Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καισαριανής Δανιήλ: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο Έθνος και την κοινωνία»


Συνέντευξη του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ στην κα Μαρία Μπραουδάκη.

«Σταθερό εισόδημα για κάθε οικογένεια, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Το Φανάρι να τηρεί τα προβλεπόμενα από τον καταστατικό χάρτη της Ελλαδικής Εκκλησίας προς άρση των παρεξηγήσεων,

Μοναδικό αντίδοτο στην κρίση είναι να εξασφαλιστεί «σταθερό εισόδημα για κάθε οικογένεια», σημειώνει ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ. Ο Ιεράρχης, εμμέσως πλην σαφώς, ζητά από το Φανάρι να τηρεί τα προβλεπόμενα από τον καταστατικό χάρτη της Ελλαδικής Εκκλησίας προς άρση των παρεξηγήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όπως σημειώνει, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκρινε πως με αυτόν «διασφαλίζεται στο ακέραιο το πνευματικό δικαίωμά του για τις Ιερές Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Επομένως, όταν τηρείται ο καταστατικός χάρτης [….] προβλήματα δεν δημιουργούνται». Στις παρακαταθήκες του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο κ. Δανιήλ υπογραμμίζει τη διδαχή «να αναλαμβάνουμε το καθήκον της ευθύνης μας απέναντι στην Εκκλησία, στην κοινωνία, στην πατρίδα, στο έθνος σε όλο τον κόσμο». Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η εκκλησιαστική εκπαίδευση πρέπει να διαμορφώνει ιερείς.


Διαποιμαίνετε μία Μητρόπολη με πολυποίκιλη κοινωνική διαστρωμάτωση. Πώς βλέπετε να βιώνει το ποίμνιό σας τις συνέπειες της κρίσης;
Όπως σε ολόκληρη την επικράτεια της πατρίδας μας, έτσι και στους δήμους της πνευματικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η οικονομική κρίση έχει καταστήσει πολλές οικογένειες αδύναμες να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες τους, να εξασφαλίσουν την τροφή τους, να καταβάλουν το ενοίκιο της κατοικίας τους, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και της υδρεύσεως και των λοιπών δικτύων, να καλύψουν δαπάνες για νοσηλεία και φάρμακα, όταν είναι μάλιστα πολυμελείς οικογένειες και άνεργοι. Η οικονομική κρίση δημιουργεί ανέργους και ανασφάλιστους, ανακόπτει σπουδές, επιδρά στην τέλεση του γάμου των νέων ακόμη και στα διαζύγια, επηρεάζει την τεκνογονία και τις κοινωνικές σχέσεις, τη διασκέδαση και ανατρέπει ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου.

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις, έχοντας τις περιορισμένες προσφορές των πιστών που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις μας, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ό,τι δυνάμεθα. Οι ανάγκες είναι πολλές και όπως αντιλαμβάνεσθε δεν διαθέτουμε τα αναγκαία κονδύλια για να τις καλύψουμε πλήρως.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας λειτουργούν στις ενορίες τα «Σπίτια Γαλήνης Χριστού», που καθημερινώς προσφέρονται 1.500 μερίδες φαγητού δωρεάν. Το τονίζουμε και το υπογραμμίζουμε αυτό, διότι υπάρχουν και άλλοι φορείς που πωλούν φθηνά φαγητό. Επίσης, προσφέρονται και 1.000 δέματα ξηράς τροφής σε αντίστοιχες οικογένειες τακτικώς και εκτάκτως, που για ευνόητους λόγους δυσκολεύονται να προσέρχονται στα συσσίτια των ενοριών.

Επίσης, έχουμε οργανώσει δύο ιματιοθήκες, όπου συγκεντρώνουμε ρούχα που στη συνέχεια τα διαθέτουμε σε όσους τα έχουν ανάγκη. Μεριμνούμε και για όσους χρειάζονται φάρμακα να τους τα εξασφαλίσουμε. Καλύπτουμε και τις άλλες ανάγκες με τακτικά ή έκτακτα οικονομικά βοηθήματα κατά την οικονομική δυνατότητα.



Πώς νομίζετε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση για την κοινωνική θωράκιση στα μεγάλα αστικά κέντρα;
Η κρίση φρονούμε ότι δεν αντιμετωπίζεται με τα οικονομικά βοηθήματα, αλλά με το σταθερό εισόδημα που πρέπει να έχει η κάθε οικογένεια για να καλύψει τις ανάγκες των μελών της. Η κοινωνική αλληλεγγύη, βεβαίως, δύναται να καλύψει μερικές ανάγκες. Η Εκκλησία μας με τη διδασκαλία της νοηματοδοτεί αυτήν τη συμπεριφορά, υπενθυμίζοντας ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ταύτισε το πρόσωπό Του με τον πεινασμένο, τον διψασμένο, τον ασθενή, τον φυλακισμένο, τον ξένο, τον αδύνατο άνθρωπο και ζήτησε από τους μαθητές Του να φροντίζουν όλους αυτούς. Η φιλανθρωπία, όσο και αν ο όρος προβληματίζει μερικούς, είναι ιδιότητα του Θεού που συνεχώς στην Εκκλησία μας αποκαλούμε «ελεήμονα και φιλάνθρωπο».



Τι θα απαντούσατε σε εκείνους –λαϊκούς και κληρικούς‒ που σήμερα αποζητούν την παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου; Συχνά ακούγεται ή ψιθυρίζεται η φράση «ένας Χριστόδουλος χρειαζόταν σήμερα».
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όταν ζούσε, έπραξε ως ποιμένας της Εκκλησίας το καθήκον του και μας δίδαξε να αναλαμβάνουμε το καθήκον της ευθύνης μας απέναντι στην Εκκλησία, στην κοινωνία, στην πατρίδα, στο έθνος, σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει η αναζήτησή του αυτή να λειτουργεί ως άλλοθι για εφησυχασμό που θα μας βυθίσει βαθύτερα στο τέλμα που βρισκόμαστε και από το οποίο αγωνιζόμαστε να εξέλθουμε.



Ποια νομίζετε πως είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας; Tι κατευθύνσεις θέλετε να δώσετε για την ανανέωσή της;
Για την ανανέωση της λειτουργικής ζωής των πιστών θεωρώ ότι αυτό που δημιουργεί προβλήματα είναι η έλλειψη λειτουργικής αγωγής ή η ελλιπής γνώση της θείας λατρείας.

Ο Απόστολος Παύλος, προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά της λειτουργικής ζωής των πιστών, διδάσκει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός ζητεί οι πιστοί που είναι μέλη της Εκκλησίας Του να λατρεύουν τον Θεό «μετά αιδούς και ευλαβείας» (Προς Εβραίους ιβ’ 28).

Αυτές οι προϋποθέσεις ανανεώνουν τη λειτουργική ζωή και ο πιστός γίνεται ευπρόσδεκτος από τον Θεό. Η προσευχή του, η προσφορά του, η ευχαριστία του εισακούεται από τον Θεό και ο Θεός του παρέχει άφθονη τη θεία χάρη για τον αγιασμό του.

Όλη η ποιμαντική προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου με τις αρμόδιες επιτροπές μελετά τα λειτουργικά θέματα πώς διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν, προβάλλει τη θεολογία που ενέπνευσε τη θεία λατρεία και υποδεικνύει στους ποιμένες την ορθή επιτέλεση της θείας λατρείας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί είτε σε αστικά κέντρα είτε σε αγροτικές ή εργατικές περιοχές. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η θεία λατρεία διαμορφώθηκε σύμφωνα με την αγροτική ζωή. Σήμερα, όμως, η ζωή εξελίσσεται με άλλους ρυθμούς και σε άλλο περιβάλλον. Ο πιστός πρέπει να έχει τη δυνατότητα της προσευχής και του αγιασμού του. Αυτό οφείλουμε να το επιμεληθούμε με αγάπη και ενδιαφέρον.



Σε ποια βάση κρίνετε πως πρέπει να κινηθεί το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την εκκλησιαστική εκπαίδευση;
Η εκκλησιαστική εκπαίδευση θα ετοιμάσει τους ποιμένες της Εκκλησίας που θα αναλάβουν να διακονήσουν μετά από πέντε, δέκα ή περισσότερα χρόνια. Θέλουμε οι μέλλοντες ιεράσθαι να διαθέτουν πίστη, ευλάβεια, ιεραποστολικό φρόνημα, εκκλησιαστικό ήθος και γνώσεις για να είναι εύχρηστοι και δόκιμοι στην εκκλησιαστική διακονία τους.



Πώς κρίνετε τις σχέσεις Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα; Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν;
Οι σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουν ρυθμιστεί με τις διατάξεις του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί οι διατάξεις Πατριαρχικού Τόμου της Αυτοκεφαλίας (1850) και της Πατριαρχικής Συνοδικής Πράξεως για τις Μητροπόλεις των βόρειων επαρχιών της πατρίδος μας (1928).

Τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος προ της ψηφίσεώς του από τη Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι διασφαλίζεται στο ακέραιο το πνευματικό δικαίωμά του για τις Ιερές Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Επομένως, όταν τηρείται ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καταρτίστηκε από Ειδική Επιτροπή της Εκκλησίας και της Πολιτείας, εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμφώνησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και έγινε Νόμος της Εντίμου Ελληνικής Πολιτείας, προβλήματα δεν δημιουργούνται.

paraskhnio.gr
Πηγή

16 σχόλια:

  1. Καισαριανής Δανιήλ: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο Έθνος και την κοινωνία»

    Όλοι μας όμως ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

    Ο Δανιήλ υπήρξε, κατά τους Εβραίους, ένας από τους πολλούς "προφήτες" τους ( Έτσι γράφουν στην Παλαιά τους Διαθήκη ).

    Ο μητροπολίτης πληρώνεται και συνταξιοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο (τους Έλληνες φορολογούμενους δηλαδή).
    Είναι ηθικά αποδεκτό να έχει εβραϊκό όνομα;
    Μπορείτε να φανταστείτε Εβραίο ραββίνο με όνομα Σωκράτη, Πλάτωνα ή Αριστοτέλη;

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ 9΄55 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΙΑΒΡΩΣΑΝ ΟΙ
    ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΥΣΙΚΟ Η ΧΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
    ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ Ή ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΩΝ), ΠΟΥ ΥΜΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ
    ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!
    ΚΑΘΕ ΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η Π. ΔΙΑΘΗΚΗ
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.
    ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ (ΙΣΡΑΗΛ) ΩΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ",
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΙΗΤΕΣ.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
    ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΣΑΡΑ - ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ.
    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ.ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ Κ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ..Κ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ ΜΟΝΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ.ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΑΙΓΥΠΤΙΟΛΑΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΠΡΑΚΤΌΡΑΚΙΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ.ΑΝ ΔΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΧΛΕΥΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΗΣΑΤΕ.ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ?ΚΟ ΚΟ ΚΟ.ΜΟΥΓΓΑ..ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΑΝ ΔΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΌ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙ.ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΝΟΥΜΕΡΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΓΓΕΛΑ ΒΑΡΕΜΕΝΕ, ΔΟΞΟΛΟΓΗΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΣΟΥ; ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΒΡΑΑΜ; ΤΟΝ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ
    ΛΩΤ; ΤΟΝ ΑΥΝΑΝΙΣΤΗ ΑΥΝΑΝ; ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΣΑΡΑ ; ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΘΑΜΑΡ;
    Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ;

    ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ; ΤΟΝ ΜΑΛΑΧΙΑ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν μέ ενδιαφέρουν οί εβραίοι πού αναφέρεις 7.17, ούτε τούς γουστάρω, αλλά εσύ καί οί άλλοι πού σχολιάζετε συνεχώς τά ίδια καί τά ίδια κι έχετε γίνει σπαστικοί, είσαστε Έλληνες? Μήν απαντήσεις ψέματα, διότι σέ κανένα άλλο ΄πατριωτικό άρθρο, ποτέ δέν κάνατε τόν κόπο νά γράψετε δύο λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.17 κι εσεις οι υπολοιποι, προσκυνησατε τον Δια τωρα τελευταια;; κανατε καμια παγανιστικη τελετη;; Ελληναρες του κωλου!!! Κοοοοοτες!!!!!!! Που να βρειτε τα κοτσια να ανοιξετε το μυαλο σας κ να καταλαβετε το χαλι σας!!!! Προδοτες της Ορθοδοξιας! Η Ελλαδα ειναι κ θα παραμεινει Ορθοδοξη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.25
      ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ; ΟΙ ΕΡΑΝΟΙ; ΚΑΜΙΑ ΔΩΡΕΑ;
      ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ; Ο ΔΙΣΚΟΣ; ΤΟ....ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ;

      ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦιΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ.
      ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ
      ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ. ΕΞΥΠΝΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.

      ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!

      Διαγραφή
  7. ΠΟΣΌ ΓΕΛΕΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΊ.ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.ΜΊΑ ΖΩΗ ΔΕΙΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ Κ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΙΣΤΗ..ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ Κ ΑΣΧΟΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..Ο ΑΛΛΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ Κ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΙΑΧΒΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΟΜΠΟ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ.ΠΟΥ ΔΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΔΟΥΛΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΕΥΤΙΕΣ Κ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.Κ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΌ..ΤΟΣΟ ΜΙΣΌΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ.ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΕΣ ΟΥΣΤ ΑΠΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ ΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΒΡΕ ΝΤΟΝΤΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ?ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛ ΝΑ ΤΑΙΣΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΌΥ ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑ?ΛΕΣ Κ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΊΚΑ ΣΑΣ ΌΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΩΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΟΗΤΕ ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΤΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΤΩΧΌΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ..ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΓΕΛΟΙΑ SΙΤΕS ΣΑΣ??ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Κ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΚΕΙ..ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΝ ΠΡΌΣΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΕΙΡΩΝΙΑ Κ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ..ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Κ ΓΕΛΑΝΕ.ΚΑΡΑΜΕΛΟΠΑΙΔΑ.ΧΑΧΑΧΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαβαώθ είναι μία άλλη, εκτός του Γιαχβέ, προσωνυμία του "θεού" των Εβραίων.

      Ακολουθεί απόσπασμα από την βάπτιση όπου ο ιερέας, που πληρώνεται από το ελληνικό κράτος, επικαλείται ανερυθρίαστα των "θεό" των Εβραίων Σαβαώθ, γιά να
      να καθαρισθεί από τις "αμαρτίες" το ελληνόπουλο. [τώρα τί αμαρτίες έχει ένα βρέφος, μόνο οι οι εδώ πνευματικοί εκπρόσωποι των Εβραίων γνωρίζουν!].

      "...... Κύριε Σαβαώθ, ο θεός του Ισραήλ αυτός που γιατρεύει όλες τις αρρώστιες, επίβλεψε τον δούλο σου και κάνε να φύγουν από μέσα του όλα τα έργα του διαβόλου. Επιτίμησε τα ακάθαρτα πνεύματα, δίωξε αυτά και καθάρισε ..... Αμήν"

      Διαγραφή
  9. ".......όπου ο ιερέας, που πληρώνεται από το ελληνικό κράτος, επικαλείται ανερυθρίαστα των "θεό" των Εβραίων Σαβαώθ,......"

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ.
    ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
    ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί τραγική ειρωνία! Ό ξένος πρακτορας 6.09 μέ τήν ποδίτσα στήν μεγάλη στοά, ομιλεί γιά Έλληνες. ΡΕ ΟΥΣΤ από τήν Ελλάδα λαθροκαριόληδες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ;
      ΣΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ;
      ΜΠΡΑΒΟ!
      ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

      Διαγραφή
  11. ΧΑΧΑΧΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΊΛΑΝΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ.ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Κ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ..ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΔΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ Κ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.ΟΤΙ Κ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΝ ΕΧΕΙ ΤΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ..ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΗ ΤΝ ΩΡΑ ΨΕΥΔΗ Κ ΒΛΑΚΕΙΕΣ..ΚΡΥΒΌΝΤΟΥΣΑ .ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ 3 Κ ΚΟΥΚΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΟΑ.ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ Κ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΣΑΣΤΕ ΔΟΥΛΑΚΙΑ.ΟΤΙ ΑΠΟΡΊΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.ΔΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΑΤΑΝΟΔΟΥΛΑΚΙΑ.ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Κ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
    ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ ειμαι καλός Έλληνας, εσύ είσαι πολύ καλός ξένος πράκτορας λαθροκαριόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ;
      ΣΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ; ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

      Διαγραφή