Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΕΕ: Αποζημιώσεις 30 εκατ. ευρώ για ροδάκινα και νεκταρίνια

«Η ΕΕ θα χορηγήσει 125 εκατ. ευρώ με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών των τροφίμων» αναφέρει δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη euobserver.com επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Επιτροπής ότι θα διαθέσει μέχρι 30 εκατ. ευρώ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.
ΕΕ: Αποζημιώσεις 30 εκατ. ευρώ για ροδάκινα και νεκταρίνια
Επιπλέον εμπειρογνώμονες των κρατών μελών στον τομέα της γεωργίας θα συναντηθούν ξανά στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή για να δουν αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που χρειάζονται βοήθεια από το ταμείο της ΕΕ, με προϋπολογισμό 420 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων.
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι παραγωγοί μπορούν να αποσύρουν μέχρι το 5% της παραγωγής τους για να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα ή να δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία, σε αντάλλαγμα για την αποζημίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αφορμή την αποδέσμευση των 125 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη δημοσιοποίηση της λίστας των οπωροκηπευτικών που αφορούν οι αποζημιώσεις, από την οποία έλειπαν τα ροδάκινα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέβη νωρίτερα σε σχετικές διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Ντάτσιαν Τσιόλος στις 11 Αυγούστου. «Τα μέτρα αυτά», αναφέρεται, «ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού - στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών - πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου. Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή».
Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν σε ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που επίσης έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια, φράουλες κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.
Υπενθυμίζεται, ότι για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Καρασμάνης, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη στήριξη των παραγωγών καθώς η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία δυσχέραινε τις εξαγωγές προκαλώντας αύξηση του μεταφορικού κόστους με αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές παραγωγού. Σε επαφές του με τον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος ο κ. Καρασμάνης ζήτησε για πρώτη φορά τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών, τόσο των οργανωμένων σε ομάδες, όσο και των μεμονωμένων παραγωγών, μέσω της ενεργοποίησης του Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων που διαθέτει η Ε.Ε.
Ο κ. Τσιόλος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και ζήτησε να υποβληθεί φάκελος με όλες τις πτυχές του προβλήματος, όπως και έγινε άμεσα.
Στη συνέχεια και σε συνεννόηση του Έλληνα υπουργού με τις αντιπροσωπευτικότερες χώρες στην παραγωγή ροδακίνων και νεκταριών, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία εστάλη κοινό υπόμνημα στην Κομισιόν, που αποτελεί και τη βάση για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Όπως τότε είχε αναφέρει το υπουργείο, η πρωτοβουλία αυτή, άνοιγε το δρόμο για την ενεργοποίηση του Ταμείου Διαχείρισης Κρίσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που ήταν εξαρχής ο στόχος του για την στήριξη των παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου