Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τα περίεργα παιχνίδια Ερντογάν στο Κομπάνι


Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Τετελεσμένα με ψεύδη προσπαθεί, απ΄ότι φαίνεται, να διαμορφώσει στο Κομπάνι της Συρίας ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν. Με δηλώσεις του υποστήριξε από την Εσθονία   ότι οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία συμφώνησαν να αποδεχθούν 1.300 μαχητές του ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' στο Κομπάνι προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και ότι <<οι ομάδες μας διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή για το ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν».. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία (σ.σ. εννοεί το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης -PYD) ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη στο μέλλον. Και βεβαίως όχι στο ...μέλλον, αλλά αμέσως οι Κουρδοι της Συρίας έσπευσαν  να τον διαψεύσουν τονίζοντας ότι ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη διέλευση εκατοντάδων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην πόλη Κομπάνι!

«Έχουμε ήδη καθιερώσει επικοινωνία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία, όπως ανέφερε ο κ. Ερντογάν» δήλωσε ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), κ.Σαλέχ Μούσλιμ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το PYD ζητά τη δημιουργία 2ου μετώπου στον πόλεμο κατά του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ISIL)  και όχι - κατ ανάγκην - ενίσχυση των στρατευμάτων στο Κομπάνι.

Μειώθηκε η δύναμη  Πεσμεργκα
Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι, τελικά, μόνον 150 μαχητές Πεσμεργκά (Κουρδοι του Β.Ιρακ) θα διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα με προορισμό το Κομπάνι. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι 200 πεσμεργκά θα περάσουν μέσω του τουρκικού εδάφους στο Κομπάνι, όπου θα ενισχύσουν τις τάξεις των σύρων κούρδων υπερασπιστών του.


«Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι κούρδοι μαχητές θα είναι 150. Όπως γνωρίζετε, συμφωνήσαμε στις συνομιλίες μας με τον (πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα είναι η πρώτη μας επιλογή (για την ενίσχυση του Κομπάνι) και οι πεσμεργκά η δεύτερη» είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.


Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση στους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προσκείμενου στην αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος του Ασαντ. Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη με οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια προς τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, την ένοπλη πτέρυγα του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, αιχμή του δόρατος των επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.Μια ημέρα πριν ο κ.Ερντογάν, από την πρωτεύουσα της Λετονίας όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, παρά την αντίθεση της Τουρκίας, έστειλαν όπλα στο PYD που συνδέεται με το παράνομο ΡΚΚ, κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξόπλισαν μια ''τρομοκρατική οργάνωση''. «Μερικά από αυτά τα όπλα ήρθαν στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά τα υπόλοιπα ήρθαν στα χέρια μιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης του PYD. Η Τουρκία ουδέποτε στήριξε  μια τέτοια στρατιωτική βοήθεια και οι ΗΠΑ το έκαναν παρά (την αντίδραση) της Τουρκίας». 


Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 3 κούρδους 
Στο μεταξύ Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν τρεις Κούρδους αντάρτες που ανήκαν σε ομάδα που πραγματοποίησε επίθεση σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς, δήλωσαν τουρκικές πηγές.


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μαχητές του PKK πυρπόλησαν δύο οχήματα και μια καμπίνα στο εργοστάσιο στην περιοχή Καγκιζμάν, ενώ πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν στα πυρά.
Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις κούρδοι αντάρτες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην αν. Τουρκία- και όχι μόνο - , στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τοκουρδικό  Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του ΙSIL.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου