Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Την Κυριακή η μοναδική Ορθόδοξη εκκλησία της Γάζας, αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο, έγινε το καταφύγιο εκατοντάδων Παλαιστινίων που εγκατέλειψαν αλλόφρονες τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Τσαχάλ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Την ΚΥΡΙΑΚΉ η γειτονιά Shajaiya πνίγηκε στο αίμα. 72 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και χιλιάδες κατοίκων ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ο παλαιοχριστιανικός ναός του Αγίου Πορφυρίου Γάζας, άνοιξε την πόρτα του σε εκατοντάδες εκτοπισμένων κατοίκων.Ολόκληρες οικογένειες ζουν πια στον ορθόδοξο ναό. (al monitor,22/07/14)

Η κυριακάτικη προσευχή ακυρώθηκε . Οι κάτοικοι της Shajaiya μας χτύπησαν την πόρτα στις 7 το πρωί. Ρώτησα τον επίσκοπο τι να κάνω και αυτός συμφώνησε να μείνει ανοιχτή η πόρτα της Εκκλησίας για τους εσωτερικούς μετανάστες. 400 άνθρωποι ήρθαν στο ναό από την Shajaiya , ενώ άλλοι 600 βρήκαν στέγη σε καταστήματα και σπίτια κοντά στην εκκλησία. Οι γείτονές μας φέρνουν τρόφιμα και άλλα είδη και εμείς δίνουμε χρήματα στους νέους του γειτονικού τζαμιού για να προμηθεύονται φαγητό τη νύχτα, όταν καταλύεται η νηστεία του Ραμαζανιού.

Στον εσωτερικό περίβολο της εκκλησίας δεκάδες άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι στο κάτω. Ο 39χρονος Wael Jundiyah έφυγε από την γειτονιά της Shajaiya, επί της οδού al-Mansoura  όπου έμενε, όταν άρχισαν  οι βομβαρδισμοί και τα πτώματα γέμισαν τους δρόμους.

Μόλις άρχισαν οι βομβαρδισμοί πεταχτήκαμε έξω από τα σπίτια μας. Είδαμε ανθρώπους νεκρούς στο δρόμο και σκεφτόμασταν πως να σώσουμε τις ζωές μας
gagenens
Ο 30χρονος Ihab Bahtiti με τον 2χρονο γιό του έφυγε και αυτός από την Shajaiya λόγω των βομβαρδισμών.
“Υποστήκαμε τους βομβαρδισμούς όλη τη νύχτα, είχαμε την αίσθηση ότι ζούσαμε τις τελευταίες μας στιγμές. Όταν ξημέρωσε όλη η οικογένειά μου- Δοξα τω Θεω- η γυναίκα μου, ο γιός μου και η μητέρα μου φτάσαμε στην Εκκλησία. Όλοι εδώ αισθανόμαστε ασφαλείς.
Στις 22 Ιουλίου, ένα παιδάκι γεννήθηκε στην Εκκλησία του Αγίου (middleeasteye).

Ωστόσο ο ελληνικής καταγωγής , επίσκοπος Αλέξιος, δήλωσε ότι ένας όλμος έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα στον προαύλιο χώρο του ναού όπου συνήθως κάθεται για διάβασμα.
Θα είχα γίνει μάρτυρας, όπως και τόσοι άλλοι, αν εκείνη την ώρα βρισκόμουν έξω.
Μαζί χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε μία οικογένεια, το παλαιστινιακό έθνος, οπότε προσπαθούμε να βοηθήσουμε το λαό μας να έχει ένα κατάλυμμα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αυτό είναι και το πιο σημαντικό, να δίνεις αγάπη σε αυτούς που υποφέρουν (times of israel)

http://dimpenews.com/
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:32 ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΣ ΔΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ.ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΝ ΣΕΙΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΝ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΠΟΥ ΤΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΣΑΜΩΣΕΙ Κ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΑ Κ ΣΤΝ ΣΕΙΡΙΟ ΔΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΘΕΟΥΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 11:32 ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΡΘΡΑ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΣΟΥ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή