Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παυσανίας ο στρατηγός


Ο Παυσανίας ο στρατηγός ήταν ο αρχηγός του συνασπισμένου ελληνικού στρατού στη μάχη των Πλαταιών, την οποία και κέρδισε. Ήταν ανιψιός του βασιλιά Λεωνίδα και γιος του Κλεόμβροτου. Γιος του ήταν ο μετέπειτα βασιλιάς της Σπάρτης, Πλειστοάναξ.


Όταν πέθανε ο βασιλιάς Λεωνίδας στη μάχη των Θερμοπυλών, άφησε τον ανήλικο γιο του Πλείσταρχο στην εξουσία. Έτσι χρέη αντιβασιλέα και επιτρόπου του θρόνου μέχρι να ενηλικιωθεί ο μικρός Πλείσταρχος, ανέλαβε ο ξάδελφός του Παυσανίας.


Μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, η συμμαχία των Πελοποννησίων, όρισε τον Παυσανία ως αρχηγό της. Ο ίδιος οδήγησε τον στρατό πέρα από τον Ισθμό της Κορίνθου, στις Πλαταιές το 479 π.Χ., για να δώσει την τελική μάχη με τους Πέρσες. Μαζί του ενώθηκαν και οι δυνάμεις των Ελλήνων από την Στερεά Ελλάδα, εξαιρουμένων των Θηβαίων οι οποίοι είχαν μηδίσει (συμπαραταχθεί με τους Πέρσες). Στις Πλαταιές απέδειξε πόσο μεγάλη ήταν η υπομονή του και πόσο συνετή η στρατηγική του. Νίκησε τους Πέρσες και τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.


Μετά τη νίκη του στις Πλαταιές, οι Έφοροι της Σπάρτης του ανέθεσαν να ξεκινήσει με 5 τριήρεις από την Ερμιόνη και να οδηγήσει σε επανάσταση, εναντίον των Περσών, τις ελληνικές πόλεις στην Κύπρο και ύστερα στον Ελλήσποντο. Στον Ελλήσποντο κατέλαβε την πόλη Βυζάντιο και ελευθέρωσε ευγενείς Πέρσες, τους οποίους απέδωσε πίσω στον Ξέρξη, τον αυτοκράτορα της Περσίας. Στη συνέχεια ο Σπαρτιάτης στρατηγός άρχισε να αλληλογραφεί με τον Πέρση μονάρχη.Ο Παυσανίας άρχισε να υιοθετεί τον ανατολίτικο τρόπο ζωής και αυτό κίνησε τις υποψίες των Εφόρων, τις οποίες επιβεβαίωσαν οι μαρτυρίες ειλώτων ότι ο στρατηγός αλληλογραφεί με τον Ξέρξη.


Οι Έφοροι ανακάλεσαν τον Παυσανία από το Βυζάντιο, πίσω στη Σπάρτη. Εκεί δικάστηκε αλλά αθωώθηκε καθώς δεν υπήρχαν ισχυρές αποδείξεις εναντίον του. Οι συμπατριώτες του όμως δεν μπορούσαν να πεισθούν για την αθωότητά του και αποφάσισαν να τον εκτελέσουν. Ο στρατηγός βρήκε καταφύγιο σε έναν ναό ως ικέτης. Σύμφωνα με τα ήθη των αρχαίων Ελλήνων, απαγορευόταν ο φόνος ικέτη. Έτσι οι Έφοροι έδωσαν διαταγή να χτιστεί η είσοδος και τα παράθυρα του ναού, μέχρι να λιμοκτονήσει ο Παυσανίας. Ως επακόλουθο ο ένδοξος στρατηγός πέθανε από ασιτία το 470 π.Χ.. Για τη γέννησή του οι πιο πιθανές ημερομηνίες σύμφωνα με τους μελετητές είναι το 515 π.Χ. ή το 510 π.Χ..


Πολλοί ερευνητές μέχρι σήμερα προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους μεταστροφής του Παυσανία, εάν όντως πρόδωσε τη Σπάρτη και μήδισε. Αρκετοί πιστεύουν ότι όλες οι κατηγορίες ενισχύθηκαν από τους πολιτικούς του αντιπάλους που δεν τους άρεσε η άνοδός του στην εξουσία και η δύναμη που απέκτησε.


…και ενώ η Πατρίδα εξυψώθηκε μέσω των πράξεών του, τον κατηγορεί για προδοσία όπως και τον Θεμιστοκλή…ω Ελλάδα, από πότε φωλιάζουν στον κόρφο σου ηγέτες προδότες και τα ηρωικά παιδιά σου αντί τιμητικού θανάτου άδοξο τέλος έχουν... Πάντως, ένα πράγμα απομένει από την ανθρώπινη ζωή: Η δόξα. Και εάν αυτή έχει στη ρίζα της την αλήθεια, δεν θα χαθεί όσο πόλεμο και αν της κάνουν.


Νίκος Σάμιος
Διαβάστε περισσότερα...

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, μπροστά στον πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία, ενώνουν τις δυνάμεις τους!


Λονδίνο και Νέα Υόρκη - 30 Μαΐου 2012.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Club Bilderberg στη Βιρτζίνια, οι δύο οικογένειες οι Ροκφέλερ και οι Ρότσιλντ-που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κυβερνούν τον πλανήτη-ενώνουν τις δυνάμεις τους! Έχοντας διαβλέψει τον οικονομικό πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία αποφάσισαν να ενωθούν και επίσημα. Την αποκάλυψη παίζουν ψηλά οι "F.T"


H RIT Capital Partners plc ("RIT"), υπό την προεδρία του Jacob Rothschild και η Rockefeller Financial Services, Inc, μητρική εταιρεία της Rockefeller & Co, Inc, ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που φέρνει κοντά δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και σεβαστά ονόματα του επενδυτικού κόσμου! 
Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Επίτιμος Διευθυντής και Πρόεδρος του Rockefeller & Co, δήλωσε: «Κύριε Rothschild Γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πέντε δεκαετίες, η σύνδεση μεταξύ των δύο οικογενειών μας παραμένει πολύ ισχυρή. Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Jacob και την RIT ως μετόχους και εταίρους στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της διαχείρισης των επενδύσεων μας και τον πλούτο των συμβουλευτικών μας επιχειρήσεων. "


Ο Reuben Jeffery ΙΙΙ, Διευθύνων Σύμβουλος της Rockefeller & Co, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία βασίζεται στις μοναδικές ικανότητες και τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων επιχειρήσεών μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους πελάτες, τους επενδυτές μας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με RIT...» 
Ο Rothschild, πρόεδρος της RIT, σχολίασε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική που φέρνει κοντά αυτές τις δύο οντότητες σε μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση. Όπως τόσοι σε όλο τον κόσμο, έχω παρακολουθήσει την ανάπτυξη της Rockefeller & Co με μεγάλο θαυμασμό... Η δημιουργία αυτής της εταιρικής σχέσης με την οικογένεια Rockefeller είναι πραγματικά ιστορική. Ανυπομονούμε για την ανάπτυξη κοινών επενδυτικών δραστηριοτήτων μας σε όλες τις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου. "
Με την απόκτηση του 37% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε προηγουμένως η Societe Generale Private Banking, η RIT, θα γίνει μια σημαντική μειοψηφών επενδυτής στην Rockefeller Financial Services, Inc. Οι εταιρείες σκοπεύουν να συνεργαστούν σε επενδυτικές λύσεις και σε άλλους τομείς κοινής εμπειρίας για να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερο τις ανάγκες των πελατών και των επενδυτών τους.


Η RIT 
Η RIT είναι εισηγμένη στο Λονδίνο με καθαρά περιουσιακά στοιχεία περίπου £ 1,9 δις. Τον Μάρτιο του 2012, ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Edmond de Rothschild Group ("EDR").Η Βαρόνη de Rothschild Ariane έγινε Επίτιμος Αντιπρόεδρος του RIT, με τον λόρδο Ρότσιλντ Επίτιμος Αντιπρόεδρο της Edmond de Rothschild SA- γαλλική εταιρεία χαρτοφυλακίου της Edmond de Rothschild Group.
Η Rockefeller & Co
Rockefeller & Co χρονολογείται από το 1882, όταν ο John D. Rockefeller ίδρυσε ένα από τα πρώτα γραφεία της οικογένειας για να διαχειριστεί τα οικονομικά του κληρονομιά. Σήμερα η Rockefeller & Co προσφέρει διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μια ποικιλόμορφη πελατειακή βάση τραστ οικογενειών, ιδρυμάτων και κληροδοτήματων, που αντιπροσωπεύουν 34 δισεκατομμύρια δολλάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.


Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν. 


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ> 








RIT CAPITAL PARTNERS, CHAIRED BY LORD ROTHSCHILD, AND ROCKEFELLER 


& CO. ANNOUNCE STRATEGIC PARTNERSHIP 


LONDON and NEW YORK - 30 May 2012 - RIT Capital Partners plc ("RIT"), chaired by Lord (Jacob) Rothschild, and Rockefeller Financial Services, Inc., the parent company of Rockefeller & Co., Inc., today announced the creation of a strategic partnership that brings together two of the most recognised and respected names in the investing world. 


David Rockefeller, Honorary Director and retired Chairman of Rockefeller & Co., stated: "Lord Rothschild and I have known each other for five decades. The connection between our two families remains very strong. I am delighted to welcome Jacob and RIT as shareholders and partners in the ongoing development of our investment management and wealth advisory businesses." 


In acquiring the 37% equity interest previously held by Société Générale Private Banking, RIT will become a significant minority investor in Rockefeller Financial Services, Inc. alongside the Rockefeller family, related entities and the management team. The firms intend to collaborate on investment solutions and other areas of shared expertise to further serve the needs of their clients and investors. 


RIT is a London listed investment trust with net assets of some £1.9 billion. In March 2012, RIT announced a partnership with Edmond de Rothschild Group ("EdR") through which EdR become shareholders in RIT alongside Lord Rothschild's family interests. Baroness Ariane de Rothschild became Honorary Vice Chairman of RIT, with Lord Rothschild becoming Honorary Vice Chairman of Edmond de Rothschild SA, the French holding company of Edmond de Rothschild Group. 


Rockefeller & Co. dates back to 1882, when John D. Rockefeller established one of the world's first family offices to manage his financial legacy. Today Rockefeller & Co. provides asset management and comprehensive wealth advisory services to a diversified client base of families, trusts, foundations and endowments and other institutions, representing $34 billion in assets under administration. 


Reuben Jeffery III, Chief Executive of Rockefeller & Co., said: "This partnership is based on the unique strengths and attributes of our respective businesses, creating new opportunities for our clients, investors and other stakeholders. We look forward to working closely with RIT and Lord Rothschild as we continue to provide value added financial products and services to our diversified client base." 


Lord Rothschild, Chairman of RIT, remarked: "We are delighted at the prospect of bringing together these two entities in a long-term partnership. Like so many across the world, I have watched the development of Rockefeller & Co. with great admiration. The creation of this partnership with the Rockefeller family is truly historic. We look forward to the development of our joint investment activities across the global capital markets." 


The transaction is subject to regulatory approval and expected to close by the end of September. Financial terms were not disclosed. 


About Rockefeller & Co., Inc. 


Headquartered in New York and with offices in Boston, Washington D.C., Stamford, Connecticut, and Wilmington, Delaware, Rockefeller & Co. provides comprehensive investment and wealth management services to a diversified global client base of families, trusts, foundations and endowments and other institutions. As of March 31, 2012, the firm and its subsidiaries had approximately $34 billion in client assets under administration. For additional information, please visit www.rockefellerfinancial.com. 


About RIT Capital Partners plc 


RIT Capital Partners plc is an investment trust listed on the London Stock Exchange with net assets of some £1.9 billion. It is chaired by Lord Rothschild, whose family interests retain a significant holding. For 2011 it won the Best Large Trust award from the Investment Trust Journal, for its outstanding performance. For more information, please visit www.ritcap.co.uk. 




Κουρδιστο πορτοκάλι

Διαβάστε περισσότερα...

Ο υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ελλάδα και οι εκλογές


Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν γίνονται εν κενώ. Διεξάγονται σε μία περίοδο που αναδιατάσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και εντάσσονται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Άλλωστε η «μικρή Ελλάδα» πάντα ήταν τμήμα των παγκόσμιων σχεδίων.


Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα», «η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό» – μόνο που η Γερμανία το κάνει «θορυβωδώς και “άγαρμπα” κατά ένα μέρος, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει». Αντίθετα οι ΗΠΑ «φαίνεται ότι ευνοούν μια μεταβολή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κόμματος που έχει επιλέξει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Γερμανούς. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ»!


Πρόκειται για μία ιδεολογική προσέγγιση της ΣΥΡΙΖικής Αριστεράς με τις ΗΠΑ; Προφανώς και όχι. Απλώς η Ουάσιγκτον «αξιοποιεί» τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αφήσει το Βερολίνο «να επιβάλλει το δικό του imperium στην Ευρώπη, μετατρέποντάς την σε πολιτικό προτεκτοράτο και σε μια απέραντη γερμανική ειδική οικονομική ζώνη. Πολύ περισσότερο που αυτό συνοδεύεται από την στρατηγική προσέγγιση της Γερμανίας με τη Ρωσία» – ο παράγοντας Ρωσία (και η συμμαχία της με την Γερμανία) πρέπει να επισημανθεί διότι διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα.


Τι πιστεύουν οι Αμερικάνοι; Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», ότι «το ”εργαλείο” που μπορεί να “ξηλώσει” τη γερμανική επιρροή στην Ελλάδα – με τις όποιες αναταράξεις- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», επειδή θα πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Μέρκελ. Το αμερικανικό σχέδιο είναι στη συνέχεια να «διαχυθεί» το κλίμα της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στην ευρωζώνη που είναι η «ενδοχώρα» της Γερμανίας. Δηλαδή από την Ελλάδα (και νωρίτερα από την Γαλλία) θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Μέρκελ…


Βεβαίως στο πουλόβερ της Μέρκελ είναι ραμμένο το ευρώ, που οι ΗΠΑ ευχαρίστως θα έβλεπαν την κατάρρευσή του. Οι ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα αντιμετώπιζαν και το ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από το ευρώ, διότι έτσι θα κατέρρεε η ευρωζώνη, αναλαμβάνοντας και το οικονομικό κόστος που τους αναλογεί. Γνωρίζουν καλά ότι θα υπάρξει «οικονομικός Αρμαγεδών», αλλά πρωτίστως τους αφορά «η υποχώρηση της γερμανικής επιβολής».


Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχουν ιδεολογική συγγένεια. Διότι θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα από την περίοδο Σημίτη και εντεύθεν είναι «όμηρο» και διαβρωμένο από τους Γερμανούς – ακόμα και πρωθυπουργοί που τους έλεγαν «αμερικανάκια» στο τέλος «έπαιζαν» το γερμανικό παιχνίδι. Άρα οι ΗΠΑ θέλουν νέο πολιτικό προσωπικό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ «θεωρείται  “εξελίξιμος” πολιτικός σχηματισμός ο οποίος, έχοντας ενώπιόν του  με την προοπτική ανάληψης της εξουσίας, θα λειτουργήσει σε πιο ρεαλιστική βάση και θα διατηρήσει μεν την αριστερή του φυσιογνωμία –περισσότερο απ’ ότι το… ΠΑΣΟΚ- δεν θα παραμείνει όμως σε “αριστερίστικες” λογικές. Ούτε πιστεύει κανείς στη Ουάσιγκτον ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ». Τα «Επίκαιρα» λένε ότι στα αμερικανικά thinks tanks «έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις, και επί ελληνικού εδάφους, σχετικά με τη σκοπιμότητα αμερικανικής προτίμησης και στήριξης σε μια  ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου με μοχλό τον ΣΥΡΙΖΑ».


Από την άλλη πλευρά η Γερμανία και η Μέρκελ έχουν εγκλωβιστεί στο αντιλαϊκό μνημόνιο και επιμένουν στην εφαρμογή του, παρά το ότι (ανα)γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει όποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου δεν χαροποιεί το Βερολίνο. Απλώς ανέχεται τον Σαμαρά ως την μόνη λύση από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυνατότητες για πρώτη θέση και περιορίζεται σε ρόλο συμπληρωματικής δύναμης.


Ένα ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό. Οι πληροφορίες του περιοδικού επιμένουν ότι οι πολιτικές επιλογές του παραμένουν αυτόνομες. Ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ «επέλεξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία. Να εικάσουμε ότι αυτή η «συμμαχία» ΗΠΑ – ΣΥΡΙΖΑ είναι εύθραυστη;                                                                                                                    http://www.antinews.gr/2012/05/31/163876/
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη – σοκ για τα CDS: “Ναι, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε στον εισαγγελέα τα στοιχεία της εταιρείας που αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου”!


Είναι πραγματικά πρωτοφανής η είδηση που βγήκε από την συνάντηση Καμμένου – Προβόπουλου! Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο αποδέχτηκε το υπαρκτό της υπόθεσης αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή ώστε η ΤτΕ να ενημερώσει τον εισαγγελέα Κορέα για το ποιός αγόρασε το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου!


Μιλάμε για μία υπόθεση που έχει έλθει 4 φορές στο κοινοβούλιο αλλά οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος παρίσταναν ότι “δεν υπήρχε θέμα”!


Ο ίδιος ο τ. πρωθυπουργός υποστήριξε πως “Δεν γνώριζε τι είναι CDS”!


Ενώ σύμφωνα πάντα με τον κύριο Προβόπουλο, η ΤτΕ όχι μόνο γνώριζε τι είναι CDS αλλά κατέθεσε και τα στοιχεία στον εισαγγελέα!


Εδώ λοιπόν τεκμηριώνονται οι βαρύτατες ευθύνες των κκ Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, διότι είναι αδύνατον όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές στο παρελθόν, κρατική τράπεζα όπως το ΤΤ να έκανε τέτοια ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί η άδεια από τους πολιτικούς της προϊσταμένους!


Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δίκιο είχε και ο εισαγγελέας Πεπόνης που όταν κατήγγειλε τις πιέσεις για να κλείσει την υπόθεση, κάποιοι τον έλεγαν “φαντασιόπληκτο”.


Συνδυάστε τώρα τα ονόματα στο ημερολόγιο του Άκη που “θα έκλειναν πακέτο και τις δύο υποθέσεις” για να έχετε πλήρη εικόνα.


Ας δούμε τώρα ποιός θα τολμήσει να αποκρύψει τα στοιχεία.


Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.


Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.


Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:


«Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.


Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.


Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως  το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.


Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.


Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS  που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.


Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».
http://olympia.gr/2012/05/31/cds-4/
Διαβάστε περισσότερα...

Στην 6η θέση παγκοσμίως το πολεμικό μας Ναυτικό..Στην 24η οι Μογγόλοι


Ναι αλλα εμείς έχουμε προδότες πολιτικούς όπως φάνηκε και απο τα Ίμια..

Μια σημαντική αναγνώριση για το Πολεμικό μας Ναυτικό ήρθε από την έγκυρη διεθνή ιστοσελίδα STRATEGYPAGE:Σύμφωνα με βάση δεδομένων με τα σαράντα (40) ισχυρότερα ναυτικά στον κόσμο το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει την 6η θέση!

Η κατάταξη έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού θεωρώντας σαν βάση αξιολόγησης ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία, στην Τρίτη το Ισραήλ, στην τέταρτη ο Καναδάς, στην πέμπτη η Ιαπωνία και την έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία.

Η Τουρκία βρίσκεται στην 24η θέση.

Η βάση δεδομένων είναι στο link http://www.strategypage.com/fyeo/howtomakewar/databases/navy/navalforcesoftheworld.asp
στοχος
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ως πότε θα το επιτρέπουμε;;Εικόνες ντροπής από λαθρομετανάστες στην Αλεξανδρούπολη και την Θράκη μας


Την ώρα που η λαθρομετανάστευση μονοπωλεί την προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, η χώρα μας συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι με τις ορδές των παράνομων μεταναστών να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά.


Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται καθημερινά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι...
παίρνουν προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας κατασκηνώνουν στον ΟΣΕ περιμένοντας να συγκεντρώσουν χρήματα και να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο με προορισμό την Αθήνα.


Όσο όμως περιμένουν πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα κάγκελα του σταθμού, δημιουργώντας μία αποτροπιαστική εικόνα για την πόλη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, οι μετανάστες άπλωσαν την μπουγάδα τους να στεγνώσει περιμετρικά του σταθμού έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και καθαροί για την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα. Οι ίδιοι έχουν «καταλάβει» τον χώρο, κοιμούνται στα παγκάκια του ΟΣΕ και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από τα βλέμματα των περαστικών.


Όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», πάνω από 35.000 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το 2011 στην περιοχή του Έβρου. Στους συνοριακούς σταθμούς Φερρών, Τυχερού, Σουφλίου, Χειμωνίου, Διδυμότειχου και Μεταξάδων, που υπάγονται στην Αλεξανδρούπολη γίνονται καθημερινά πάνω από 50 συλλήψεις. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στους σταθμούς της Ορεστιάδας. Συνολικά δηλαδή περισσότεροι από 500 μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής μετακινούνται προς την πρωτεύουσα κάθε εβδομάδα.


Στην Αθήνα, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας, καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστες με ένα χαρτί στο χέρι που ισοδυναμεί με άδεια παραμονής 30 ημερών. Τα ίχνη τους θα χαθούν και οι αρχές δεν θα έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να τους αναζητήσουν.


thrakistime.gr
Πηγή

Σχόλιο Πελασγού : Οι πολιτικοί ταγοί προτιμούν να ασχολούνται με την διάλυση της χώρας και την υπόκλιση στην παγκόσμια λαίλαπα...Αλλά και πολλοί πολίτες προτιμούν να ασχολούνται με το οικονομικό μόνο ζήτημα και να λειτουργούν βάση αυτού ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΟΤΑΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ!
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλουν να θέσουν εκτός νόμου την χρυσή αυγή;!


Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο μεγαλοτραπεζίτης Μπαρόζο, όσον αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας εαν χρειαστεί να τεθεί ακόμα και εκτός νόμου.


"Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.


«Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές. Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". 


makeleio.gr 


Σχόλιο Πελασγού : Αυτά αν προστεθούν με τις (πιθανότατα) προβοκάτσιες κατά της ΧΑ και τον λασποπόλεμο, δείχνουν πως είτε τους πολεμούν πολύ είτε τους κάνουν αρνητική διαφήμιση..Ίσως και τα δύο, θέλοντας και μη..Και να τονίσουμε πως τις προβοκάτσιες με...ξύλο στον προαστιακό και μετρό σε αλλοδαπούς είμαστε απλά σχεδόν σίγουροι πως το έκαναν οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι - βλαμμένοι του συστήματος, που ακολουθούν εντολές..Ανάμεσα στους οποίους σχεδόν πάντα υπάρχουν αλβανάκια και άλλα -άκια..Ακόμα και χρυσαυγίτες ή εντέλει εθνικιστές να ήθελαν να δείρουν λαθροορκ, δεν θα το έκαναν τώρα μόνο και μόνο για πολιτικούς λόγους..Η λάσπη και η στάχτη φεύγουν, τις παίρνει πάντα ο αέρας.Ο χρόνος και το έργο του καθενός θα αναδείξει την ποιότητά του.
Διαβάστε περισσότερα...

10 μονάδες πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα(και μάλλον πιο έγκυρη) δημοσκόπηση


Σημαντικό προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 22/5-29/5.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:...
ΣΥΡΙΖΑ: 25,2%
ΝΔ: 15,2%
ΠΑΣΟΚ: 11,7%
Χρυσή Αυγή: 8,7%
ΚΚΕ: 5,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
Δημιουργία Ξανά!: 4,3%
ΔΗΜΑΡ: 3,8%
Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει το thebest.gr, δεν έγινε από κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων αλλά από επιστημονική ομάδα την οποία απαρτίζουν:
• καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
• μεταπτυχιακοί φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφορική Επιστημών Ζωής (ΠΕΖ) και
• προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,οι οποίοι σχετίζονται με τα μαθήματα των «Ποσοτικών Μεθόδων» στα αντίστοιχα προγράμματα μεταπτυχιακών και προπτυχιακών σπουδών.

Η έρευνα ξεκίνησε την ημέρα προκήρυξης των εκλογών και πραγματοποιείται με ερωτηματολόγιο:
• με τηλεφωνικές συνεντεύξεις πανελλαδικά (σταθμισμένο πανελλαδικό δείγμα)
• με άμεση συλλογή ερωτηματολογίων από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://androulakis.bma.upatras.gr/survey/index.php?sid=63547&lang=el

iefimerida
Πηγή

Σχόλιο Πελασγού : Εντύπωση μου προκαλεί το υψηλότατο ποσοστό του μπατσόκ...Το κόμμα καταστροφέας της παραγωγής, του πλούτου μας και διαφθορέας των αξιών να παίρνει κοντά 1.000.000 ψήφους;;
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιό είναι το βασικό μας πρόβλημα;Λύσεις!


Πέρι παιδείας

Είναι φανερό πιστεύω σε όλους εκείνους τους ανθρώπους  οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν επιφανειακά τα πράγματα πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η οικονομία.
Θεωρώ πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της πατρίδος μας, είναι η έλλειψη παιδείας, ο πνευματικός εξανδραποδισμός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, η χαμένη μας ελληνικότητα. Η κατάσταση αυτή δεν εμφανίσθηκε ξαφνικά, αλλά ήταν μια στοχευόμενη πολιτική από τους κυβερνόντες πολιτικούς υπαλλήλους της πλανητικής δικτατορίας αυτούς τους σύγχρονους κατοχικούς μαυραγορίτες ταγμένους στο νεοταξικό δόγμα χτυπήστε του έλληνες στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στις αξίες και στην παράδοση τους διότι είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος και οι οποίοι μας καλλιέργησαν ένα περιβάλλον επίπλαστης ευδαιμονίας με δανεικά για να τους συντηρούμε με τη σειρά μας στην εξουσία σε ένα φαύλο κύκλο. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είναι κυρίως που μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.


Εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο της παιδείας, με πολιτική εννοείται προτροπή και καθοδήγηση, αναλαμβάνουν καίριες θέσεις άνθρωποι που είτε εκ πεποιθήσεως έχουν μια εθνομηδενιστική ιδεολογία είτε λειτουργούν ως έμμισθα πιόνια των νεοταξικών κέντρων. Σε κάθε περίπτωση η δράση τους και σε συνδυασμό με ανάλογη δράση πολιτικών, δημοσιογράφων και διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων (οι οποίες λαμβάνουν περίεργες χρηματοδοτήσεις από ύποπτα κέντρα), έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της εθνικής συνείδησης και του φρονήματος ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Αν στο ως άνω προσθέσουμε την ελλιπή χρηματοδότηση της παιδείας, τον έντονο τεχνοκρατισμό, την έλλειψη ανθρωπιστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και ένα σύστημα από το οποίο απουσιάζει η ευρύτερη καλλιέργεια του πνεύματος, της φαντασίας και της δημιουργικότητας, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος καθώς οικοδομείται μια κοινωνία σε σαθρά θεμέλια.
Κατόπιν όλων αυτών θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες προτάσεις οι οποίες ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν με θετικό τρόπο στη βελτίωση της παιδείας

Σχολικά κτίρια
Πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον μέσα στο οποίο
λειτουργεί η εκπαίδευση δηλαδή τα σχολικά κτίρια. Δυστυχώς πολλά
από αυτά παρουσιάζουν κατασκευαστικές φθορές με αποτέλεσμα να τα    καθιστούν επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση των ζημιών τόσο για την προστασία της υγείας όσο και για την ίδια τη μάθηση καθώς ένα όμορφο περιβάλλον σίγουρα καλυτερεύει τη ψυχική διάθεση

Εθνικός ύμνος
Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου  και η ανύψωση της σημαίας κάθε πρωί δε θα πρέπει να γίνεται απλά ως ένα τελετουργικό γεγονός, αλλά να εντάσσεται στην επιταγή του συντάγματος για την καλλιέργεια της εθνικής συνειδήσεως

Μαθητική αναλογία
Η τωρινή αναλογία εκπαιδευτικού μαθητών είναι 1/25. Βέβαια στην πράξη η αναλογία αυτή σε πολλές περιπτώσεις αλλοιώνεται προς τα πάνω. Θα ήταν προτιμότερο η αναλογία αυτή να γίνει 1/20 ή 1/15 γιατί έχει αποδειχθεί πως όσο μικρότερη είναι αυτή η αναλογία τόσο πιο εύκολη είναι για τον εκπαιδευτικό η διδασκαλία και συνεπώς η μάθηση από τους μαθητές

Ένδυση
Η επαναφορά της σχολικής στολής για όλες της τάξεις θα δώσει περισσότερο ομαδικό πνεύμα και θα εκμηδενίσει τις ταξικές αντιθέσεις μέσα στο σχολείο

Μισθολόγιο εκπαιδευτικών
Ο μισθός των εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι ίσος με τους μισθούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου και των ίδιων ετών εργασίας

Ακριτικές περιοχές
Η πατρίδα μας έχει τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών, αλλά και την ιδιαιτερότητα των παραμεθόριων περιοχών χέρσων και νησιωτικών λόγω του ότι δεν έχουμε και τους καλύτερους δυνατούς γείτονες. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για να αντιμετωπιστεί η σημερινή απουσία εκπαιδευτικών στις περιοχές αυτές να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις καθώς και η πληρωμή ενός ορισμένου αριθμού εισιτηρίων ετησίως.




Δημήτρης Νικολάκαινας - Ένας πολίτης
Βιολόγος


Συνεχίζεται..
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί μας "παραδίδουν μαθήματα";168 χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία να εξοφλήσει το χρέος της και υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις!




168 ολόκληρα χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι από σήμερα δεν θα δανειζόταν πλέον ούτε ένα ευρώ και κάθε μήνα θα διέθετε ένα δισεκατομμύριο για την αποπληρωμή του χρέους της.


Τον υπολογισμό αυτόν έκανε η οργάνωση «Σύνδεσμος των Γερμανών Φορολογουμένων» προκειμένου να καταδείξει πόσο προβληματική είναι η γερμανική πολιτική στο πεδίο των δημοσίων δαπανών και πόσο σημαντική είναι η λειτουργία αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών.


Στη Γερμανία καθορίζει το πολιτικό προσωπικό στα δημοτικά συμβούλια στα 16 περιφερειακά κοινοβούλια και στην ομοσπονδιακή βουλή ποιες θα είναι οι δημόσιες δαπάνες της χώρας. Το εάν αυτές είναι απαραίτητες και εάν οι πόροι επενδύονται σωστά το κρίνει το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (Bundesrechnungshof) και οι περιφερειακές ελεγκτικές Αρχές των ομοσπόνδων κρατιδίων.


Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο παρεμβαίνει περίπου 500 φορές ετησίως, κάνοντας συστάσεις σε Αρχές και δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν στις δημόσιες δαπάνες. Κάποιες φορές καλεί τους φορείς να ακυρώσουν κάποιες προγραμματισμένες δαπάνες ή να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές. Έτσι, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλυψε πρόσφατα ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν παραγγείλει φουσκωτά σκάφη, τα οποία δεν ήταν κατάλληλα σε τελική ανάλυση για κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση.


«Έχουμε στο στόχαστρο τους φορείς εκείνους που δαπανούν δισεκατομμύρια», λέει ο εκπρόσωπός της ελεγκτικής Αρχής Μάρτιν Βίντερ και διευκρινίζει: «Στην ετήσια έκθεσή μας κάνουμε λόγο για ποσά της τάξεως των 1,5 με 2 δισεκατομμυρίων ευρών, τα οποία μπορούν να εξοικονομηθούν ως συνέπεια των συστάσεών μας. Έτσι λοιπόν υπάρχουν κάθε χρόνο δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, οι οποίες μπορούν να γίνουν πράξη».


Το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακαλύπτει αδικαιολόγητες δαπάνες σε πολλά πεδία. Από τη δημόσια υγεία, το στρατό και τις υποδομές μέχρι τις αναθέσεις έργων. Για πολλές περιπτώσεις η ελεγκτική Αρχή δέχεται υποδείξεις. «Έχουμε για παράδειγμα γέφυρες που κατασκευάστηκαν χωρίς οδικές συνδέσεις και οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν. Δεχόμαστε τακτικά πληροφορίες και για το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά κυρίως για το οδικό. Δεν εξετάζουμε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εάν τα περιστατικά επαναλαμβάνονται τότε ζητούμε την εξέτασή τους» εξηγεί ο κ. Βίντερ.


«Το ύψος των περιττών δαπανών αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως»


Το γερμανικό Σύνταγμα διασφαλίζει ανεξαρτησία στο Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο. Η Αρχή έχει πρόσβαση σε όλες τις κρατικές δαπάνες. Έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει απροειδοποίητα ελέγχους σε φορείς και υπηρεσίες. Εάν οι συστάσεις της δεν εισακουσθούν τότε οι υποθέσεις παραπέμπονται στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής. Με λίγα λόγια είναι πάλι οι πολιτικοί αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση. Και αυτό είναι κάτι που επικρίνει έντονα ο «Σύνδεσμος των Γερμανών Φορολογουμένων».


Εδώ και δεκαετίες η εν λόγω οργάνωση αγωνίζεται ενάντια στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Κάθε χρόνο εκδίδει τη «μαύρη βίβλο» της κρατικής σπατάλης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συνδέσμου, το ύψος των περιττών δαπανών αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Όποιος διαθέτει αλόγιστα και ανεύθυνα τα χρήματα των φορολογουμένων θα πρέπει να τιμωρείται» υποστηρίζει ο πρόεδρος της οργάνωσης Καρλ-Χάιντς Ντέκε. Ωστόσο και ο ίδιος γνωρίζει την απάντηση. Εάν καταστεί ποινικό αδίκημα η άλογη διάθεση του δημοσίου χρήματος, κανένας πολιτικός δεν θα δεχθεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  


Σχόλιο Πελασγού : Όποιος χάριν της οικονομίας, προδίδει ασφάλεια και εθνική τάξη και κυριαρχία, δεν αξίζει τίποτα από τα 2.Αυτό να το έχουν κατά νού όλοι οι ανεκδιήγητοι οικονομικοί "εγκέφαλοι" της χώρας αλλά και όσοι, στον..φόβο της φτώχειας, προτιμούν μνημόνια και υποτέλεια...
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

50 οικονομολόγοι:"Οικονομική καταστροφή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"


Μετά τους νομπελίστες, μια ομάδα αποτελούμενη από 50 κορυφαίους οικονομολόγους, πρώην πρωθυπουργούς και ευρωβουλευτές απευθύνει μέσω διαδικτύου έκκληση βοήθειας προς την Ελλάδα. Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και ο Γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ. Οι περισσότεροι υπογράφοντες είναι μέλη του think tank «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR)», στο οποίο ανήκουν ο Τζορτζ Σόρος, ως ιδρυτής του φόρουμ, ο Γιόσκα Φίσερ και ο Μπράιαν Ένο, οι οποίοι όμως δεν συνυπογράφουν την έκκληση.


Οι υπογράφοντες επισημαίνουν τα εξής:


«Εμείς, πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνεπαγόταν μια πολιτική και οικονομική καταστροφή» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι Ευρωπαίοι, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διάσωσης δεν προσφέρουν σίγουρη προστασία. Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει την διάλυση όλης της ευρωζώνης, κάτι που θα οδηγούσε σε βαθιά ύφεση και θα είχε ως συνέπεια μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση» αναφέρουν οι 50 στην έκκλησή τους, ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν στην Ελλάδα την ευκαιρία να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, εντός της ευρωζώνης. Ότι η πολιτική λιτότητας ήταν καταδικασμένη στην αποτυχία είναι στο μεταξύ αδιαμφισβήτητο, διευκρινίζουν οι υπογράφοντες, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να βρει μια συμβιβαστική λύση που θα εγγυάται το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, αλλά θα προφέρει και περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να αποπληρώσει τα χρέη της στο ΔΝΤ και στους εταίρους της.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  


Σχόλιο Πελασγού : Μάλλον περισσότερο πρέπει να φοβούνται αυτοί που προκαλούν τις "κρίσεις"
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο : "Το πρόβλημα της Ελλάδας λύνεται μέσα σε ένα μήνα"



Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας απέστειλε το βίντεο προς αναδημοσίευση.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κατά τον Θάνο Τζήμερο η Λαγκάρντ έχει δίκιο και είναι θεμιτή η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!


Δείτε τι δήλωσε ο συμμαχητής των Μάνου Βαλλιανάτου σε συνέντευξή του, όπου μεταξύ άλλων λέει πως "η Λαγκάρντ είχε δίκιο" και τάσσεται υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από κίναιδους:


Ποια είναι η θέση σας για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια; 


Είμαι κατά του γάμου και μεταξύ ετερόφυλων! (γέλια). Σοβαρά τώρα, όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από τον ερωτικό τους προσανατολισμό θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και να απολαμβάνουν τα αντίστοιχα αστικά δικαιώματα. Ωστόσο, θα πρέπει να αναμορφωθεί το νομικό πλαίσιο, για να μην γίνεται κατάχρησή τους. Όσον αφορά στην υιοθεσία, το ιδανικό θα ήταν ένα παιδί να μεγαλώνει με μητέρα και πατέρα. Όμως, προκειμένου να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, προτιμώ τη θαλπωρή ενός σπιτιού – κι ας μην πρόκειται για μια τυπική οικογένεια. Άλλωστε, πότε στη ζωή καταφέρνεις το ιδανικό;


Πώς σχολιάζετε τις πρόσφατες απόψεις της κ. Λαγκάρντ; Το γεγονός ότι ανησυχεί περισσότερο για τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής; 


Δίκαιο δεν έχει; Νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Δεν μπορούμε εσαεί να απειλούμε την Ευρώπη με κατάρρευση, μην έχοντας διάθεση να κάνουμε τίποτε, για να αλλάξουμε ένα κράτος που είναι μπλοκαρισμένο εδώ και δεκαετίες. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, διεθνώς. Στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι οι πολιτικοί μας τους δουλεύουν «ψιλό γαζί». Έχουν βαρεθεί, έχουν κουραστεί, έχουν αγανακτήσει. Πήγε και ο γραφικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα «έχωσε» στον Γάλλο Πρόεδρο και γελοιοποιηθήκαμε ακόμα μια φορά παγκοσμίως. Ε, λοιπόν, να το πάρουμε απόφαση: τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής σε λίγο θα βρίσκονται πιο κοντά - όχι μόνο στο ενδιαφέρον, αλλά και στις αξίες της Ευρώπης απ' όσο εμείς.


Διάβασα ότι απαντήσατε ήδη στους πολλούς ισχυρισμούς διάφορων στο διαδίκτυο ότι είστε μάρτυρας του Ιεχωβά; Αλήθεια πιστεύετε στο θεό;


Έχω απαντήσει εκατομμύρια φορές ότι δεν είμαι. Έλεος πια με τη λάσπη! Δεν ανήκω στη φυλή των Ελ, δεν είμαι πράκτορας του Πούτιν, δεν κρύβω πτώματα στον κήπο. Ήξερα ότι ο πολιτικός πόλεμος είναι χυδαίος, αλλά τόσο πολύ και τόσο γρήγορα; Πάντως, η σχέση ενός ανθρώπου με τα μεγάλα ερωτήματα της 'Ύπαρξης είναι καθαρά προσωπικό του θέμα. Κάποιοι προσπαθούν να τα προσεγγίσουν με τη θρησκεία κάποιοι άλλοι με τη φιλοσοφία. Εμένα μου πάει ο δεύτερος δρόμος. Ωστόσο πιστεύω ένθερμα στον θεό που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του.


hellas-orthodoxy.blogspot.com

Τα σχόλια δικά σας..
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΗΤΑΝ...ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ;

Η θεά Αθηνά, έχοντας καλύψει τον Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη ώστε να είναι αόρατος από τούς άλλους, του λέει, μεταξύ άλλων, για τούς Φαίακες: «Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα πού τούς έδωσε ό κοσμοσείστης. Είvαι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη»... (ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ η, στίχ, 34-36).Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Να πρόκειται άραγε για ιπτάμενες μηχανές πού ταξίδευαν στον αέρα και στην θάλασσα και κινούνταν με την εφαρμογή φυσικομαθηματικών γνώσεων ανώτατου βαθμού, εφ' όσον κατά την φράση της θεάς ήσαν γρήγορα σαν την σκέψη; Ας δούμε όμως και ένα άλλο σχετικό απόσπασμα της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ όπου παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Αλκίνοος, ζητώντας από τον Οδυσσέα πληροφορίες για την χώρα του και τον λαό του, του λέει: «Πες μου και την χώρα σου και τον λαό σου και την πόλη, για να πάρουν προς τα εκεί κατεύθυνση τα πλοία και να σε πάνε, γιατί δεν υπάρχουν κυβερνήτες στους Φαίακες, ούτε πηδάλια κι εκείνα πού έχουν τ' άλλα καράβια, παρά τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τούς εύφορους αγρούς και σαν πουλιά διαβαίνουν τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή v' άφαvισθούv». (ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ θ, στίχ. 555- 564)

Διακρίνεται σαφέστατα στα λόγια του Αλκινόου ότι τα πλοία των Φαιάκων δεν είχαν καμία σχέση, ούτε από άποψη μορφής, ούτε από άποψη λειτουργίας με τα συνηθισμένα αρχαία πλοία.
Τα πλοία των Φαιάκων κινούνταν χωρίς ανθρώπους κυβερνήτες, δηλαδή ήσαν αυτο κυβερνώμενα, ενώ ή αναφορά ότι αυτά.., γνώριζαν τις ανθρώπινες σκέψεις και τις πατρίδες όλων, μάς εμβάλλει την υποψία μήπως επρόκειτο για ιπτάμενες μηχανές (προϊόντα εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας) πού ανίχνευαν τις σκέψεις και τις διαθέσεις όλων όσων επέβαιναν σε αυτές... 
Η επισήμανση του Αλκινόου ότι αυτά διάβαιναν «σαν πουλιά τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά» (από-υλοποίηση σκάφους) μάς υπενθυμίζει ότι αυτά είναι ιπτάμενα (βλέπε τι είπε η Αθηνά στον Οδυσσέα γι ' αυτά) ενώ ο «άήρ» το « θεϊκό σκοτάδι» και η «νεφέλη» «συννεφιά», «θεϊκή ομίχλη» μάς παραπέμπει κατά σαφή τρόπο στα ιερά όπλα των αθάνατων θεών, σε εφαρμογή θεωριών μαγνητικών πεδίων, οπωσδήποτε ανωτέρων από εκείνη την οποία υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» ο «μέγας επιστήμων» Αϊνστάιν...
Και ή τελευταία αυτή παρατήρησή μας, σαφώς προκύπτει από την επισήμανση του Αλκινόου ότι «δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν' αφανισθούν», πράγμα πού βεβαίως δεν συνέβη με το αντιτορπιλικό «Λέων» (Πείραμα Φιλαδέλφειας) όπου όχι μόνον παρουσιάσθηκαν κατά τα λεγόμενα του δρ. Βαλεντάιν βλάβες στο πλοίο αλλά και επικίνδυνες συνέπειες στην υγειά όσων πήραν μέρος στο «πείραμα» (Βλέπε «Το τρίγωνο των Βερμούδων» και «Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας» του Τσαρλς Μπέρλιτζ). 
Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι Αμερικανοί κατέχουν μόνο ένα τμήμα της γνώσεως του ιερού όπλου των αθάνατων Ελλήνων θεών πού φέρει τις ονομασίες κάποιας χαρακτηριστικής ιδιότητός του (αχλής», «αήρ», «νεφέλη»). 

Τα πλοία λοιπόν των Φαιάκων, οποιαδήποτε μορφή κι αν είχαν αυτά, είχαν την ικανότητα να πηγαίνουν παντού, σε κάθε χώρα, εννοείται, φυσικά με την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας και χωρίς να υπάρχει περίπτωση να υποστούν κάποια βλάβη ή καταστροφή..


Σχόλιο Πελασγού : Αυτά είναι από τα αποσπάσματα και τα χωρία που διεσώθησαν από τους διεθνείς κλέπτες και από..."ψευδοπυρπολισμούς" της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, όπου βρήκαν την ευκαιρία αυτοί οι κλέπτες της ιστορίας και υφάρπαξαν την αρχαιοελληνική γνώση για να την κρύβουν και να μπορούν να την εκμεταλλευθούν εν καιρώ..Πώς νομίζετε πως έγινε η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ούτω καθεξής, παρά όχι με την αποκρυπτογράφηση αρχαίων ελληνικών τεχνολογιών σταδιακά, που οδήγησε στα σύγχρονα τεχνολογικά..."θαύματα";
Διαβάστε περισσότερα...

Καπιταλιστές και αντιρατσιστές εργάζονται στο ίδιο μπλόκ!


ΑΘΗΝΑ 30-5-2012.


Οι διαβουλεύσεις των καθεστωτικών κομμάτων για το σχηματισμό νέων πολιτικών συμμαχιών ανέδειξαν με απόλυτα σαφή τρόπο τις πλασματικές διαφορές τους ενώ κατέδειξαν τον εύκολο τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές να γεφυρωθούν ή να ψευτοδιαρραγούν όταν το απαιτήσει ο διεθνιστικός νεοταξισμός. Όταν διατάξει το πραγματικό αφεντικό του ξενοκίνητου καθεστώτος των γραικύλων πολιτικάντηδων να συμμαχήσουν, το πράττουν άμεσα και ασυζητητί. Κι όταν δεν το πράττουν, απλώς πειθαρχούν στις νέες εντολές του ξένου εντολέα τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση του σχήματος που θα διαλύσει το εθνικό μας κράτος.


Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός από την πρώτη στιγμή έχει διακηρύξει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια και στις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Είμαστε αντίθετοι τόσο στις καπιταλιστικές δυνάμεις του σοσιαλφιλελεύθερου μπλοκ όσο και στις αντίστοιχες αριστερές του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του στο αντιρατσιστικό μπλοκ που αποτελούν τους δύο πολύ καλούς συνέταιρους της παγκόσμιας ανθελληνικής συμμορίας. Είμαστε το ίδιο αντίθετοι στην οικονομική υποδούλωση και στην πολυπολιτισμική αλλοίωση του κοινωνικού μας ιστού που προωθούνται παράλληλα με πρόσχημα τη σωτηρία του τόπου, γιατί και οι δύο αυτοί πόλοι επιχειρούν με την άθροιση αλλά και με την τωρινή τεχνητή πόλωση απόψεων να συντρίψουν την εθνική μας ταυτότητα και συνοχή.


Η πολιτική ρητορική των δύο νέων συσχετισμών εμφανίζονται τάχα να έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά το αποτέλεσμα της συζεύξεως των πολιτικών τους προτάσεων δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα που αποπνέει άρωμα δυσώδες και αντεθνικό. Προωθούν αμφότεροι το κράτος που προκρίνει το οικονομικό αποτέλεσμα σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Προωθούν με όμοιο πάθος το πολυεθνικό μόρφωμα που ονομάζει ξένες επενδύσεις την εισβολή των πολυεθνικών στην αγορά εργασίας μέσω της διάλυσης των ελληνικών επιχειρήσεων, που προτάσσει η καπιταλιστική μερίδα όταν η δήθεν αντιστεκόμενη αντιρατσιστική μερίδα προωθεί στην ίδια αγορά εργασίας τους λαθρομετανάστες που στερούν ελληνικές θέσεις εργασίας και προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια.


Οι αντιρατσιστές του τόπου μας στην πραγματικότητα έχουν ρατσιστικές θέσεις σε βάρος των Ελλήνων μέσα στην ίδια την πατρίδα τους. Επικαλούνται με καθαρά υποκριτικό τρόπο την σύνθλιψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη δυστυχία τους, ενώ συμπεριλαμβάνουν στους αληθινά δυστυχούντες Έλληνες τους λαθρεποίκους που μας έστειλε με τη διάλυση άλλων κρατών, προπαγάνδα, χρήμα και ειδική αποστολή ο διεθνιστικός νεοταξισμός. Με τη διαφορά βέβαια ότι η δυστυχία έχει ενισχυθεί με την εισαγωγή εγκληματικότητας και πληθυσμιακής αλλοιώσεως.


Οι δε καπιταλιστές έχουν ενισχύσει με παροχές και δικαιώματα τόσο το ξένο καπιταλιστικό κεφάλαιο όσο και τους παράνομα εισαγόμενους εργαζόμενους και εποικιστές. Τα ωράρια απασχόλησης έχουν συρρικνωθεί και η μαύρη εργασία έχει φουντώσει. Η ελληνική επιχειρηματικότητα και η ελληνική εργασία έχουν περιθωριοποιηθεί ομοίως. Η ανασφάλεια σε κοινωνία και απασχόληση στερούν ζωή και εργασία μονάχα από Έλληνες. Οι φόροι και η πείνα αφορούν μονάχα τους Έλληνες. Όμως οι καπιταλιστές και οι αντιρατσιστές  ομονοούν για να σιτιστούν από το σύστημα της παγκόσμιας σιωνιστικής διακυβέρνησης κι όχι φυσικά για να δώσουν στην Ελλάδα την κλεμμένη εθνική κυριαρχία που οι ίδιοι από κοινού στέρησαν από τους Έλληνες.


Καπιταλιστές και αντιρατσιστές όμως δεν συμφωνούν μονάχα στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Η οβιδιακή μεταμόρφωση των αντιρατσιστών στο ζήτημα του μνημονίου που τώρα κουβεντιάζουν έχει και συνέχεια στα εθνικά ζητήματα. Είναι οι ανθελληνικές θέσεις που έχουν στις εθνικές μας υποθέσεις υπέρ των βαλκάνιων και «περιούσιων» εχθρών μας που τις καλύπτουν και τις κουκουλώνουν με τρυφερότητα και απόλυτη εχεμύθεια οι καπιταλιστές σύντροφοί τους.


Δεν κάθονται άλλωστε όλοι αυτοί τζάμπα γύρω από το ίδιο τραπέζι. Τραπέζι που έχει για τιμοκατάλογο τις μισελληνικές επιθυμίες τού διεθνούς νεοταξισμού και μενού για κανιβαλισμό από τους άθλιους την ίδια την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Και έτσι καπιταλιστές και αντιρατσιστές πουλάνε σάρκες του Ελληνικού Σώματος για να το κοντύνουν. Βέβαια το πασπαλίζουν το πράμα με δικαιώματα ανθρωπισμού και αυτοπροσδιορισμού, γιατί έτσι τους λένε τα ξένα αφεντικά.


Και έτσι ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχονται σκοπιανή «Μακεδονία», «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, συγκυριαρχία στο Αιγαίο. Κι όπως θέλει ο ακροαριστερός εταίρος της νεοταξικής πολιτικής σκηνής να νομιμοποιήσει όλους τους λαθρεποίκους, θα επισφραγίσει κι άλλες μειονότητες για να πει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες. Μα τα ίδια λένε και οι καπιταλιστές. Ο ένας βάζει το κορμί και ο άλλος το χρήμα θέλοντας να δομήσουν μια νεοταξική Ελλάδα τύπου Φρανκεστάιν.


Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές απαντούμε σε όλους αυτούς που μας πολεμούν το ίδιο, ως εμπόδιο στα σχέδιά τους ότι θα τους τα ακυρώσουμε. Τους απαντούμε ότι η Ελλάδα είναι ο ιερός τόπος Ελλήνων Ηρώων και Αγίων και έτσι θα παραμείνει. Ερχόμαστε με την ευλογία του Θεού και την εντολή του ελληνικού λαού για να χτίσουμε την Μεγάλη Ελλάδα των Ελεύθερων Ελλήνων και μόνον ενάντια στους πολέμιους της Πίστης μας και της Πατρίδος που ζητούν το κατέβασμα των Ιερών Συμβόλων μας. Με τα λάβαρα Χριστού και Ελλάδος πιο ψηλά από πρώτα δίχως τους εχθρούς μας, γραικύλους και νεοταξίτες.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Βασίλης Μιχαλολιάκος, δήμαρχος Πειραιά : "Η Κωνσταντινούπολη δεν έχει σβήσει.Εκεί ζεί ο Ελληνισμός"


Το μήνυμα του δημάρχου Πειραιά για την σημερινή ημέρα, το αφήσαμε τελευταίο. Ίσως γιατί γνωρίζαμε ότι θα συνδύαζε τις αρετές του μαχητή και του φιλοσόφου, αρετές που είχαν όλοι οι πολιτικοί άνδρες που όρθωσαν ανάστημα υπέρ του Ελληνισμού. Σε πολύ δυσκολότερα χρόνια βέβαια, όπου ακόμα και η έννοια “Ελευθερία” ήταν στην σφαίρα του ονείρου.
Αυτό το όνειρο όμως και η πίστη για την πραγματοποίησή του έκανε την ανάσταση της Ελλάδας πραγματικότητα. Γιατί το θαύμα της παλιγγενεσίας έχει την εξήγησή του στην Ελληνική σοφία και την Ελληνική ανδρεία. Μόνο ο συνδυασμός και των δύο θα μπορούσε να φέρει την υπέρβαση, την αυτοθυσία, την αποφασιστικότητα του Παλαιολόγου και του 
Κολοκοτρώνη. Ενάντια στους αριθμούς και την ρεάλ πολιτίκ.


Αυτό το όνειρο έσωσε τον Ελληνισμό. Όσοι λοιπόν θεωρήσουν “αλυτρωτικές” τις δηλώσεις που θα διαβάσουν, ας σπεύσουν να επιστρέψουν την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Ελλάδα ολόκληρη στον “εκπολιτιστή” Κεμάλ, για να ολοκληρώσει το “έργο” του. Διότι η ελεύθερη ανάσα των παιδιών μας σήμερα, είναι και αυτή προϊόν “αλυτρωτισμού”.


Ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε αναφορά στην θλιβερή ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου του 1453, τονίζοντας ότι: "Σήμερα, πρέπει να έχουμε μνήμη πάνω απ όλα και να έχουμε την τόλμη να αναφέρουμε την Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη.
Είχα τονίσει ότι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός του Πειραιά και της Ελλάδος, κέρδισε το Πανευρωπαϊκό μέσα στην Κωνσταντινούπολη και αυτό λειτουργεί για μένα, στη χαρά που μου προκαλεί ως πολλαπλασιαστής.
Η Κωνσταντινούπολη, είναι το ζωντανό μουσείο της διαιώνιας πορείας του Ελληνισμού. Δεν έχει σβήσει. Εκεί υπάρχει η καρδιά του Ελληνισμού, του Ελληνικού Πολιτισμού. Εκεί ο Ελληνισμός έγινε Παγκόσμιος, Οικουμενικός, χάριν της δύναμης που εκπέμπει ο πολιτισμός του και εκεί, έσμιξε αν θέλετε αδιαίρετα με την Ορθοδοξία και με τον Χριστιανισμό και έφτιαξε τον νέο Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό.
Με τόλμη και με αγάπη προς την ιστορία μας. Να έχουμε τη μνήμη και να μην σπεύδουμε στους ηττοπαθείς, κάποιους δήθεν προοδευτικούς, που θέλουν να λένε οι χαμένες πατρίδες.
Δηλαδή, θέλουν να μας σπρώξουν στην αποδοχή της ήττας και για όλες τις γενιές που πρόκειται να έρθουν. Δεν θέλουν να τις λέμε ούτε αλησμόνητες ούτε αλύτρωτες. Μας απαγορεύουν και το δικαίωμα στο όνειρο. Μα το όνειρο δεν απαγορεύεται ούτε στην πιο σκληρή δικτατορία. Δεν λέμε να σηκωθούμε να πάρουμε τα όπλα, να πάμε να ανακαταλάβουμε την Κωνσταντινούπολη. Αλλά το δικαίωμά μας να διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες και τις εστίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Εκεί είναι η Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Σχολή της Χάλκης, το Πατριαρχείο, όλες αυτές τις εστίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, να μην τις υπερασπιστούμε; Να μην τις αναδεικνύουμε; Θέλω μαζί με αυτήν τη μνήμη του Μεγάλου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που πήγε εκεί για να θυσιαστεί. Ενθρονίστηκε στον Μυστρά, προσευχήθηκε στην Παναγία την Λαγκαδιώτισσα, ένα εκκλησάκι που είναι μέσα σε μία σπηλιά και πήγε στην Κωνσταντινούπολη να θυσιαστεί. Γνώριζε τι θα συμβεί."


olympia.gr

Σχόλιο Πελασγού : κ Δήμαρχε, και τα όπλα θα πάρουμε όταν χρειαστεί.Η Πόλη δεν έσβησε, δεν θα σβήσει ποτέ.Αναμένει τη λευτεριά.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοί "Έλληνες" είναι καλεσμένοι στη Λέσχη των παγκοσμιοποιητών φέτος;


Στους προσκεκλημένους και της φετινής συνάντησης της λέσχης Bilderberg είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με την ανεπίσημη λίστα ονομάτων που έχει διαρρεύσει έως τώρα. Ο πρώην «τσάρος» βρίσκεται στη σχετική λίστα μαζί με τον πρόεδρο της Coca Cola Ηellas, Γιώργο Δαυίδ και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και...
Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκά Τσούκαλη για τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 31 Μαΐου-3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 


Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου είχε διαψεύσει, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου, τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει πάρει μέρος μέρος στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Πάντως ο «ύπαρχος» ήταν στη λίστα των «καλεσμένων». 
Μεταξύ των φετινών προσκεκλημένων είναι ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, το αφεντικό της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, o πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, ο ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, ο ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μεταξύ άλλων.
Όσο για το τι εστί Λέσχη Bilderberg;......


newpost


Σχόλιο Πελασγού : Προφανώς είναι...ένα "κλάμπ" καλοντυμένων κυρίων , που μιλάνε....για τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη...Το πιστέψατε;;


Οι περισσότεροι ανθέλληνες συμμετέχουν εκεί..Τυχαίο;
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τούρκων παλαίμαχων στρατιωτικών για τις θηριωδίες στην Κύπρο μας το 1974


Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Τούρκων παλαίμαχων στρατιωτικών που πήραν μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974. Ήδη η κυπριακή κυβέρνηση παραπέμπει όλες αυτές τις μαρτυρίες των Τούρκων αξιωματικών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού, αλλά και να κληθούν να μιλήσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Τούρκοι αξιωματικοί αυτόπτες μάρτυρες.


Μεταξύ των ομολογιών υπάρχει και η μαρτυρία απόστρατου αντισυνταγματάρχη του τουρκικού Πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης άοπλων Ελληνοκυπρίων σε σπίτι στο χωριό Σύσκλητο. Σύμφωνα με την μαρτυρία, αξιωματικός του Πυροβολικού, δύο καταδρομείς και ένας Τουρκοκύπριος γάζωσαν, μόλις εισήλθαν στην οικία, 13 Ελληνοκύπριους που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.


Τουρκία και Κύπρος απέστειλαν υπομνήματα στο Στρασβούργο για τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το θέμα των αγνοουμένων τον Ιούνιο. Η κυπριακή κυβέρνηση καταγγέλλει «άδειασμα» μαζικών ταφών από τον τουρκικό στρατό, αλλά και παρεμπόδιση εκταφών.


defencenet


Σχόλιο Πελασγού : ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ!

Διαβάστε περισσότερα...

"Χαμός" στο Αιγαίο -χιλιάδες παραβιάσεις και παραβάσεις τούρκων το 2012


Αλλεπάλληλες και σε καθημερινή βάση είναι οι τουρκικές μαχητικές πτήσεις πάνω από την Ελλάδα, και αυτό, σε εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Επενδυτής, από την αρχή του χρόνου, τα τουρκικά F-16 έχουν εκτελέσει πάνω από 5.000 παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. 




Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ αντικρούει αυτά τα στοιχεία, όμως η εφημερίδα επικαλείται «παραπλανητική» καταμέτρηση των πτήσεων από πλευράς ελληνικών αρχών.


Ο Επενδυτής στο άρθρο του υποστηρίζει ότι τα πραγματικά νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά και πολλαπλάσια των επίσημων ελληνικών στοιχείων.
Ακόμα, η εφημερίδα κάνει λόγο για εφαρμογή τουρκικής πολιτικής που αποβλέπει σε διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, με κύρια θύματα τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου, την εθνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες κ.α.
Από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου, η Τουρκία εκτελεί τρεις αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά σε 12 περιοχές στο Αιγαίο όπου οι τουρκικές ασκήσεις είναι ως και τρεις φορές περισσότερες από τις ελληνικές, τόσο σε γεωγραφική έκταση των περιοχών όσο και σε διάρκεια ενώ παράλληλα υποστηρίζουν όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως οι αναχαιτίσεις συνδέονται άμεσα με τις επίμαχες περιοχές τις οποίες η Τουρκία όρισε μονομερώς ως τουρκική ΑΟΖ, αναθέτοντας σε εταιρείες την έρευνα για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και όλα τα οφέλη που συνεπάγονται, που όμως ανήκουν στην Ελλάδα.


iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την Άλωση της Πόλης


Μεγάλη συγκέντρωση περίπου 10.000 πολιτών και εν συνεχεία πορεία προς από την πλατεία Μητροπόλεως προς το Σύνταγμα έγινε χθές από Έλληνες πατριώτες στην διοργάνωση του οποίου συνετέλεσε και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.


Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Μητροπόλεως όπου βρίσκεται άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και παρόντος του αρχηγού του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.


Σημειώνεται ότι όταν έφτασαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σημειώθηκε το απαράδεκτό: Να μην επιτραπεί σε ένα κόμμα να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επειδή υποτίθεται ... δεν είχαν ... άδεια! Τέτοιες άδειες όμως, τις δίνει η Ιστορία, όχι ο κάθε τυχάρπαστος καθεστωτικός γραφειοκράτης...


defencenet.gr 


Σχόλιο Πελασγού : Συγχαρητήρια σε όσους Έλληνες πατριώτες ευρέθησαν..Άντε Έλληνες, του χρόνου να έχουμε εορτή στην Πρωτεύσουσα!
Διαβάστε περισσότερα...

Σαφές μήνυμα προς Τουρκία από τον Φράγκο στον Έβρο


“Δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας” τόνισε από τον Έβρο, ο Υπουργός Εθνικής άμυνας Φραγκούλης Φράγκος


Με μια λαμπρή τελετή βασισμένη στα στρατιωτικά πρότυπα 650 αξιωματικοί του στρατού παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον υπουργό Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη, στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη.


“Ζήτω η Θράκη” ζήτησε να αναφωνήσουν οι στρατιωτικοί ο κ. Φραγκούλης για να τονίσει αργότερα πως ο Έβρος είναι μια σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.


Η Θράκη υποδέχτηκε έναν παλιό της γνώριμο. Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στον Έβρο προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης των στρατιωτικών ξιφών σε αξιωματικούς του στρατού από το ΔΣΣ.


Τα ξίφη δόθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον Αρχηγό της 1ης Στρατιάς. Τα ξίφη απονεμήθηκαν σε 650 αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και κάποιοι που έχουν αποστρατευτεί πρόσφατα, όπως και οι στρατιωτικοί ιερείς του ΔΣΣ.


Στην ομιλία του ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επηρεάζει τα πάντα όμως όχι και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο υπουργός τόνισε στις δηλώσεις του ότι ο στρατός είναι μια δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μαζική παρουσία τους και το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν σε αυτή τη σεμνή τελετή, της απονομής των ξιφών στους Έλληνες και στις Ελληνίδες αξιωματικούς.


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι δεν ήμασταν μόνοι μας.


Βρίσκονταν εδώ οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και πολύς κόσμος, παρουσία του Σεβασμιοτάτου και των λοιπών επισήμων. Η σημειολογία είναι μία και μόνη. Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».


Ο κ. Φράγκος πρόσθεσε ότι είναι «υπηρεσιακός υπουργός, για ορισμένο χρόνο» και υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μας δεν νομίζω ότι ποτέ εκάμφθη».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τεχνικό έργο του Στρατού στον Έβρο και για τα έργα που ξεκίνησε ο ίδιος ως Αρχηγός, ο υπουργός τόνισε ότι «εγώ δεν θα αναφέρω τι έχω ξεκινήσει ως Αρχηγός. Εγώ ξέρω ότι συμβιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες με τους Εβρίτες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και όπου μπορούμε να προσφέρουμε ή να παράγουμε αναπτυξιακό έργο, το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την ψυχή, γιατί πραγματικά μας αγαπάτε και εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε».


Τέλος, σε ερώτηση για την τάφρο του Έβρου, ο κ. Φράγκος σημείωσε: «Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ».


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κων. Ζιαζιάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε στρατόπεδα, καθώς και φυλάκια της ελληνικής μεθορίου των Φερών και άλλων περιοχών.


elthraki
Διαβάστε περισσότερα...

Γκιούλ : "Δυσεπίλυτο το Κουρδικό, δεν υπάρχουν λύσεις"


Την απαισιοδοξία του εξέφρασε δημόσια ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ σχετικά με τις εξελίξεις στο Κουρδικό, δηλώνοντας ότι οι πιθανότητες «επίλυσης» του προβλήματος είναι ελάχιστες, αυτή τη στιγμή. «Οφείλουμε να βγάλουμε, οριστικά, το θέμα αυτό από τη ατζέντα μας. Από την άλλη πλευρά βέβαια δεν μπορώ να πω πόσο κοντά ή όχι βρισκόμαστε στη επίλυση του προβλήματος. Μερικές φορές νιώθω αισιόδοξος και μερικές φορές χάνω την αισιοδοξία μου», δήλωσε ο Γκιουλ μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι της επιστροφής από τις ΗΠΑ.


Το Κουρδικό αποτελεί το πλέον σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας αυτή τη στιγμή, είπε ο Γκιουλ. «Οφείλουμε να επιλύσουμε το Κουρδικό ζήτημα τώρα, έτσι ώστε να μην το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον. Εργαζόμαστε πάνω στο σχέδιο αυτό. Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει ΒPD» (το κουρδικό κόμμα), δήλωσε ο Γκιουλ.


Συμπλήρωσε, πως το κράτος δεν έχει την εξουσία να ερευνήσει την αεροπορική επιδρομή που στοίχισε τη ζωή σε 34 άτομα στο Ουλουντουρέ στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ πέρσι. «Για να εξελιχθούν όμως καλά τα πράγματα πρέπει να μην υπάρχει πλέον βία, τρομοκρατία και αίμα, γιατί αυτή η χώρα ανήκει σε όλους μας», είπε ο Γκιουλ.


Αργότερα όμως σκλήρυνε τη στάση του λέγοντας πως η Τουρκία θα εκδικηθεί το ΡΚΚ για την επίθεση στο Χακαρί, τον Οκτώβριο του 2011, που στοίχισε τη ζωή σε 24 Τούρκους στρατιώτες… 


defence-point.gr


Σχόλιο Πελασγού : Δεν μπορούν να το ελέγξουν..Το Κουρδικό έχει δρομολογηθεί, γιαυτό και οι Μογγόλοι μόνο δυτικά μπορούν να στραφούν...
Διαβάστε περισσότερα...

"Αναρχικοί" πήραν την ελληνική σημαία στη Νομική και προσπάθησαν να την κάψουν


Σκηνές από ομηρικές μάχες εξελίχτηκαν στην Νομική Αθηνών πριν από λίγες ώρες όταν οι γνωστοί προοδευτικοί ανθέλληνες που μόλις είχαν ολοκληρώσει την αντιφασιστική τους πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς την Νομική Σχολή κατέβασαν και αποπειράθηκαν να κλάψουν την ελληνική σημαία της Σχολής.

Στην περιοχή βρίσκονταν 3 διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες επενέβηκαν και κατάφεραν εν μέσω πετροπολέμου και βίαιων συγκρούσεων να αποσπάσουν την ελληνική σημαία από τους γνωστούς ανθέλληνες πριν αυτοί την κάψουν στην οδό Μασσαλίας.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν και να αντικαταστήσουν την ελληνική
σημαία στο κέντρο της Αθήνας με μία άλλη, δεν είναι οι εχθροί γείτονές μας, αλλά κάποιοι Έλληνες που μισούν τον εαυτό τους, ότι είναι Έλληνες και καθετί ελληνικό.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υδριάδα, το Ελληνικό μηχάνημα αφαλάτωσης νερού


Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Ελληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.


Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς …. νησιώτες στα πρόθυρα της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.


Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί,
έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας…


Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και κάποια χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου Ελληνικό έργο. Η Υδριάδα, είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.


Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ.Λίλα και Α.Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος».
Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.


Η Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων, αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής…


Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.


Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!


Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει …καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο το χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!


Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».


Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω…


www.votegreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...