκεμβρίου δια στόματος του προέδρου Πούτιν από την Άγκυρα, η Ρωσία ανακοίνωσε την ανάκληση του σχεδίου και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προωθήσει ανάλογο αγωγό μέσω της τουρκικής ΑΟΖ και έως τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.
Παρά την ανακοίνωση, το πρακτορείο επισημαίνει ότι το ειδικό πλοίο Castoro Sei, που θα τοποθετούσε τον υποθαλάσσιο αγωγό για λογαριασμό της ρωσικής Gazprom σε συνεργασία με την ιταλική Saipem, βρίσκεται ακόμη στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας.

Στο σημερινό της φύλλο, η οικονομική εφημερίδα της Μόσχας Bέντομοστι γράφει ότι δεν έχουν ακυρωθεί ούτε τα συμβόλαια προμήθειας μεταλλικών σωλήνων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη παραχθεί και μεταφερθεί μάλιστα στη Βάρνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα για την κατασκευή της πρώτης διακλάδωσης του αγωγού απαιτούνταν 680 χιλιάδες τόνοι μεταλλικών σωλήνων, που κατασκευάζουν οι ρωσικές εταιρείες Severstal, ΟΜΚ και υπολείπεται να μεταφερθούν στη Βουλγαρία μόνο οι 10 χιλιάδες τόνοι. Στη δεύτερη διακλάδωση του αγωγού εμπλέκονται και οι ιαπωνικές Marubeni-Itochu και Sumitomo, οι οποίες επίσης έχουν εκτελέσει μέρος των συμβολαίων τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου