Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αυτή θα είναι η αναδιάρθρωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων - "επαγγελματικοποίηση" του στρατού και ενίσχυση του Ναυτικού στη Μεσόγειο!

Αποφασίστηκε, ήδη, να ξεκινήσει μια σημαντική αναδιάρθρωση  των δραστηριοτήτων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK).

Έχει προγραμματισθεί, με την πάροδο του χρόνου, οι TSK να κινηθούν πλήρως σε επαγγελματική βάση, ώστε να περιληφθούν στην σύνθεσή τους τμήματα υψηλής εκπαίδευσης και με μεγάλη ικανότητα ευελιξίας, να ενισχύσουν, επίσης,  τις τεχνολογικές ικανότητές τους και να εξοπλιστούν με πυραύλους μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

Στόχος είναι η αύξηση της δύναμης του πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο, η στρατιωτική χωροφυλακή να διαχωριστεί και να μετεξελιχθεί σε ένα νέο επίπεδο «Αστυνομίας».

Αυτά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά την συνεδρία της 28ης Νοεμβρίου 2013, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τακτική  χειμερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Κύρια θέματα της ημερήσια διάταξης απετέλεσαν:

α)  Έγινε ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασης και η ετοιμότητα των TSK
β) Αξιολογήθηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Γ) Συζητήθηκαν οι δραστηριότητες για την αναδιάρθρωση των TSK
Δ) Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη μετατροπή της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας στην Άγκυρα σε Πανεπιστήμιο.

 Επίκεντρο της συνάντησης του Ανώτατου  Στρατιωτικού Συμβουλίου απετέλεσε  η ετοιμότητα των TSK για πόλεμο.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μία από τις κύριες συζητήσεις το επίκεντρο ήταν η σύνθεση και τη δομή της δεύτερης έδρας του τουρκικού στρατού στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία) και η ετοιμότητά της να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκε, επίσης, η διαδικασία της απόσυρσης από την Τουρκία των ενόπλων σχηματισμών του Εργατικού Κουρδικού Κόμματο- PKK, και η γενικότερη κατάσταση και οι εξελίξεις στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της επίλυσης του κουρδικού προβλήματος.

Με το πρόβλημα αυτό του PKK αξιολογήθηκαν και τα στοιχεία της τρομοκρατίας, όπως η Αλ Κάιντα, η οποία άρχισε να έχει επιρροή στην περιοχή.


Το ναυτικό στη Μεσόγειο


Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου ήταν η κατάσταση του Ναυτικού και ειδικότερα η αύξηση της δύναμής του και η παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με μελέτη της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το 30 % του παγκόσμιου εμπορίου και το 25 % του εμπορίου πετρελαίου γίνεται δια μέσου της Μεσογείου.

Η Συριακή Κρίση, οδήγησε σε ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Μεσογείου, των μεγάλων δυνάμεων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας.

Εκτιμήθηκε ότι για την εξασφάλιση των πηγών ενέργειας, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η παροχή του θαλάσσιου εμπορίου, η Τουρκία θα πρέπει να τηρεί πολύ πιο ισχυρό ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία σχεδιάζει με την πάροδο του χρόνου, να αποκτήσει ναυτική παρουσία και δύναμη στη Μεσόγειο, όπως είναι των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Σχεδιάζει τη δημιουργία του εθνικού πολεμικού πλοίου «Μιλ Γκέμ», δικής της παραγωγής, που έχει μεγάλη σημασία στον τομέα αυτόν.


Επαγγελματισμός και τεχνολογία


Επιπλέον, η Τουρκία με την πάροδο του χρόνου, προγραμματίζει οι Ένοπλες Δυνάμεις της,  να οδηγηθούν σε επαγγελματική βάση. Τώρα, σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί ο επαγγελματισμός των ταξιαρχιών τύπου «Command».

Στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων μέτρων της κυβέρνησης, άρχισε πρακτική εργασία για τον επαναπροσδιορισμό της Γενικής Διοίκησης της Χωροφυλακής, η οποία προς το παρόν είναι υπό του Γενικού Επιτελείου και στην πραγματικότητα αποτελεί τον τέταρτο τύπο των ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία.

Προβλέπεται  να διαιρεθεί σε δύο δομές. Η πρώτη είναι η Χωροφυλακή με αρμοδιότητα την εσωτερική ασφάλεια που συν τω χρόνω θα καταστεί επαγγελματική αστυνομία. Η δεύτερη δομή είναι το τμήμα της χωροφυλακής με αρμοδιότητα την ασφάλεια των συνόρων και της ασφάλειας των μεθοριακών σταθμών.


The Hellenic Information Team
http://www.echedoros-a.gr/2013/11/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου