Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

«Μαύρο» σε 14 ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ουκρανία

Την απαγόρευση της αναμετάδοσης του σήματος 14 τηλεοπτικών σταθμών που εδρεύουν στη Ρωσία αποφάσισαν οι αρχές της Ουκρανίας, καταγγέλοντας ότι τα κανάλια αυτά διασπείρουν «πολεμική προπαγάνδα» στη χώρα.

Τις ανακοινώσεις για τους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ανάμεσα σε αυτούς τα αγγλόφωνα δίκτυα Russia Today και Life News, έκανε ο Αντόν Γκερασένκο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Τα 14 ρωσικά δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας να εκπέμπουν στη χώρα, διότι «μεταδίδουν προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και της βίας», ανέφερε ο Γκερασένκο σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Σήμερα, ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων και των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου κατοικημένες περιοχές βομβαρδίστηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης τράπηκαν σε άτακτη φυγή από μια περιοχή κοντά στο αρχηγείο των ρωσόφωνων αυτονομιστών ανταρτών, μετά τους βομβαρδισμούς. Αυτοκίνητα με ενόπλους κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους της περιοχής.
Τα αυτοκίνητα αυτα παραβίαζαν φωτεινούς σηματοδότες, ενώ καταστηματάρχες έσπευδαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους εσπευσμένα, σύμφωνα με ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στο κέντρο της πόλης ξέσπασε το απόγευμα μια μάχη ανάμεσα σε αντάρτες και μια ομάδα ενόπλων. Δεν ήταν σαφές εναντίον ποιου ενεπλάκησαν οι αυτονομιστές μαχητές, ωστόσο οι πυροβολισμοί έσπειραν τον πανικό στους πολίτες. Δεν υπήρξαν πάντως ενδείξεις για παρουσία του ουκρανικού στρατού στην πόλη.
Οι ουκρανικές αρχές παράλληλα έχουν περισυλλέξει 17 σορούς θυμάτων από τα συντρίμμια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε εσωτερικά εκτοπισμένους αμάχους και επλήγη από ρουκέτες και όλμους τη Δευτέρα, σύμφωνα με έναν επικαιροποιημένο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα απόψε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι έξι από τους εκτοπισμένους αμάχους που επέβαιναν στα λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής και τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Εξ αυτών οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, ο Αντρίι Λισένκο.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ είπε ότι εξαιτίας των μαχών, θα χαθεί περίπου το 15% της συγκομιδής σιτηρών στο Ντονμπάς.
Η πρώην σοβιετική δημοκρατία, η οποία αναμενόταν να βρεθεί στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σιτηρών την περίοδο 2014-15, αντιμετωπίζει προβλήματα στη συγκομιδή φέτος εξαιτίας της σύρραξης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Γιατσενιούκ, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε πως ο Γιατσενιούκ αναφερόταν «στο 15% της συγκομιδής στις περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις» και όχι στο σύνολο της ουκρανικής επικράτειας.
Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας ανέμενε μια συγκομιδή που θα ξεπερνούσε το ιστορικό ρεκόρ των 63 εκατ. τόνων του 2013 γα φέτος. Αναλυτές και ειδικοί του κλάδου εκτιμούν τώρα πως η συνολική συγκομιδή πιθανόν θα φθάσει τα 60 εκατ. τόνους.
Πέρυσι στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ είχε φθάσει τα 2,2 και το 1,3 εκατ. τόνους σιτηρών αντίστοιχα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως το 15% της συγκομιδής τους φθάνει τους 500.000 τόνους, βάσει υπολογισμών του Ρόιτερς. Η εκτίμηση αυτή συνάδει με εκείνη που είχε κάνει τον Ιούλιο ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας Ιγκόρ Σβάικα.
Μέχρι στιγμής εντός του 2014 στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ η παραγωγή έχει ανέλθει 2 εκατ. τόνους και 900.000 τόνους αντιστοίχως, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας. Ωστόσο «ένα ορισμένο ποσοστό των χωραφιών σε αυτές τις περιοχές συνεχίζει να είναι πολύ επικίνδυνο για να γίνει η συγκομιδή», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Στην Κριμαία, την χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία τον Μάρτιο, η σοδειά ήταν περίπου 1,2 εκατ. τόνοι φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου