Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

F 15 και Κούρδοι μαχητές απώθησαν τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι


Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πήρε επιτέλους όνομα η αμερικανική επιχείρηση βομβαρδισμού θέσεων των τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ («Επιχείρηση Εγγενούς Επίλυσης» -απόδοση του όρου: Operation Inherent Resolve), αλλά πήρε και ορμή!

Όχι ίσως από το ...όνομα ή από ...Τουρκική βοήθεια, αλλά από το ότι ΗΠΑ και Κούρδοι μαχητές-πολιτοφύλακες του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης PYD που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι κατάφεραν να συντονιστούν καλύτερα και τα αμερικανικά F-15 βρίσκουν καλύτερα τους στόχους από τις συντεταγμένες που τους δίνονται όσον αφορά θέσεις του ISIL.Έτσι οι τζιχαντιστές ανακόπηκαν και έχουν οπισθοχωρήσει κατά δύο χιλιόμετρα. Απόσταση μεγάλη για την μάχη σώμα με σώμα που γίνετςαι…

Οι κουρδικές δυνάμεις με την υπό αέρος συμμαχική υποστήριξη ανακατέλαβαν δύο θέσεις στα βόρεια της πόλης, αναχαιτίζοντας τουλάχιστον για την ώρα την προέλαση των τζιχαντιστών.

Τα χτυπήματα από αέρος: Επιτυχίες και προσδοκίες

Σύμφωνα με κούρδους αξιωματούχους, από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κομπάνι. Παράλληλα, από τα πλήγματα καταστράφηκαν και 16 κτίρια τα οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός διεξήγαγε συνολικά αυτή την εβδομάδα 39 επιθέσεις- οι 18 έγιναν τελευταίο 24ωρο. " Οι επιθέσεις είχαν πραγματικό αντίκτυπο στην ικανότητα ISIL να κερδίζει έδαφος στην Kομπάνι." μετέδωσε το Αλ Τζατζίρα (Al Jazeera ).Βεβαίως πολλοί - Κούρδοι  και άλλοι - είναι λογικό να αναμένουν περισσότερες  και πολύ πιο αποτελεσματικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών του <<Ισλαμικού κράτους>>. Μέχρι στιγμής, οι αεροπορικές επιδρομές, παρά την αύξηση χθες-προχθές, είχαν μόνο περιορισμένη επιτυχία. 
Στο μεταξύ και στο Ιράκ, ο στρατός ανέπτυξε νέες συστοιχίες πυραύλων εναντίον των τζιχαντιστών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για ρωσικούς πυραύλους τύπου TOS 1A.

Βοηθούν/εκπαιδεύουν μόνο τους Τουρκμάνους...

Επανερχόμενοι στην Τουρκία παρόλο που η ίδια είπε ότι θα συνδράμει,  συνεχίζει να παίζει ...καθυστέρηση συνομιλώντας στην Άγκυρα με κλιμάκιο της Αμερικανικής Διοίκησης Ευρώπης (EUCOM) και της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM).
Τα υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που εμπλέκονται στην συζήτηση προκειμένου, λέει, να συντονίσουν τις κινήσεις τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» όπως επιδιώκουν οι ΗΠΑ, κάθε λίγο και λιγάκι επαναφέρουν το θέμα της δημιουργίας ...ουδέτερων ζωνών στην Συρία για να ελέγξουν έτσι τους Κούρδους...

Οι συνομιλίες που συνεχίζονταν και χθες έγιναν έπειτα από την συναίνεση της Τουρκίας να φιλοξενήσει, εξοπλίσει και εκπαιδεύσει κάποιους από την συριακή αντιπολίτευση. όπως ήταν αναμενόμενο η τουρκική πλευρά έκανε ξεκάθαρη την θέση της ότι δεν θα στηρίξει τις δυνάμεις του κουρδικού PYD που μάχεται το ISΙL στο Κομπανι, μαζί με μαχητές του ΡΚΚ. Αντ’ αυτού, ειπώθηκε,θα στηρίξει μετριοπαθείς ομάδες που αποτελούνται από Τουρκομάνους και δραστηριοποιούνται στη Δαμασκό και το Χαλέπι. 

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν την χρήση και της βάσης του Ιντζιρλίκ από τις αμερικανικές και άλλες δυνάμεις του συνασπισμού- ωστόσο μάλλον μόνο για ανθρωπιστική βοήθεια...

Τουρκικές ειρωνείες κατά Κούρδων μαχητών!

Πάντως η Άγκυρα δεν κρύβει την ...χαρά της που μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Κομπάνι με επικράτηση των Κούρδων μαχητών - υπερασπιστών του, των πολιτοφυλάκων του  PYD και απομάκρυνση των τζιχαντιστών : Τους ευσεβείς πόθους της Άγκυρας αποκαλύπτει ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς, που δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στο Κομπάνι δεν έχουν μείνει καθόλου πολίτες καθώς όλοι βρίσκονται στην Τουρκία. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από το PYD και βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία καθώς και ότι το Κομπάνι δεν έχει λάβει την αναμενόμενη στήριξη από τις κουρδικές ομάδες. Υποστήριξε ακόμα με ειρωνίες ότι το ΡΚΚ αποφεύγει μία σύγκρουση στο Κομπανί γιατί δεν μπορεί: «Μπορούν μόνο να πολεμούν στα βουνά και εναντίον στρατιωτών, αστυνομικών, δασκάλων και δικαστών. Είναι εύκολο να απαγάγει κανείς ανθρώπους, αλλά δεν μπορούν να πολεμήσουν στο Κομπάνι. Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα, αλλά θα τους ντροπιάζαμε». Το Κομπάνι, τόνισε αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις, είναι το πρόσχημα για μια εξέγερση. 

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης προειδοποίησε το κουρδικό πολιτικό κίνημα ότι η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης θα είναι «σκληρή» στις προσπάθειες υποκίνησης εξέγερσης. Κατηγόρησε το κουρδικό HDP, ως το μόνο υπεύθυνο για τις πρόσφατες διαδηλώσεις, τους σκοτωμούς και τις υλικές καταστροφές. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ''Ντογάν'', 2.000 κάτοικοι εξακολουθούν να παραμένουν στο Κομπανι.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου