Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η ΕΕ "επικήρυξε" τον Αρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων!


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και ο αρχηγός των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών περιλαμβάνονται στο νέο κατάλογο των 15 ρώσων αξιωματούχων κατά των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στον κατάλογο που ανακοινώθηκε επισήμως από την ΕΕ περιλαμβάνονται πρόσωπα που θεωρούνται "υπεύθυνα για πράξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας". Ανάμεσά τους και ηγετικές φυσιογνωμίες των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ μεταφράζονται σε επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Ανάμεσα στους 15 αξιωματούχους περιλαμβάνεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος θεωρείται "υπεύθυνος για την μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία και την απουσία αποκλιμάκωσης".

Οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι η ρωσική δύναμη που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων αριθμεί 40.000 στρατιώτες.

Ο Ιγκόρ Σεργκούν, διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Πληροφοριών του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) θεωρείται από την ΕΕ "υπεύθυνος για τις ενέργειες των πρακτόρων της GRU στην ανατολική Ουκρανία".

Δύο αντιπρόεδροι της Δούμα, ο Σεργκέι Νεβέροφ και η Λουντμίλα Σβετσόβα, περιλαμβάνονται επίσης στον νέο κατάλογο που προστίθεται στα 33 πρόσωπα κατά των οποίων είχε επιβληθεί η προηγούμενη δέσμη ευρωπαϊκών κυρώσεων, ανάμεσά τους και πολλά άτομα του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλλει επίσης κυρώσεις κατά ηγετών του φιλορωσικού αυτονομιστικού κινήματος στην ανατολική Ουκρανία, όπως ο Βαλέρι Μπολότοφ, ο Γκέρμαν Προκόπιφ και ο Αντριι Πούργκιν, ο οποίος παρουσιάζεται ως "ηγέτης της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" και "συντόνισε τις ενέργειες των 'ρώσων τουριστών' στην πολη αυτή.

Στον κατάλογο της ΕΕ περιλαμβάνονται επίσης Ρώσοι οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας, όπως ο Ντμίτρι Κόζακ, "υπεύθυνος της εποπτείας της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία", ο Ολεγκ Σαβέλιεφ, "υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων" και ο Σεργκέι Μενιάιλο, "προσωρινός κυβερνήτης της Σεβαστούπολης".

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ο κατάλογος που πλέον περιλαμβάνει 48 ονόματα, μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται τις προσεχείς εβδομάδες , εάν η κρίση κλιμακωθεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου