Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πιστεύεις;



Κάποτε ο π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος ταξίδευε σιδηροδρομικώς, σ' ένα επαρχιακό σταθμό άκουσε ότι στον ναό του γειτονικού χωριού συνέβη θαύμα:


Μια εικόνα δάκρυσε! Αμέσως όλοι οι επιβάτες άδειασαν το τραίνο και έτρεξαν να δουν το θαύμα. 

Όλοι, εκτός από τον π.Ιωήλ, που συνέχισε να μελετά κάποιο βιβλίο!


Όταν συγκινημένοι οι επιβάτες επέστρεψαν, εκείνος που καθόταν ακριβώς απέναντί του, δεν κρατήθηκε και αγανακτισμένος από την απάθεια του, είπε:

-Εσύ , παππούλη, φαίνεται ότι δεν πιστεύεις.

-Εγώ πιστεύω, απάντησε εκείνος , και γι' αυτό δεν μου κάνουν εντύπωση τα θαύματα. Εσύ δεν πιστεύεις! Και πήγες να δεις το θαύμα για να πιστέψεις. Έτσι δεν είναι; Για πες μου λοιπόν , τώρα πίστεψες;


http://talantoblog.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html
http://hristospanagia3.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2188.html
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/12/blog-post_147.html
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Ο Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους Εβραίους "προφήτες". Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και "προφήτευσε" όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 - 838 π.Χ).

    Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
    Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
    Ὡς ἔμπνουν κειμήλιον, τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, Προφήτης θεόληπτος, ὤφθης σοφέ, Ἰωήλ, ἑλλάμψει τοῦ Πνεύματος· ὅθεν τῆς εὐσέβειας, ἡ πηγὴ ὡς προέφης, ἔβλυσε τοὶς ἐν κόσμῳ, ἐκ τοῦ οἴκου Κυρίου ἧς νῦν καταπολαύοντες, πόθω τιμῶμεν σε.

    Ακολουθούν 3 γονυκλισίες και 7 σταυροκοπήματα.,

    Γονυκλισία: Το να γονατίζει κανείς μπροστά σε κάποιον Εβραίον προφήτη ή προπάτορά μας ή άγιον (σε ένδειξη σεβασμού)
    Σταυροκόπημα: Εκτέλεση του σημείου του σταυρού (κατ' επανάληψη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΔΙΑ ΣΟΥ Κ ΤΝ ΚΑΤΣΙΚΟΕΡΩΤΙΑΡΗ ΣΟΥ ΠΑΝΑ Κ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.ΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ?ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ? ΜΌΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΝ ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΌΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΔΙΑ ΣΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΊΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΠΕΝΙ ΧΙΛ ΕΙΣΑΙ Κ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή