Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στους Ρώσους το 97% της Intracom Telecom - Κρατάνε πλέον τα "κλειδιά" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών!

Η ρωσική εταιρεία Sitronics, μέλος του κολοσσού Sistema (πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ρωσία που ξεκίνησε απο τα ηλεκτρονικά και τώρα έχει από κοιτάσματα και ορυχεία μέχρι μονάδες κατασκευής δορυφόρων και αλυσίδες λιανικής πώλησης καυσίμων) θα απορροφήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Intracom Telecom (ένα ποσοστό περί το 49%).

Η ρωσικών συμφερόντων Sitronics με έδρα την Τσεχία, απέκτησε αντί 120 εκατ. του 51% της Intracom Telecom το 2006 και υπήρχε εδώ και δύο χρόνια το ερώτημα αν θα απορροφούσε και το υπόλοιπο ποσοστό, καθώς η πτώση της αγοράς είχε ρίξει αρκετά χαμηλότερα το υπόλοιπο 49%.
Το Μάρτιο του 2012 όμως μεταβίβασε το 3% στην εταιρεία νοτιοκορεατική Rydra Trading Company προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή της Sitronics κάτω από το 50% και έτσι τα αποτελέσματα της Intracom Telecom να ενοποιούνται σε εκείνα του ομίλου της Sitronics με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και όχι με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.

H νέα συμφωνία πώλησης είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων δύο ετών μεταξύ της οικογένειας Κόκκαλη με τους Ρώσους επιχειρηματίες και έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από τα 120 εκατ. ευρώ της αρχικής συμφωνίας (κοντά στο 1/5 όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ομίλου).
Οι Ρώσοι συνεργάζονται αρμονικά και με την σουηδική Ericsson.
Oι μετοχές αγοράστηκαν από τρίτη εταιρεία συνδεόμενη με την Sitronics που έχει έδρα το Ντουμπάϊ.
Είναι πλέον η μεγαλύτερη ρωσική επένδυση στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν κρίσιμο τεχνολογικά τομέα αυτό των τηλεπικοινωνιών. Βασικά οι τεχνολογίες της Intracom Telecom έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα στον ΟΤΕ.
Το 2006 το deal Κόκκαλη-Sistema (κατά πολλούς η συμφωνία χωρίς να ανακοινωθεί έγινε αρκετό καιρό ενωριτερα) έγινε όχι απλά αθόρυβα, αλλά ούτε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γνώριζε ότι η κάτοχος των "κλειδιών" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία ρωσικού ομίλου και το πληροφορήθηκε από συνεργάτη.


 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου