Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

NATOϊκό σχέδιο ετοιμότητας εναντίον Ρωσίας


«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων οι πιθανότητες για την αποκατάσταση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι φθίνουσες» δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Θρασύβουλος Σταματόπουλος.

Προαναγγέλει ότι «η Συμμαχία θα υιοθετήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλλίας την ερχόμενη εβδομάδα ένα "Σχέδιο Δράσης Ετοιμότητας", το οποίο θα απαντά στο νέο περιβάλλον ασφαλείας και αντλεί την έμπνευσή του από τις εξελίξεις στην περιοχή και εν γένει τη ρωσική στάση, αλλά δεν στρέφεται εναντίον καμίας χώρας. Είναι ένα σχέδιο αμιγώς αμυντικό, το οποίο θα παράσχει διαβεβαιώσεις ασφαλείας κυρίως στους ανατολικούς συμμάχους". Τονίζει ότι σε αυτή τη φάση το ΝΑΤΟ δεν θα αναλάβει δράση κατά του "Ισλαμικού Κράτους" αλλά σημειώνει πως " αν η οργάνωση επιτεθεί σε χώρα -μέλος της Συμμαχίας ή σε δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή και η χώρα αυτή επικαλεστεί το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν". Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για "αδίστακτους τρομοκράτες" οι οποίοι αποτελούν "άμεση απειλή για όλες τις δυτικές χώρες».

Σε ό,τι αφορά τα Σκόπια σημειώνει πως «η σύνοδος της Ουαλλάις δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις μόνο μετά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς Σκοπίων , εξού και η απουσία προοπτικής πρόσκλησης στο εγγύς μέλλον».

Αναφορικά με το Κυπριακό δηλώνει πως η λύση του θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια αλλά υπογραμμίζει πως λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή έρχεται ίσως σε δεύτερη μοίρα παρά το πρόσφατο αμερικανικό ενδιαφέρον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου