Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ: ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΕΒΡΑΪΚΑ ΣΑΣ ΚΑΜΩΜΑΤΑ;


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δικαίως κάνει κριτική στους πολιτικούς, τους τραπεζίτες κλπ. Έχει λόγο και φωνή που πρέπει να ορθώνει, σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον κυπριακό Ελληνισμό, ΟΜΩΣ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ;

Το λέμε αυτό γιατί, δεν ξεχνάμε την απίστευτη πρόκληση του ιδίου να αθωώσει τους Εβραίους (!!!) για την καταδίκη και σταύρωση του Χριστού! Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα, αλλά οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε πάλι.

Διαβάστε λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα από ΤΑ ΟΣΑ ΦΡΙΚΤΑ συμφώνησαν (!!!) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου:
Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ YONA METZGER


Οι χιλιάδες χρόνων των ιστορικών σχέσεων μεταξύ του λαού της Κύπρου και του Ιουδαϊκού λαού έχουν θέσει τις βάσεις για μία νέα συναδέλφωση από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Συγχρόνως, έχουν αναπτυχθεί νέες αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ της Χριστιανικής και της Ιουδαϊκής κοινότητας.

Εμείς, ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ευχαριστούμε τον Θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη του αμοιβαίου σεβασμού και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να εργασθούμε από κοινού για την προώθηση των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Εξ άλλου, με θλίψη αναγνωρίζουμε ότι παρόμοιου είδους σχέσεις δεν υπήρχαν παντού στο παρελθόν. Ένεκα τούτου καταδικάζουμε όλες τις πράξεις  που φανερώνουν έλλειψη σεβασμού προς οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική κοινότητα, την ακεραιότητά της και τους ιερούς χώρους της.

Εν τούτοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Κύπρου και ο Κυπριακός λαός δεν συμμετείχε ποτέ στη συστηματική απόρριψη του Ιουδαϊσμου, ούτε στις κατηγορίες για συλλογική ενοχή για θεοκτονία και προβαίνουμε στην αποκήρυξη παρόμοιων ενεργειών που είναι ασύμβατες με τη διδασκαλία των Γραφών. Εξ άλλου, θα πρέπει να σημειώσουμε περαιτέρω ότι ο λαός του Ισραήλ ποτέ δεν προέβη σε εχθρικές ενέργειες εναντίον του Κυπριακού λαού, αλλά επεδείκνυε συνεχώς τη στήριξή του προς αυτόν. 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;;;

Μιας και αναφέρεται στη «διδασκαλία των Γραφών» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, του παραθέτουμε το ακόλουθο απόσπασμα που περιγράφει την...αθωώτητα των Εβραίων στην καταδίκη και σταύρωση του Χριστού:

15 Κατὰ δὲ ἑορτὴν εἰώθει ὁ ἡγεμὼν ἀπολύειν ἕνα τῷ ὄχλῳ δέσμιον, ὃν ἤθελον. 

16 εἶχον δὲ τότε δέσμιον ἐπίσημον λεγόμενον Βαραββᾶν. 

17 συνηγμένων οὖν αὐτῶν εἶπεν αὐτοῖς ὁ Πιλᾶτος· τίνα θέλετε ἀπολύσω ὑμῖν; Βαραββᾶν ἢ ᾿Ιησοῦν τὸν λεγόμενον Χριστόν; 

18 ᾔδει γὰρ ὅτι διὰ φθόνον παρέδωκαν αὐτόν. 

19 Καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ βήματος ἀπέστειλε πρὸς αὐτὸν ἡ γυνὴ αὐτοῦ λέγουσα· μηδὲν σοὶ καὶ τῷ δικαίῳ ἐκείνῳ· πολλὰ γὰρ ἔπαθον σήμερον κατ᾿ ὄναρ δι᾿ αὐτόν.

20 Οἱ δὲ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ πρεσβύτεροι ἔπεισαν τοὺς ὄχλους ἵνα αἰτήσωνται τὸν Βαραββᾶν, τὸν δὲ ᾿Ιησοῦν ἀπολέσωσιν. 

21 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ἡγεμὼν εἶπεν αὐτοῖς· τίνα θέλετε ἀπὸ τῶν δύο ἀπολύσω ὑμῖν; οἱ δὲ εἶπον· Βαραββᾶν. 
  
22 λέγει αὐτοῖς ὁ Πιλᾶτος· τί οὖν ποιήσω ᾿Ιησοῦν τὸν λεγόμενον Χριστόν; λέγουσιν αὐτῷ πάντες· σταυρωθήτω. 

23 ὁ δὲ ἡγεμὼν ἔφη· τί γὰρ κακὸν ἐποίησεν; οἱ δὲ περισσῶς ἔκραζον λέγοντες· σταυρωθήτω.

24 ἰδὼν δὲ ὁ Πιλᾶτος ὅτι οὐδὲν ὠφελεῖ, ἀλλὰ μᾶλλον θόρυβος γίνεται, λαβὼν ὕδωρ ἀπενίψατο τὰς χεῖρας ἀπέναντι τοῦ ὄχλου λέγων· ἀθῷός εἰμι ἀπὸ τοῦ αἵματος τοῦ δικαίου τούτου· ὑμεῖς ὄψεσθε. 

25 καὶ ἀποκριθεὶς πᾶς ὁ λαὸς εἶπε· τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν. 

26 τότε ἀπέλυσεν αὐτοῖς τὸν Βαραββᾶν, τὸν δὲ ᾿Ιησοῦν φραγελλώσας παρέδωκεν ἵνα σταυρωθῇ.  

ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ;;; Πώς οι Εβραίοι είναι αθώοι; 

«Το αίμα Αυτού πάνω μας και πάνω στα παιδιά μας», λένε!!!

Ποιος διαστρεβλώνει λοιπόν τη διδασκαλία των Γραφών;

Και τολμάτε να μιλάτε εκ μέρους ολόκληρου του κυπριακού λαού;;;

Κάντε επομένως μια αυτοκριτική, μήπως Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ που χτύπησε την Κύπρο, οφείλεται ΚΑΙ σε αυτές τις απαράδεκτες «συμφωνίες» σας με τους ΘΕΟΚΤΟΝΟΥΣ Εβραίους...!

Πώς να μην έχει αυτό το «αθώο» ύφος ο Εβραίος μετά...;!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2512.html

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΜΙΛΑΣ? ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΡΕ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΗΜΕΝΕ? ΕΠΕΙΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ? ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΨΕΥΤΟΟΡΘΟΔΟΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΙΓΜΑ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

    Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Ιερού Νιπτήρος, που έλαβε χώρα στις...
    φυλακές ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο στη Ρώμη τη Μεγάλη Πέμπτη των καθολικών.

    Ανάμεσα στους 12 νεαρούς κρατούμενους (που συμβολίζουν τους Αποστόλους) των οποίων τα πόδια έπλυνε ο ποντίφικας βρίσκονταν για πρώτη φορά δύο γυναίκες -μία Ιταλίδα καθολική και μία σερβικής καταγωγής μουσουλμάνα.

    Στους νεαρούς κρατούμενους που συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της φυλακής, ο Πάπας εκφώνησε μια σύντομη, αυτοσχέδια ομιλία, μιλώντας απλά και θερμά. Κατόπιν έπλυνε τα πόδια δέκα αγοριών και δύο κοριτσιών.

    Το πλύσιμο των ποδιών από τον Πάπα, η αναπαράσταση της χειρονομίας του Ιησού προς τους μαθητές του, συμβολίζει «τη στοργή του Χριστού», είπε ο Φραγκίσκος.

    «Ο Ιησούς ήρθε για να μας υπηρετήσει, για να μας βοηθήσει. Ας το σκεφτούμε καλά: είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε τους άλλους;» ρώτησε τα νεαρά παιδιά.

    Η τελετή συνοδεύτηκε από τραγούδια. Δεν μεταδόθηκαν εικόνες, δεδομένου ότι οι κρατούμενοι είναι ανήλικοι, αλλά το ραδιόφωνο του Βατικανού αναμετάδοσε την ομιλία του Πάπα.

    Χιλιάδες πιστοί και τουρίστες φθάνουν στη Ρώμη για να παραστούν στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα των καθολικών.

    Ο νέος Πάπας είχε ήδη συμπεριλάβει γυναίκες στο αναπαράσταση του Ιερού Νιπτήρος όντας καρδινάλιος του Μπουένος Άιρες.

    «Εμείς σήμερα προτείναμε τη γυναικεία παρουσία. Στο Βατικανό, έπειτα από κάποια αντίσταση, το δέχτηκαν» δήλωσε ο πατέρας Γκαετάνο Γκρέκο, ιερέας στο παρεκκλήσι των φυλακών ανηλίκων, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η Repubblica.

    Οι άλλοι δέκα νεαροί των οποίων τα πόδια έπλυνε ο Πάπας επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν τις διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες των κρατουμένων στη φυλακή. Ανάμεσά τους βρίσκονταν χριστιανοί ορθόδοξοι και μουσουλμάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χρυσοφόρες επενδύσεις σε συνεργασία με τους εμίρηδες του Κατάρ, με τη βοήθεια του Θεού και του Αλλάχ.

    Η ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ Εκκλησία της Κύπρου θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο περιοδικό «Forbes»με τις πλουσιότερες στον κόσμο, αν υπήρχε τέτοια λίστα. Με 868 εκατ. ευρώ αποθεματικό, με ακίνητα, με τραπεζικές καταθέσεις, με μετοχές στο χρηματιστήριο, ποιος αλήθεια δεν θα ζήλευε το ιερό πορτοφόλι της. Και όμως, παρά την οικονομική ευρωστία της, η οικονομική κρίση χτύπησε και την Εκκλησία της Κύπρου και άρχισε ήδη περικοπές
    σε... αγαθοεργίες, σε φιλανθρωπίες και σε βοήθειες. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, τα οικονομικά της Εκκλησίας για να διατηρηθούν εύρωστα θα πρέπει να υπάρξουν οικονομίες και οι οικονομίες αυτές θα προέλθουν κυρίως από την περικοπή των φιλανθρωπιών! Ωστε μετά, Θεού- και... Αλλάχ- θέλοντος, να γίνουν χρυσοφόρες επενδύσεις με τη βοήθεια των εμίρηδων του Κατάρ. Ηδη ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι έχουν ζητήσει μείωση του ενοικίου όσοι χρησιμοποιούν υποκαταστικά
    (σ.σ.: ενοικιαζόμενα ακίνητα) της Εκκλησίας.
    Στην Κύπρο φορολογείται η περιουσία της Εκκλησίαςτο 2008 πλήρωσε συνολικά 6.868.909 ευρώ φόρο. Οπως διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Χαριλάου, η «Εκκλησία πληρώνει κανονικά φόρους, παρά το γεγονός ότι δεν την αναγκάζει η νομοθεσία» . Τώρα θα πείτε, υπάρχει κάποιος που δεν τον υποχρεώνει η πολιτεία να πληρώσει φόρο και πληρώνει φόρο οικειοθελώς; Μόνον η Εκκλησία της Κύπρου το κάνει αυτό, γιατί, όπως εξήγησαν εκπρόσωποί της «φόρους πληρώνουμε ακολουθώντας τις διατάξεις της συμφωνίας που κάναμε με την πολιτεία και την οποία δυστυχώς η πολιτεία δεν υπέγραψε». Με δύο λόγια οι φόροι πληρώνονται προκαταβολικά, εν όψει της επερχόμενης συμφωνίας για φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. .

    ▅ Μοναστήρι μεγάλης αξίας
    Τη μεγαλύτερη περιουσία, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στα κυπριακά ΜΜΕ και παρουσιάζονται στον πίνακα λογαριασμών των Θρόνων και Σταυροπηγιακών Μονών (όπως είναι η επίσημη ονομασία τους), για το 2008 κατέχει η Ιερά Μονή Κύκκου, με αποθεματικό πέραν των 554 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή, με περιουσία περίπου 123 εκατ. ευρώ και η Μητρόπολη Λεμεσού με περιουσία περίπου 55 εκατ. ευρώ. Η συνολική περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας, η οποία περιλαμβάνει το αποθεματικό όλων των Θρόνων και Σταυροπηγιακών Μονών, ανέρχεται σε 847.707.976 ευρώ. Το σύνολο των εσόδων της ανήλθε το 2008 σε 46.012.584 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων της σε 46.167.043 ευρώ, παρουσιάζοντας έλλειμμα της τάξεως των 154.459 ευρώ. Στα έσοδα της Εκκλησίας περιλαμβάνονται και 970.000 ευρώ από έσοδα εκκλησιαστικής φύσης (όπως είναι το παγκάρι, τα κεριά κτλ.), περίπου 10 εκατ. ευρώ από εισφορές του κεντρικού φορέα μισθοδοσίας κληρικών, 17 εκατ. ευρώ από επενδύσεις και ενοίκια, περίπου 1.300.000 ευρώ από πλεόνασμα άλλων δραστηριοτήτων και 1,5 εκατ. ευρώ από χρηματοδοτικά έξοδα.

    Οι εκκλησιαστικές εισφορές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και υποτροφίες, σε οργανώσεις και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε ασθενείς και σε φτωχούς, σε χήρες πρεσβύτερες, καθώς και σε ορφανά (της αεροπορικής τραγωδίας «Ηλιος» και των πυροπλήκτων της Ηλείας) ανήλθαν κατά το έτος 2008 σε περίπου πέντε εκατ. ευρώ. Περίπου 17 εκατ. ευρώ στοίχισαν στην Εκκλησία της Κύπρου τα διοικητικά και λειτουργικά της έξοδα και περίπου 10,5 εκατ. ευρώ η μισθοδοσία του κλήρου. Τα περισσότερα έξοδα είχαν κατά το 2008 η Αρχιεπισκοπή (16.906.539 ευρώ) και ακολούθως η Μονή του Κύκκου (12.061.064 ευρώ), ενώ τα λιγότερα έξοδα είχε η (κατεχόμενη από τους Τούρκους) Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα.

    ▅ Οι δουλειές στο Κατάρ
    Ο Μακαριότατος- ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε και το Κατάρ για να διερευνήσει, όπως λέγεται, κατά πόσον είναι εφικτό αραβικά κεφάλαια να εισρεύσουν στην Κύπρο για ξενοδοχειακές μπίζνες- δήλωσε αισιόδοξος για τα οικονομικά επιτεύγματα της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι το 2008 ήταν θετικό από οικονομικής άποψης.




    .



    ΑπάντησηΔιαγραφή