Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ερντογάν μαινόμενος κατά της Ευρώπης


Και τι είναι, άλλωστε, αυτή η Ευρώπη ; Τι έχει πίσω της ; Κάποια παράδοση πολιτισμού και δημοκρατίας ; Ένα τίποτα είναι μπροστά στο νέο οθωμανικό μεγαλείο της Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική κυβέρνηση διέταξε την σύλληψη 32 κορυφαίων δημοσιογράφων στη χώρα, αλλά παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον πεφωτισμένο πρόεδρο της χώρας, η ελευθεροτυπία, ουδόλως, επλήγη. 
Για αυτό και η Ευρώπη δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας στην πλέον δημοκρατική, κατά τον Ερντογάν, χώρα του κόσμου, την φιλτάτη Τουρκία. 

«Λένε πως θα δώσουν μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία. Κάντε τον κόπο να έρθετε εδώ και η Τουρκία θα σας δώσει μαθήματα δημοκρατίας», δήλωσε, με την στεντόρεια φωνή του και το γνωστό οργίλο, ολίγον από Χίτλερ, ύφος του ο αξιότιμος κ. Ερντογάν, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών στο Ικόνιο. 
Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει, μετά βδελυγμίας, εαυτόν, στον καθρέπτη, πριν κατηγορήσει την Τουρκία, την ώρα που συνομιλεί με την Αίγυπτο και την Συρία. «Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ οι θυρωροί της Ευρώπης», φώναξε. 

Οι μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων, αυτή τη φορά, που κατά τον Ερντογάν, προωθούν την ελευθεροτυπία, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις ΕΕ και ΗΠΑ. Φυσικά πίσω από τις αντιδράσεις αυτές, κατά τον Ερντογάν, κρύβεται – τι άλλο ; - ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο πρώην στενός, ισλαμιστής επίσης, συνεργάτης του, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. 

Άλλωστε, τρεις μόλις ημέρες πριν, ο Ερντογάν είχε πει στους Ευρωπαίους να κοιτάζουν τη δουλειά τους, σε μια δήλωση που εγείρει νέες αμφιβολίες για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. 

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως είτε η ΕΕ δεχτεί την Τουρκία, είτε όχι για τον ίδιο και τη χώρα του το γεγονός δεν σημαίνει τίποτα. «Ας το επαναλάβω. Όσοι προσπαθούν να νουθετήσουν την Τουρκία, υψώνοντάς της το δάχτυλο, ας καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με την παλιά Τουρκία», είπε, μαινόμενος, ο Ερντογάν, ικανοποιώντας απόλυτα το αίσθημα των ακροατών του, αλλά μάλλον όχι και των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. 

Πηγή: Hurriyet
Μετάφραση – επιμέλεια: http://www.onalert.gr/stories/erdogan-mainomenos-eyrvph/39361

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου