Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η φοβερή μαρτυρία ενός Εισαγγελέα για τον Σταυρό..Το ΙΕΡΟΤΕΡΟ σύμβολο, που εορτάζουμε σήμερα


ΣΕ ΜΙΑ διακοπὴ συνεδριάσεως, μιᾶς ἀπὸ τὶς τελευταῖες μεγάλες δίκες, ὁ Εἰσαγγελεὺς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου, μοῦ διηγήθηκε τὰ ἑξῆς, ὅταν πρόσεξε ὅτι εἶχα στὸ λαιμό μου ἕνα σταυρό.Μοῦ ἔδειξε ἕνα σταυρὸ ποὺ φοροῦσε κι αὐτὸς στὸν λαιμό του καὶ μοῦ εἶπε:
- Αὐτὸς ὁ σταυρὸς μοῦ ἔσωσε τὴν ζωή. Χωρὶς αὐτὸν θὰ ἤμουν ἤδη ἀπὸ τὸν χειμῶνα τοῦ 1943 νεκρός. ῏Ηταν ἡ περίοδος, κατὰ τὴν ὁποία ὅποιος ἔπεφτε στὰ χέρια τῶν Γερμανῶν καὶ ὡδηγεῖτο εἰς τὸ ἄντρον τῶν βασανιστῶν των, εἰς τὴν ὁδὸν Μέρλιν, δὲν ἔφευγεν ἀπὸ αὐτὸ παρὰ διὰ τὸ νεκροταφεῖον.
᾿Εκείνην τὴν ἐποχὴ συνελήφθην καὶ ἐγώ. Εἶχα κατηγορηθῆ ἀπὸἕνα ἀνώτατον ὑπάλληλον τοῦ Δήμου Πειραιῶς -ὄργανον τῶν Γερμανῶν- καὶ ἕνα Δήμαρχον Συνοικισμοῦ τοῦ Πειραιῶς ὡς... Γενικὸς Εἰσαγγελεὺς τῶν Κομμουνιστῶν, διότι καὶ τοὺς δύο αὐτοὺς κυρίους συνέλαβα διὰ καταχρήσεις τροφίμων, ἀπὸ ἐκεῖνα ποὺ διετίθεντο διὰ τοὺς...

πεινασμένους. ῾Η ἄρνησις, τὴν ὁποίαν ἀντέτασσα εἰς κάθε«κατηγορῶ», ἐξηγρίωνε τοὺς ἀνακριτάς μου.  Ετσι παρεδόθην εἰς βασανιστήρια. Τὴν τρίτην ἡμέραν τοῦ μαρτυρίου μου ὡδηγήθην εἰς ἕνα εὐρύχωρον δωμάτιον. Εἰς αὐτὸ ὑπέστηντὰ πάνδεινα. Παρήλασαν καὶ πέντε γιγαντόσωμοι βασανισταί, καθέ-νας τῶν ὁποίων ἐξήντλησεν ὅλας τὰς δυνάμεις του ἐπάνω μου.
Σιγὰ-σιγὰ ἄρχισα νὰ αἰσθάνωμαι ὅτι σὲ λίγο θὰ ἔμενα νεκρὸς ἐκεῖ.Μετὰ τοὺς γιγαντοσώμους βασανιστάς, μὲ παρέλαβεν ὁ ἴδιος ὁἀνακριτής. Εἰς μίαν στιγμὴν ἔξαλλος μὲ ἔπιασε μὲ τὰ δυό του χέρια ἀπὸ τὸ λαιμὸ καὶ ἄρχισε νὰ τὸν σφίγγη. ῎Ενοιωσα ὅτι θὰ πέθαινα ἀπὸ ἀσφυξία. Διέθεσα ὅσες δυνάμεις εἶχα καὶ ἀπηλλάγην ἀπὸ τὰ χέρια του. ᾿Αμέσως ἄνοιξα, σχίζοντας τὸ πουκάμισό μου, τὸ στῆθος. Ηθελα νὰ ἀναπνεύσω. Δὲν εἶχα σκεφθῆ κἄν τί εἶχα κάνει. 
Τὴν ἴδια ὅμως στιγμὴ ἀντίκρυσα τὸν βασανιστή μου νὰ γίνεται χλωμός. ῎Εγινε ἄσπρος ὕστερα, περισσότερο καὶ ἀπὸ τὸν κάτασπρο τοῖχο τοῦ δωματίου. Προσπαθοῦσε νὰ σηκώση τὰ χέρια του καὶ δὲν τὸ κατώρθωνε.
῎Αρχισε τότε νὰ κλαίει... Ναί, νὰ κλαίει τρομαγμένα καὶ σὰν μικρὸ παιδί!... ῎Επειτα ἦλθε κοντά μου, ἔσκυψε στὸ στῆθος μου καί... φίλησε αὐτὸν ἐδῶ τὸν σταυρό !... ῾Ομολογῶ ὅτι δὲν πίστευα στὰ μάτια μου διὰ ὅσα ἔβλεπα.
Σὲ λίγο φώναξε καὶ τοῦ ἔφεραν ἕνα ποτήρι νερό. Μὲ αὐτὸ ἔπλυνε μόνος του, μὲ τὰ χέρια του, ποὺ τώρα ἐκινοῦντο, τὶς πληγές μου καὶ ἀφοῦ μὲ κάθισε σὲ μιὰ καρέκλα νὰ συνέλθω ἔφυγε γιὰ νὰἐπιστρέψη μὲ ἀρκετοὺς συναδέλφους του, μπροστὰ στοὺς ὁποίους ἀφηγήθη τὰ ἑξῆς:
-Μόλις ἄνοιξε ὁ ἄνθρωπος αὐτὸς τὸ στῆθος του, ἔλαμψε στὰ μάτια μου σὰν ἀστραπὴ αὐτὸς ὁ μικρούτσικος σταυρός. Καὶ ἡ λάμψις σχημάτισε ἕνα φλογερὸ «νάϊν» (ὄχι). Τώρα ποὺ ἔχω συνέλθει,κύριοι, μπορῶ νὰ πῶ ὅτι ὁ Θεὸς βρίσκεται κοντὰ στοὺς πιστούς.
῎Επειτα ἀπετάνθη πρὸς ἐμὲ καὶ μοῦ εἶπε:
-Θὰ Σᾶς παρακαλοῦσα νὰ μοῦ προσφέρετε αὐτὸ τὸ σταυρὸγιὰ νὰ μὲ προφυλάσση ἀπὸ τὴν ἄδικη κρίσι. ῎Οχι ἀπὸ τὸν θάνατο,διότι δὲν τὸν φοβοῦμαι. ᾿Αλλὰ δὲν εἶμαι ἄξιος... Δὲν πιστεύω ὅπως ἐσεῖς εἰς τὸν Θεόν. Διότι ἐὰν ἐπίστευα...
Καὶ σταμάτησε ἀπότομα τὴν φράσι.
-Ετσι, ἀγαπητέ μου, ἐσώθην ἀπὸ βέβαιον θάνατον χάρις εἰς τὴν πίστιν μου, κατέληξεν ὁ Εἰσαγγελεὺς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου.

Πηγή

Όσον αφορά τα ιστορικά ντοκουμέντα για την εορτή της Ύψωσης του Σταυρού, αυτά είναι τα ακόλουθα :

Ο Πέρσης βασιλιάς Χοσρόης Β’ (590- 628), που κατέλαβε την Αγία Πόλη το 614, άρπαξε το τίμιο Ξύλο και το μετέφερε στην Περσία. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Ηράκλειτος (610- 641) νίκησε τους Πέρσες και πήρε πάλι το Σταυρό. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 628 τον έφερε στο ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων, όπου τον ύψωσε ο πατριάρχης άγιος Ζαχαρίας (609- 631). Από τότε επικράτησε σε Ανατολή και Δύση η εορτή της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού ως λαμπρή πανήγυρη.

Να σημειώσουμε εμείς, πως η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι θέμα προσωπικό του καθενός, καθώς ο καθείς κουβαλάει τον Σταυρό του και προσπαθεί να ανταπεξέλθει σύμφωνα με τις επιταγές του Κυρίου στην κοινωνική του πραγματικότητα..Είθε ο Τίμιος Σταυρός να μας οδηγεί στον δρόμο του Θεού.

5 σχόλια:

  1. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

    Οι πρώτοι Χριστιανοί δεν ενδιαφέρθηκαν να βρουν το Σταυρό του Χριστού και να τον μετατρέψουν σε αντικείμενο λατρείας.

    Ο ιστορικός Ευσέβιος που αναφέρει την παραμονή της Ελένης (μητέρας του εγληματία Μ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αν και εδολοφόνησε τον γιό του Κρίσπο, την σύζυγό του Φαύστα, τον γαμπρό του Μαξιμίνο και τον Λυκίνιο, η εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο!!!),
    στα Ιεροσόλυμα, δεν γράφει τίποτα για την ανακάλυψη του σταυρού.
    Αν δεχθούμε πως η ΄"αγία" είχε και αρχαιολογικά ενδιαφέροντα, θα καταφύγουμε στη μαρτυρία του Άγγ.Βλάχου πρόξενου στα Ιεροσόλυμα που γράφει: “Όταν διαβάζει κανείς το χρονικό της ανακαλύψεως του Τ.Σταυρού από την Ελένη, φρικιά με τα απάνθρωπα βασανιστήρια που μεταχειρίστηκε η Αγία για να αναγκάσει τρεις Εβραίους να της αποκαλύψουν το μέρος όπου είχαν κρύψει το Τ.Ξύλο. Τρεις μέρες τους βασάνιζε και τους θανάτωσε όταν της είπαν την αλήθεια, όχι βέβαια για να τους απαλλάξει ευσπλαχνικά από την ζωή, αφού τους είχε σπάσει τα κόκαλα και τους είχε παντοιοτρόπως τσουρουφλίσει, αλλά για να τους τιμωρήσει“. Παρόλα αυτά η εκκλησία την
    ανακήρυξε "αγία"!!!

    Το 614, ο υποτιθέμενος σταυρός του Χριστού, απήχθη μαζί με τον πατριάρχη Ζαχαρία, από τους Πέρσες, αλλά ο μεθεπόμενος πατριάρχης Σωφρόνιος που περιέγραψε την άλωση της Ιερουσαλήμ, δεν αναφέρει τίποτα για την απαγωγή του σταυρού.
    Το 626 ο σταυρός υποτίθεται πως επέστρεψε ύστερα από τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου του αυτοκράτορα Ηράκλειου κατά των Περσών.

    Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος είχε παντρευτεί σε δεύτερο γάμο τη Μαρτίνα, κόρη της αδελφής του.
    Ο ίδιος ο πατριάρχης Σέργιος, ευλόγησε τον γάμο, πράξη που κανονικά θα έπρεπε να επισύρει την καθαίρεσή του. Αντί γι’αυτό η εκκλησία τον αγιοποίησε!!!
    Όπως ήταν φυσικό κάμποσα από τα 9 παιδιά που αράδιασε το ζευγάρι (Ο αιμομίκτης είχε και δυο ακόμη με την επιληπτική πρώτη του γυναίκα), γεννήθηκαν αρρωστιάρικα. Είχε ακόμη έναν τουλάχιστον νόθο γιό τον Ι.Αθαλάριχο, που μαζί με τον ξάδελφό του τον Μάγιστρο Θεόδωρο συνωμότησε κατά του πατέρα του.

    ***Ο υψωτής του σταυρού έκοψε τη μύτη και τα δυο χέρια του γιού του και τον εξόρισε. Τα ίδια έκανε και στον Θεόδωρο, κόβοντάς του επιπλέον και το ένα πόδι.***

    Ο διάδοχος του Ηράκλειου ο Κωνσταντίνος ο 3ος, γιός από τον πρώτο του γάμο, δολοφονήθηκε από τη Μαρτίνα και τον συμβασιλέα ετεροθαλή αδελφό του Ηρακλεωνά 3 μήνες μετά την ενθρόνισή του. Τιμωρήθηκαν από τον γιό του Κωνσταντίνου ο μεν 15χρονος Ηρακλεωνάς με ρινοκοπία η δε Μαρτίνα με γλωσσοτομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ,
    ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ.
    ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,
    ΦΑΥΛΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ,
    ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ.
    ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μην ταυτίζεις την Σωτηρία με την Θρησκεία , γιατι η Σωτηρία ειναι το ΔΩΡΟ του Θεου στον αμαρτωλό που τον Χριστο εμπιστευτεί και Κυριο και Σωτηρα του τον ΔΕΧΤΕΙ.(Ιωαννης 1:12-13,3;16,Αποκάλυψη:20)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε παρωπιδιασμένε δούλε χριστιανέ δεν πρόκειται να ξυπνίσεις ποτέ όπως και το συνάφι σου αλλά το δυστύχιμα είναι πως βοηθάς τα πάντα για την θρησκευτική υποδούλωση αυτώντων Δήθεν Ελλήνων που έχουν πέσει στην λούμπα του εβραιχριστιανισμού της απάτης του Ψεύδους του Μίσους της μοιχίας Αδελφοκτονίας μαστρωπίας σκοταδισμού εκμετάλλευσης και μείωση του ανθρωπίνου γένους σε ένα θεό δημιούργημα των άξεστων Νομαδικών φιλών τουτ Ισραήλ που καταίβηκαν από τα νότια του Αφγανιστάν είσαι άξιος της τύχης σου

      Διαγραφή
  4. Καλά εσύ ο τελευταίος σαν χριστιανός που είσαι δεν είσαι παρά βλήτο και έτσι θα μείνεις κάτι για το οποίο δεν με λυπεί όσο για το επαίσχυντο βυζάντιο τον διώκτη και καταστροφέα του Ελληνισμού δεν πρέπει να το βλέπουμε μόνον σαν μια επέκταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αλλά και σαν άντρο των Λυστοσυμοριών του ακατανόητου χριστιανισμού που με την μετάλλαξη του από καθολικό έγινε όρθόδοξο ακόμα χειρότερος εχθρός και διώκυης του Ελληνισμού νετατρέποντας τους΄λίγους εναπαμείναντες Έλληνες σε Ρωμιούς για την εξαφάνιση των Ελληνικών ιδεωδών και του Ελληνικού γένους Αυστραλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή