Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΟΣ οικονομολόγος: “…το μνημόνιο απέτυχε στο σύνολό του!”


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πέτερ Μπόφινγκερ (Γερμανός Οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Κυβέρνησης) είπε: «Θα έλεγα ότι το μνημόνιο απέτυχε στο σύνολό του. Σίγουρα υπήρχε ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όμως την ίδια ώρα, η δόση των μέτρων λιτότητας ήταν υπερβολική. Σε καμία άλλη χώρα δεν σημειώθηκε τόσο απότομη και τόσο άγρια προσαρμογή όπως της Ελλάδας. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται σήμερα. Η ελληνική οικονομία είναι σε κακή κατάσταση και πλέον η προσέγγιση που γίνεται…σε άλλες χώρες είναι πολύ πιο προσεκτική»

Καταλήγοντας βγάζουμε δηλαδή τα εξής συμπεράσματα δίχως να είμαστε οικονομολόγοι:

Συνολικά απέτυχε το μνημόνιο, η προσαρμογή της Ελλάδας σίγουρα ήταν άγρια και απότομη και τέλος….

Το μνημόνιο οδήγησε στην κακή σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. (Άντε καλέ… φήμες όλα αυτά ! Μας έχει ωφελήσει τόσο πολύ, ποιος λέει αυτές τις ανακρίβειες;)

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ

    Τα στοιχεία αποτυπώνουν το μεγάλο πρόβλημα της «διαρροής εγκεφάλων» από την Ελλάδα, προοιωνιζόμενα ίσως τα χειρότερα. Συνολικά πάνω από 100.000 Ελληνες επιστήμονες, στην πλειονότητα νέοι, βρίσκονται στο εξωτερικό, είτε έχοντας εδραιωθεί επαγγελματικά είτε αναζητώντας μία καλή θέση εργασίας.
    Επίσης 30.000 Ελληνες σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πολλοί εκ των οποίων προσβλέπουν σε αναζήτηση εργασίας ώστε να μείνουν μόνιμα στην ξένη χώρα.

    Πάνω από 100.000 Ελληνες επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, νομικοί κ.ά.) έως 40 ετών βρίσκονται στο εξωτερικό. Ευρύτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων κάθε ηλικίας οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό προσεγγίζει τις 150.000.

    H μετανάστευση των νέων επιστημόνων εντάθηκε την τελευταία πενταετία λόγω της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, η οποία ξεπερνάει το 50% στους νέους έως 25 ετών, ενώ παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στους νέους 25-29 ετών (40% ) και στην εξίσου δυναμική ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών (25,5%).

    Oι νέοι που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό έχουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα. Το 73% έχει μεταπτυχιακό τίτλο, το 51,2% διδακτορικό, το 41% έχει σπουδάσει σε πολύ καλό πανεπιστήμιο. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 30.000 Ελληνες φοιτητές σε ξένα ΑΕΙ, πολλοί εκ των οποίων επέλεξαν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, διότι ελπίζουν ότι μετά την αποφοίτησή τους θα βρουν δουλειά στη χώρα των σπουδών τους.
    Παράλληλα, το προσωπικό των πανεπιστημίων δεν ανανεώνεται.

    «Φεύγει» η έρευνα
    Ενας 43χρονος πανεπιστημιακός σε ελληνικό ΑΕΙ βρήκε πρόσφατα θέση σε ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας, ένας άλλος –διευθυντής ινστιτούτου– το εγκατέλειψε βρίσκοντας δουλειά στη Σιγκαπούρη. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πανεπιστημιακοί που παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών (έως τρία χρόνια) για να εργαστούν στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΓΕΡΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ,
    ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ, ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ - ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ
    ΤΥΠΟΥ "ΒΑΓΓΕΛΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό σχέδιο πού υλοποιήται τώρα στήν Ελλάδα είναι, νά μείνουν εδώ μόνο προδότες, κρυπτοεβραίοι πού τό παίζουν Έλληνες, καί εκατομμύρια λαθροεισβολείς. Οί λύκοι έχουν μπεί γιά τά καλά στό μαντρί εδώ καί πολλά χρόνια. Κάποια πρόβατα τά έφαγαν (οί αυτόχειρες), χιλιάδες πρόβατα μέσα στόν πανικό έφυγαν (οί μετανάστες), μένει τώρα νά δούμε τό αποτέλεσμα μέ εμάς πού μείναμε στίς θέσεις μας, τί μάς περιμένει. Οί λύκοι από εδώ καί στό εξής, θά γίνουν πιό αιμοβόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή