Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διεκδικούν και...τον κουραμπιέ Καβάλας οι Τούρκοι!


Μετά τη "μάχη" του κουλουριού και του μπακλαβά, οι Τούρκοι διεκδικούν και τους κουραμπιέδες Καβάλας, αφού ισχυρίζονται πως είναι τουρκικό προϊόν.. Αφορμή για τη νέα διεκδίκηση του γλυκίσματος, είναι το γεγονός ότι οι παραγωγοί της Καβάλας δηλώνουν, πως κέρδισαν την πιστοποίηση της "ονομασίας προέλευσης". Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", αυτό αναμένεται να "μπλοκάρει" δεκάδες Τούρκους παραγωγούς που πουλάνε τα προϊόντα τους με την ονομασία "Kavala Kurabiyesi" (Κουραμπιές Καβάλας).

"Οι Ελληνες διεκδικούν και τους κουραμπιέδες", γράφει η τουρκική εφημερίδα "Vatan", οι συντάκτες της οποίας φαίνεται πως αγνοούν σε ποια χώρα βρίσκεται η Καβάλα αφού σημειώνουν, πως "οι Ελληνες διεκδικούν την πατρότητα της τουρκικής γεύσης του κουραμπιέ Καβάλας". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος παραγωγός κουραμπιέδων στην Αδριανούπολη, Αρίφ Μερίτς, παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου, στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο κουραμπιές Καβάλας δεν είναι ελληνικός.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται, πως φτιάχνει τους πιο ωραίους κουραμπιέδες Καβάλας και καλεί σε διαγωνισμό τους Έλληνες παραγωγούς.                                                               

news247

Σχόλιο Πελασγού : Για γέλια και για κλάματα οι τουρκοκουραμπιέδες...Πάντως ο νεοοθωμανισμός έχει πολλά παρακλάδια, καλό είναι να μην αφήνουμε "χώρο" στους..νεότουρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου