Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στην Ελλάδα..τζαμί, στη Ρουμανία 10 Εκκλησίες το μήνα!

'Πρόκειται αναμφίβολα για έναν βαθιά θρησκευόμενο λαό.'
Η φτωχή και ευρισκόμενη στην ασφυκτική αγκάλη του ΔΝΤ Ρουμανία διανύει μια οικοδομική έκρηξη ναοδομίας, με περίπου 10 καινούργιες εκκλησίες να χτίζονται κάθε μήνα και έναν τεράστιο, φαραωνικών διαστάσεων καθεδρικό ναό να κατασκευάζεται στο Βουκουρέστι. Πολλοί Ρουμάνοι κάνουν τον σταυρό τους και ανάβουν το κεράκι τους στους νέους ναούς. Κάποιοι άλλοι όμως δυσανασχετούν με αυτή την κατάσταση, κυρίως λόγω της σπατάλης πολύτιμων δημοσίων πόρων για μια πνευματική - και πολιτικά προσφερόμενη για λαϊκισμό - δραστηριότητα, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από τα αλλεπάλληλα προγράμματα λιτότητας. 
Εκκλησίες με στυλ παραδοσιακό, άλλες με οροφή από κασσίτερο, άλλες ξύλινες αλλά και χρωματιστές, κατασκευάζονται και είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη τη χώρα προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη γοητεία.

Από την επανάσταση του 1989, ύστερα από την «κατάργηση» των εκκλησιών από το καθεστώς του κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρουμανία έχει εδραιώσει ξανά τη θέση της και ασκεί μεγάλη επιρροή στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της Ρουμανίας - περίπου το 90% - είναι ορθόδοξοι. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν βαθιά θρησκευόμενο λαό, με τις τελετουργίες να εντάσσονται στον ιστό της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων.

Αποδέκτης πακέτων διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2009, η Ρουμανία, η οποία, σημειωτέον, είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ξοδεύει τεράστια ποσά για την Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε χρόνο. Από την κυβέρνηση η ρουμανική Εκκλησία δέχεται κονδύλια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να καλύψει μόνο τους μισθούς των ιερέων. Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανώνται για την ανακαίνιση των παλαιών εκκλησιών και την ανέγερση νέων.

Η πιο εξώφθαλμη περίπτωση είναι ο νέος καθεδρικός ναός του Βουκουρεστίου, ο Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, όπως θα ονομάζεται. Θα έχει μήκος 120 μέτρων, πλάτος 70 μέτρων και ύψος 120 μέτρων. Στο εσωτερικό του θα χωρούν 5.000 πιστοί, στον προαύλιο χώρο θα χωρούν 125.000 πιστοί. Τα θεμέλια τέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 και το σχέδιο προβλέπει την αποπεράτωσή του το 2015 - αν και ήδη υπάρχουν προβλήματα στη χρηματοδότηση και καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών. Μαζί με την αγορά του οικοπέδου (περίπου τα μισά λεφτά), το συνολικό κόστος προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

  

tovima
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου