Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η βρετανική MI6 διαπραγματεύεται με τον Άσαντ στη Συρία!


Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της, ότι πράκτορες της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας MI6, βρίσκονται εδώ και μήνες στη συριακή πρωτεύουσα, διεξάγοντας διαπραγματεύσεις με ανώτατους αξιωματούχους του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ…

Στόχος είναι να αποσπάσουν κάθε δυνατή πληροφορία για τους βρετανικής υπηκοότητας κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), καθώς υποπτεύονται, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, δεν μπορούν παρά να έχουν πληροφορίες από τα δίκτυά τους, οι οποίες θα ενδιέφεραν πολύ τους Βρετανούς.

Πρέπει όμως να διαπραγματευθούν, αφού το καθεστώς δεν δίνει πληροφορίες εύκολα, χωρίς να πάρει τα κατάλληλα ανταλλάγματα, κάτι που η βρετανική κυβέρνηση το γνωρίζει καλά, εκπροσωπώντας μια χώρα… πρώτη διδάξασα στην απολύτως κυνική, βάσει συμφέροντος, εξωτερική πολιτική…

Η αποκάλυψη, προφανώς «αδειάζει» τον υπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ (πρώην Άμυνας που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο μετά την παραίτηση του Γουίλιαμ Χέιγκ), ο οποίος έχει δηλώσει ότι η Βρετανία δεν θα κλείσει συμφωνίες με τον «δεσποτικό Άσαντ», καθώς μια τέτοια συμμαχία δεν θα ήταν «πρακτική, λογική, ή βοηθητική»…

Οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών έγιναν παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις έγκριτων στρατιωτικών αναλυτών, καθώς επίσης και του πρώην αρχηγού των βρετανικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγού σερ Ρίτσαρντ Ντάνατ.

Ομόθυμα σχεδόν η αναλυτική κοινότητα, θέτει ως προτεραιότητα τον κατά Ομπάμα «καρκίνο» του ισλαμικού κράτους, ενθυμούμενοι, ότι τα δυτικά συμφέροντα ουδέποτε επλήγησαν τόσο καθοριστικά από το καθεστώς Άσαντ, ώστε να δικαιολογείται η πρεμούρα της ανατροπής του.

Μη κατονομαζόμενη πηγή, ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα, ότι θα ήταν απόλυτα λογικό να προσεγγίστηκε αρχικά το καθεστώς μέσω άλλων αραβικών χωρών και στη συνέχεια οι επαφές έγιναν απευθείας, έστω και χωρίς την εμφάνιση του ιδίου του Άσαντ, αλλά με την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ευρύτερου μηχανισμού ασφαλείας και του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, ότι οι συνομιλίες με τον Άσαντ έχουν «ανεκτίμητη αξία» για τη βρετανική ασφάλεια, ενώ το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις έχουν «εμπλουτιστεί», καθώς και τα δεδομένα στο έδαφος έχουν αλλάξει.

Οι Βρετανοί πράκτορες, καλούνται να διασφαλίσουν, ότι το συριακό καθεστώς δεν θα διανοηθεί να χρησιμοποιήσει τα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα ρωσικής προέλευσης που διαθέτει, οπότε τα βρετανικά – κυρίως – και τα υπόλοιπα συμμαχικά μαχητικά, θα μπορούν ανεμπόδιστα να πλήττουν στόχους – θέσεις του ισλαμικού κράτους στο έδαφος της Συρίας.

Η Βρετανία, εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 που έχει στείλει και επιχειρούν από τη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, έχει στείλει και ένα από τα πιο σύγχρονα πολεμικά της πλοία το αντιτορπιλικό Type 45 «HMS Defender», οπλικό σύστημα συνολικής αξίας ενός δισεκατομμυρίου λιρών, να συνοδεύει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George HW Bush, το οποίο φιλοξενεί μοίρες των μαχητικών F/A18 Super Hornet που επιχειρούν στη Συρία και Το Ιράκ. Επίσης, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «HMS Astute», εξοπλισμένο με πυραύλους Tomahawk τύπου κρουζ, βρίσκεται στη Μεσόγειο, έτοιμο να πλήξει θέσεις του ισλαμικού κράτους στη Συρία, εάν διαταχθεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου