Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ποιά φιλία;Στα κατεχόμενα ο Γκιούλ για..εορτασμούς της εισβολής στην Κύπρο μας!!

Στην Κύπρο μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ για τους εορτασμούς των 40 χρόνων από την «ειρηνευτική επέμβαση» των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο. Ο Γκιουλ, μαζί με την ηγεσία του ψευδοκράτους, αλλά και εκπροσώπους από το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και τον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης, ο οποίος ως όργανο, έχει αναγνωρίσει τα ψευδοκράτος ως «Τουρκική Δημοκρατία βόρειας Κύπρου».

Ο Γκιουλ, ακολουθώντας την πεπατημένη, είπε ότι το Κυπριακό απασχολεί την διεθνή κοινότητα από το 1963, όταν «οι Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο της Κύπρου, αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους από τη διοίκηση του κράτους και στερώντας τους τα προνόμια που τους είχε παραχωρήσει η συμφωνία του 1960 (Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου). Δεν υπάρχει στον κόσμο άλλη διαμάχη που να κρατά 50 χρόνια», είπε, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για την επίλυσή της.

«Οι σχετικές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τις εκλογές της ελληνικής πλευράς. Η προσδοκία για επίλυση δίνει ελπίδες στην τουρκική πλευρά. Χρειάζεται όμως πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα ώστε οι ελπίδες μας να πραγματοποιηθούν. Η διεθνής κοινότητα και ειδικά η ΕΕ, πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της.

»Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, υπό οποιοδήποτε πολιτικό, νομικό ή ανθρωπιστικό πρίσμα». Ο Γκιουλ τόνισε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα εγκαταλείψει καμιά της απαίτηση, κατά τη διαπραγματευτική διαδικασία.

«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τους Τουρκοκύπριους να εγκαταλείψουν τη δίκαιη θέση τους να είναι κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού και όχι να ζουν ως μειονότητα σε ένα ελληνικό κυπριακό κράτος», άλλωστε, όπως είπε η «Τουρκική Δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», παρά τα προβλήματα, έγινε κράτος.

Οι δηλώσεις Γκιουλ θέτουν τα όρια επί των οποίων θα κινηθεί η τουρκική πλευρά και μάλλον δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς η τουρκική πλευρά φαίνεται να ζητά, απλώς, τα πάντα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου