Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σοβαρές ελλείψεις σε φυσικό αέριο αν η Μόσχα κατεβάσει τον διακόπτη


Γράφει ο Αλέξανδρος Δαλέκος - Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις σε φυσικό αέριο εφόσον η Μόσχα αποφασίσει να προχωρήσει σε διακοπές παροχής μέσα στο επόμενο εξάμηνο παραδέχθηκε ο απερχόμενος επίτροπος με αρμοδιότητα την ενέργεια, ο Γκίντερ Έτινγκερ. Ο Έτινγκερ παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα αντοχής στα οποία υπεβλήθη ο ενεργειακός τομέας σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), σχεδόν την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιούσε ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία αρχίσει να παρακρατεί ποσότητες φυσικού αερίου που προορίζονται για την Ευρώπη για την κάλυψη δικών της αναγκών, τότε η Μόσχα θα μειώσει τις συνολικές ποσότητες – με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ωστόσο, το αν οι ρωσικές απειλές θα γίνουν πραγματικότητα εξαρτάται από την έκβαση των συνομιλιών με το Κίεβο για τα επόμενα βήματα στην Ουκρανία. Η συνάντηση του Πούτιν με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στο Μιλάνο την περασμένη Παρασκευή, με τη διαμεσολάβηση των Ευρωπαίων, δεν έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
Ο Έτινγκερ θέλησε να εμφανιστεί συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κατάσταση δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψη του χειρότερο δυνατό σενάριο, σε περίπτωση που η Gazprom σταματούσε πλήρως τις εξαγωγές για έξι μήνες, τότε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Φινλανδία και κρατών της Βαλτικής όπως η Λετονία και η Εσθονία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις αερίου σε ποσοστό από 40% ως και 100%. 
Οι ελλείψεις θα μπορούσαν να καλυφθούν με μεθόδους όπως η αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τη Νορβηγία, το Κατάρ ή την Αλγερία. Ωστόσο, οι τιμές εισαγωγών LNG θα είναι αναμφίβολα υψηλότερες από την προμήθεια αερίου μέσω αγωγών, καθώς η ζήτηση από τις ασιατικές χώρες τις έχει οδηγήσει να πάρουν την ανιούσα. 
Η Κομισιόν συστήνει επίσης να γεμίσουν οι αποθήκες φυσικού αερίου, όπου αυτές υπάρχουν, Ήδη, αυτές είναι γεμάτες σε ποσοστό 90%.
Πάντως, οι Βρυξέλλες επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα η κατασκευή νέων υποδομών και ο εκσυγχρονισμός παλαιότερων για να ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια στη «γηραιά ήπειρο». 

http://newpost.gr/post/392091/sobares-elleipseis-se-fysiko-aerio-an-h-mosxa-katebasei-ton-diakopth#ixzz3GZRtA0ss
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου