Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Καθηγήτρια Μιλάνου για ψηφιδωτό: "Tο άλογο του Μ.Αλεξάνδρου, ο Βουκεφάλας είχε διαφορετικά μάτια".

Η καθηγήτρια Έβα Κανταρέλα, από το Πανεπιστήμιο Μιλάνου, σχολίασε τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη και τι συμβολίζουν στην αρχαιότητα.

Στάθηκε περισσότερο στα δύο διαφορετικά μάτια που είχε το άλογο, ένα μαύρο και ένα γαλάζιο.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Κανταρέλα, παρότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, η Αθηνά είχε γαλάζια μάτια, οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν το χρώμα των ματιών σύμβολο ξεχωριστής ωραιότητας.

Εκτιμούσαν περισσότερο τη λάμψη και το σχήμα τους και ιδιαίτερα τα οβάλ.

Παρόλα αυτά, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες το γαλάζιο χρώμα των ματιών, ή τουλάχιστον του ενός ματιού, θεωρήθηκε ένα εξαιρετικό διακριτικό χαρακτηριστικό, σημάδι θεϊκής προέλευσης.

Ωστόσο, διαφορετικά μάτια είχε – σύμφωνα με τη παράδοση– το σπουδαίο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Βουκεφάλας.


Πηγή

13 σχόλια:


  1. ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ. ΟΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚAΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΚΟΦΤΑ ΑΠΟ TON ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ 2 ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Μύρκινος. ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΝ Μυρκίνο. (Γι΄ αυτό έγραψα με μικρά γράμματα το όνομα του χωριού, για να αναδείξω το σωστό όνομα). ΠΡΙΝ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1Ο ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΤΑ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΕΓΡΑΦΕ Μυρκ~ινος, με περισπωμένη στο ι).
    ΤΩΡΑ, ΜEΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Μύρκινος ΑΝΤΙ ΓΙΑ Μυρκ~ινος).
    (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡAΦΩ TA ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, όπως ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ (ΤΟΥΜΠΑ) ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Μυρκίνου, ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΗΣΕ,Ι ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΟΠΟΟΙΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΤΟΥΜΠΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ. ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ).
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑς, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ. ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΤΖΑΜΠΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΦΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΥΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΨΕΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΑΠΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 500 ΜΕΤΡΑ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΚΤΛΠ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΦΟ.ΔΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ..ΣΥΜΦΩΝ ΜΕ ΤΝ ΚΑΡΓΑΚΟ ΟΤΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕ ΤΗ ΣΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΞΕΝΑ.ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΝ ΦΕΡΕΙ.ΠΩΣ ΔΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΟΥΛΟΥ Η ΤΟΞΟΒΟΛΟΥ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ Κ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥΣ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΊ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ..ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΕΑΡΧΟΣ,ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑΣ,ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ,ΡΩΞΑΝΗ Κ ΥΙΟΣ ΚΤΛΠ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ..ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΌΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ.ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΕΝΕ Κ ΑΛΛΑ..ΔΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Κ ΤΊ ΛΕΝΕ..ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..
    ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ,ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ..ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ.! ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Κ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ? ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ..ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν επισκεφτείτε τον λόφο Καστά, να έχετε μαζί σας κυάλια και με υπομονή να περιμένετε να εμφανισθεί η κ. Περιστέρη.
    Δείτε πως λάμπει το πρόσωπό της και θα καταλάβετε ποιός βρίσκεται θαμένος εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΣ ((Ή ΕΛΣΑ Ή ΡΕΓΓΙΝΑ) ΕΧΕΙ ΚΑΙ.....ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΑΦΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!
    ΑΣΤΕ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΑ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ
    ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ. ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΟΡΘΙΟΙ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΝΙΩΘΑΝ ΖΩΑ ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΥ ΚΟΙΛΑΡΑ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ. ΔΕΝ ΕΥΧΟΝΤΟΥΣΑΝ
    ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΓΕΝΑΡΧΗ ΑΒΡΑΑΜ. ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΡΝΗ ΘΑΜΑΡ.
    ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ "ΠΡΟΦΗΤΕΣ", ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΠΛΥΝΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΣΚΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ΄ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ
    ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ. ΑΝΟΙΞΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΝ.... ΜΑΛΑΧΙΑ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ. ΕΦΙΑΛΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΣΗ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ;Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ,ΑΠΟ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΣ.ΕΥΓΕ ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
  6. ''Εμείς'' οί Έλληνες λέει τό ανθελληνικό πρακτοράκι, πού ποτέ δέν έχει κοπιάσει νά γράψει ένα σχόλιο σέ πάρα πολλά πατριωτικά άρθρα, καί μεγάλες ηρωικές μορφές τής ιστορίας μας...........πώς τολμάς ρέ ελληνοποιημένε ιερόσυλε μέ πράσινη κάρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασαν χιλιάδες χρόνια, έγιναν πολλές καταστροφές μνημείων πολιτισμού από τους Βυζαντινούς και Οθωμανούς κατακτητές, όμως ακόμα η ελληνική γη, αλλά και η θάλασσα, κρύβουν αμύθητης αξίας, απαράμιλλης τέχνης και επιστήμης θησαυρούς που συνεχώς αποκαλύπτονται ( Αμφίπολη, Αντικύθηρα, Mυκήνες,......)
    Το ερώτημα κάθε συνειδητού, σκεπτόμενου Έλληνα είναι:
    Ο Χριστιανισμός τί έδωσε τελικά σ αυτόν τον τόπο στα 1.700 χρόνια ύπαρξής του;
    Γνωρίζετε κάποιον αξιόλογο φιλόσοφο, επιστήμονα, καλλιτέχνη, ποιητή, συγγραφέα;
    Γράφτηκε κάποιο σημαντικό έργο που να διαβάζεται και σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΟΦΙΕΣ.
    ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.
    ΟΜΩΣ, ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11.45 ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ Ή ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ; ΟΤΑΝ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
    ΤΙ ΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο 10.03;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΑΣΙΣΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ Κ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ?ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ?? ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ Κ ΜΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΙΡΩΝΙΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.ΜΑΘΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ Κ ΤΙ ΟΧΙ.ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ Κ ΑΛΛΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΌΛΑΤΡΕΣ.ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗ Κ ΗΘΟΣ.ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ Κ ΔΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΊ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ.ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ Κ ΦΑΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΤΑΝΙΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν λέμε επίπεδο, τι ενοούμε;

    Πάντως, όχι τον κολημένο και ταραγμένο στον πάτο τρισλαλουνκαιδυοχορευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τάφοι,μνημεία,ανάκτορα και γενικά ευρήματα μιας τεράστιας πολιτισμικής κληρονομιάς που άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες που δεν έχουν έρθει ή δεν θα έρθουν πότε στο φως. Ειδικά στη Μακεδονία.Και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, γιατί όχι μόνο θα αναδείξουν την Ελλάδα και θα την επαναφέρουν στη θέση που της αξίζει,την θέση μιας ένδοξης πατρίδας ,μητέρας των πολιτισμών και της δημοκρατίας αλλά θα τις δώσουν και τεράστια οικονομική ανάσα.Και μια και αναφέρθηκαν και άλλοι μεγάλοι λόφοι , δεν γνωρίζω για την Μεσολακιά , γνωρίζω για ένα χωριό 15 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη,τον Πεντάλοφο. Στο χωριό αυτό υπάρχουν 5 μεγάλες τούμπες ( εξ ου και το Πενταλοφος) απο τις οποίες η μια είναι σε διάμετρο γύρω στα 500 μέτρα όσο και ο λόφος της Αμφίπολης και η άλλη ειναι περίπου 950 μέτρα σε διάμετρο!!!!Σχεδόν διπλάσια από αυτήν της Αμφίπολης. Μπορείτε να την βρείτε στο Google Earth , για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή