Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκικά τανκς παίρνουν θέση σε Συριακά σύνορα για εισβολή;


Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα 
Τουρκικά τανκς πήραν θέση πάνω σε ένα λόφο με θέα την πολιορκημένη πόλη Kobane στα σύνορα της Συρίας την 29η Σεπτεμβρίου, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Reuters . 
Τουλάχιστον 15 τανκς τοποθετήθηκαν, μερικά με τα όπλα τους στραμμένο προς συριακό έδαφος , κοντά σε μια τουρκική στρατιωτική βάση ακριβώς βορειοδυτικά της Kobane . Λόφοι καπνού σηκώθηκαν καθώς οι όλμοι έπληξαν τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρά της Kobane . Στις 29 Σεπτεμβρίου, ένα βλήμα όλμου που τροφοδοτούνταν από τη Συρία προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος , χωρίς να προκαλεί βλάβη . 
Αλλά ένα βλήμα όλμου που έπληξε ένα σπίτι σε ένα τουρκικό χωριό στα σύνορα της Συρίας στα τέλη της 28η Σεπτεμβρίου άφησε τρία άτομα τραυματισμένα , δήλωσε ο στρατός στην ιστοσελίδα του . Ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανταπέδωσαν τα πυρά .

Εν τω μεταξύ , το τουρκικό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την ένωση αντι – ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) συμμαχίας . Η κυβέρνηση είπε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι ήταν πιθανό να υποβάλουν προτάσεις μέσα σε 24 ώρες ζητώντας εντολή να παραταθεί η στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία , ώστε η Άγκυρα να ενταχθεί στην ηγεσία του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ κατά των ISIL μαχητών. 
«Οι προτάσεις δεν έχουν ακόμη σταλεί στο κοινοβούλιο . Μπορεί να έρθουν αύριο.» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός ομιλητής Cemil Çiçek στον τηλεοπτικό σταθμό NTV . Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu δήλωσε «Οι προτάσεις θα συζητηθούν στις 2 Οκτωβρίου .» 
Η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε έναν ευρύ συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να νικήσουν τους μαχητές της τζιχάντ , ενώ δεκάδες πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματών και παιδιών που κρατούνταν από ISIL μαχητές έχουν απαχθεί από το τουρκικό προξενείο στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης . 
Μετά την εξασφάλιση της ελευθερίας τους σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των 50 ISIL μαχητών , ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε η θέση της Τουρκίας είχε αλλάξει , σηματοδοτώντας μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στην ομάδα . 
«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε συζητήσεις με συγγενή θέματα αυτή την εβδομάδα . Εμείς σίγουρα θα είμαστε εκεί που πρέπει ." είπε ο Erdoğan στις 28 Σεπτεμβρίου «Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από αυτό .»
Η Τουρκία έχει ήδη λάβει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το καθεστώς του προέδρου Bashar al-Assad . 

gorga.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου