Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η κλασσική αρχαιότητα ζεί στην Ελληνορθοδοξία!


Απάντηση σε ανιστόρητους και κακόβουλους επικριτές

Λάμπρου Κ. Σκόντζου,
Θεολόγου  Καθηγητού

  

Πηγή: Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον

        Η πνευματική σύγχυση στην εποχή μας είναι πια γεγονός. Κυρίαρχες ιδεολογίες κατέρρευσαν και άλλες καινοφανείς ήρθαν στο προσκήνιο. Ε­πίσης περιθωριακές πίστεις πρωτογόνων θρη­σκευτικών ρευμάτων και θρησκειών άρχισαν να γίνονται αποδεκτές από ευρύτατα κοινωνικά στρώματα.
       Μία από αυτές τις περίεργες καινοφανείς ιδε­ολογίες είναι και η γνωστή πλέον "ελληνολατρία" η οποία εκδηλώνεται ως δήθεν επιστροφή και καλλιέργεια του αρχαιοελληνικού πολιτισμού με παράλληλη νεκρανάσταση της αρχαιοελληνικής ειδωλολατρίας ως επιστροφή στην ελληνική θρη­σκεία η οποία, «δημιούργησε τον πιο λαμπρό πολιτισμό και φώτισε ολόκληρη την ανθρωπό­τητα», όπως διαδίδουν οι "ελληνολάτρες" πιστοί της, λες και εμείς οι μη παγανιστές δεν είμαστε έλληνες και δεν αγαπάμε τον ελληνικό πολιτισμό!
      


       Βασικό χαρακτηριστικό του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας είναι το φοβερό του μένος κατά του Χριστιανισμού. Για τους νεοειδωλολάτρες δεν υπάρχει άλλος εχθρός παρά μό­νο ο Χριστιανισμός. Διάφοροι νεοπαγανιστές γραφικοί τύποι επιτίθενται με λύσσα κατά της Χριστιανικής Εκκλησίας, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός ευθύνε­ται για την κατάρρευση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και την είσοδο της ανθρωπότητας στο Μεσαίωνα!
      
 Η ιστορική αλήθεια είναι διαφορετική από τους κακόβουλους και πιθανότατα υποβολιμαίους ισχυρισμούς των νεοπαγανιστών. Ο θαυμασμός όλων μας για τον ανεπανάληπτο αρχαιοελληνικό πολιτισμό είναι δεδομένος. Ο Χριστιανισμός και μάλιστα η Ελληνορθοδοξία όχι μόνο δεν έγινε αιτία να καταρρεύσει αυτός ο πολιτισμός, αλλά αντίθετα διασώθηκε μέσα σε αυτό το νέο πνευ­ματικό μέγεθος, ό,τι καλό είχε δημιουργήσει ο αρχαίος κόσμος. Επίσης είναι ανάγκη να τονί­σουμε για μια ακόμα φορά πώς η Ορθοδοξία ως γνήσια και ανόθευτη μορφή του Χριστιανισμού όχι μόνο δεν προέβη σε "σκληρούς διωγμούς" κα­τά των ειδωλολατρών, όπως αυτοί διαλαλούν προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά αντίθετα, η Εκκλησία μας έχει να παρουσιάσει ατέλειωτους καταλόγους μαρτύρων-θυμάτων της ειδωλολα­τρικής μισαλλοδοξίας και του φανατισμού στα πρωτοχριστιανικά χρόνια και αργότερα.
      


 Για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί βε­βαίως υπήρξαν κάποιες βιαιότητες κατά των ειδωλολατρών, όχι φυσικά από μέρους της Ορ­θοδοξίας, αλλά από την πολιτική εξουσία των αρειανοφρόνων (κυρίως) βυζαντινών αυτοκρατόρων (Κωνσταντίου, Ουάλη, κ.λ.π.) και τις ορδές των βαρβάρων αρειανών Γότθων. Άλλωστε ο αρειανισμός δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αποτυ­χημένη απόπειρα νόθευσης της χριστιανικής αλή­θειας και παρεκτροπή από την αληθινή ζωή πού διδάσκει η Ορθοδοξία. Τη στιγμή πού οι βάρβα­ρες αρειανικές ορδές του Αλάριχου κατέστρεφαν τα λαμπρά μνημεία της Ελλάδος, οι ορθόδοξοι μετέτρεπαν τους αρχαίους ναούς σε χριστιανικές εκκλησίες, έτσι ώστε αυτοί να διατηρηθούν στους αιώνες, όπως ο Παρθενώνας, το Θησείο και τόσα αλλά μνημεία. Επίσης μέγα πλήθος έργων τέχνης (κιονόκρανα, ανάγλυφες πλάκες, κ.λ.π.) αντικείμενα μανίας των αιρετικών βαρβάρων, περισυλλέγησαν με σεβασμό από τους ορθοδόξους και στόλισαν τους ναούς τους. Ακόμα και σήμερα θαυμάζουμε αυτά στις εκκλησίες μας (Άγιος Ελευθέριος Αθηνών, Καπνικαρέα, Μονή Καισαριανής, κ.λ.π.).
     

  Ποια ήταν όμως εκείνα τα στοιχεία της αρχαιότητας πού απέρριψε η Ορθοδοξία; Η αντικειμενική ιστορική έρευνα αποδεικνύει πώς η κατάρρευση του αρχαίου κόσμου δεν οφείλεται στην εμφάνιση και διάδοση του Χριστιανισμού, ο οποίος άρχισε να παρακμάζει πολύ πριν εμφανιστεί η χριστιανική διδασκαλία, αλλά στον ίδιο του τον εαυτό, διότι έκτιζε όντως λαμπρά παλάτια πάνω σε σαθρό έδαφος. Ως σαθρό δε έδαφος νοείται η παραθεώρηση από τον αρχαιοελληνικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο του παράγοντα ανθρώπου ως υψηλή αξία, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργα στα αυτιά πολλών. Ο αρχαιοελληνικός και ρωμαϊκός πολιτισμός δημιουργήθηκε, δυστυχώς, για τους λίγους κρατούντες και ευγενείς. Τα αγαθά του πολιτισμού τα απολάμβανε η μειοψηφία της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ολιγαρχίας. Αντίθετα η μεγάλη μάζα των ανθρώπων όχι μόνο δεν απολάμβανε τα αγαθά του πολιτισμού, αλλά πένονταν στην κυριολεξία σε όλους τους τομείς.
    

   Το μέγιστο πρόβλημα του προχριστιανικού κόσμου ήταν η δουλεία, η χειρότερη μορφή καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Στην πολιτισμένη Ελλάδα δεν υπήρξε εξαίρεση. Η έκταση της δουλείας ήταν τόσο μεγάλη ώστε σε ορισμένες εποχές υπερέβαινε ο αριθμός των δούλων τους ελεύθερους πολίτες. Το μεγαλύτερο δε σκλαβοπάζαρο γινόταν στη Δήλο, στο ιερό του Απόλλωνα! Η "ουμανιστική ευαισθησία" των φιλοσόφων και στοχαστών της αρχαιότητας εξαντλούνταν δυστυχώς στην ελίτ της αριστοκρατίας. Ο Αριστοτέλης ονόμαζε τους δούλους "έμψυχα εργαλεία" και τις δούλες τις εξομοίωνε με τα κατοικίδια ζώα (Ηθικά Νικ. 1161 Β, XIII και Πολιτ. Α Β' 8, 13)! Οι δούλοι, οι φτωχοί και οι ξένοι θεωρούνταν κατώτερα όντα, γεννημένοι νά υπηρετούν τους αριστοκράτες. Οι γυναίκες επίσης εκτός από σκεύη ηδονής και μέσα διαιώνισης του ανθρώπινου είδους, δεν είχαν κανένα δικαίωμα. Περιορισμένα δικαιώματα είχαν μόνο οι πόρνες και μάλιστα οι πόρνες πολυτελείας, οι εταίρες! Ο Πλάτων πρότεινε επίσημα την κοινοκτημοσύνη των γυναικών (Πολιτεία, 457 D 459 C  E, 406 A  B)! Χιλιάδες δυστυχισμένα κορίτσια αναγκάζονταν να ασκούν την «ιερή πορνεία» στο όνομα της αρχαίας θρησκείας και οι ιερείς να παίζουν το ρόλο του νόμιμου προαγωγού και να πλουτίζουν! Φοβερό είναι ακόμα και να το θυμάται κάποιος τη φρικιαστική και βάρβαρη πράξη της ανθρωποφαγίας από τις εκστασιασμένες μαινάδες και όλα αυτά στο όνομα της θρησκείας!
      


 Αλλά και οι ίδιοι οι αριστοκράτες φιλόσοφοι μεταξύ τους διακατέχονταν από αφάνταστη ασυνέπεια. Άλλα δίδασκαν και αλλά έπρατταν. Παντοειδή ανομολόγητα πάθη ήταν μόνιμα φωλιασμένα στις ψυχές ακόμα και των επιφανέστερων ανδρών της αρχαιότητας. Η ομοφυλοφιλία, η «ιερή πορνεία», θεωρούνταν «ιεροί θεσμοί» και επίσης η φιλαργυρία, η κενοδοξία, η αρχομανία και άλλα πάθη ήταν κανόνας στην καθημερινή τους ζωή. Ο περιορισμός της παιδείας στους αριστοκράτες και πλουσίους άφηνε τον πολύ κόσμο στην αμάθεια, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί στις πολυπληθείς τάξεις της κοινωνίας η δεισιδαιμονία, ο παγανισμός στην χειρότερη μορφή του, ο φόβος και η ανασφάλεια. Έτσι βρήκε πρόσφορο έδαφος και εισέβαλε στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, πληθώρα ανατολικών παράλογων μυστηριακών θρησκευτικών δοξασιών και δρώμενων στον ελληνορωμαϊκό κόσμο με φοβερές συνέπειες, πού δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.
       
Είναι ιστορικά βεβαιωμένο πώς κοινωνίες πού στερούνται ανθρωπιστικών αξιών, είναι καταδικασμένες να καταρρεύσουν. Οι διεφθαρμένες προχριστιανικές κοινωνίες δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η εσωτερική σήψη της αρχαιοελληνικής κοινωνίας υπήρξε αναμφίβολα ως η κύρια αιτία της κατάρρευσης του αρχαιοελληνικού ιδεώδους και όχι η εμφάνιση του Χριστιανισμού. Η αδυναμία του προχριστιανικού κόσμου να υπερβεί τις αδυναμίες του σήμανε και την παταγώδη αυτοαναίρεοή του. Η εμφάνιση του Χριστιανισμού ως υπέρτατο πνευματικό μέγεθος απλώς επιτάχυνε την κατάρρευση.
      Αυτά τα στοιχεία απέρριψε η Εκκλησία και γι' αυτό υπάρχει εδώ και δύο χιλιετίες και θα υπάρχει εσαεί διότι τα στοιχεία πού την συγκροτούν είναι μόνο ωφέλημα για το ανθρώπινο γέ­νος.
      

 Ενώ ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός καλλιέργησε τον επιλεκτικό αριστοκρατικό ανθρωποκε­ντρισμό, ο Χριστιανισμός αντίθετα δίδαξε, εισή­γαγε και εφάρμοσε στην ανθρώπινη κοινωνία τον καθολικό, χωρίς διακρίσεις ανθρωπισμό, όπως αυτός βιώθηκε όχι από κάποιο άνθρωπο, αλλά από το Θεάνθρωπο ιδρυτή του. Ο ατελής ανθρωπισμός του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου διασώθηκε και ολοκληρώθηκε έτσι στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και την πρακτική της Εκκλησίας. Στη χριστιανική κοινωνία καταξιώθηκαν όλα τα ανθρώπινα πρόσωπα. Ο δούλος, ο βάρβαρος, η γυναίκα, ο φτωχός, ο αμαθής μαζί με τον αριστοκράτη αποτέλεσαν τη νέα κοινωνία της αγάπης (Γαλάτ. 3, 28), την "καινή κτίση" (Γαλάτ. 6, 15), την οποία οραματίζονταν πάντα η ανθρωπότητα.
      

 Η βαθιά ελληνική φιλοσοφική σκέψη, η απαράμιλλη ελληνική γλώσσα, η πολιτική ορολογία και η δημοκρατική συλλογική πρακτική όχι μόνο διασώθηκαν στην χριστιανική Ορθοδοξία, τη μόνη γνήσια μορφή του Χριστιανισμού, αλλά αφού εμπλουτίστηκαν με νέα στοιχεία από τη θεία διδασκαλία του Χριστού, αποτέλεσαν πολύτιμα μέσα της έκφρασης της και της οργάνωσης της. Αν δεν είχαν αυτά υιοθετηθεί και διασωθεί μέσα στη Χριστιανική Εκκλησία ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός θα αποτελούσε μία μακρινή ανάμνηση. Αν οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν ενστερνίζονταν και διέσωζαν στα συγγράμματά τους την αρχαιοελληνική σκέψη και οι αντιγραφείς μοναχοί δεν ασχολούνταν με τα έργα των αρχαίων φιλοσόφων ο Πλάτων και ο Αριστοτέ­λης θα μάς ήταν γνωστοί μόνο ως προς τα ονόματά τους και το θαυμαστό αρχαιοελληνικό πνεύμα θα μάς ήταν άγνωστο.
       

Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας υπήρξαν ως πνευματικές προσωπικότητες εφάμιλλοι των φωτισμένων ανδρών της αρχαιότητας. Όλοι τους ήταν κάτοχοι της κλασσικής παιδείας. Καλλιέργησαν το ίδιο όπως εκείνοι τα γράμματα, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την τέχνη, και όλα τα στοιχεία του πολιτισμού. Στα περίφημα πανεπιστήμια του Βυζαντίου διδάσκονταν ανελλιπώς τα ιερά γράμματα μαζί με τα έργα του Ομήρου και όλων των άλλων αρχαίων συγγραφέ­ων. Κοντολογίς μπορούμε να πούμε πώς η κλασσική αρχαιότητα ζει κυριολεκτικά στην Ελληνοορθοδοξία.
       
Τα κλασσικά και χρήσιμα στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού δεν έσβησαν ποτέ, για να νεκραναστηθούν, αλλά υπάρχουν βελτιωμένα μέσα στην Ελληνοορθοδοξία, ταγμένα στην υπηρεσία του ανθρώπου και του παγκόσμιου πολιτισμού. Οποιαδήποτε απόπειρα αυτονόμησης του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό είναι εθνικά ύποπτη και πολιτισμικά επιζήμια. Η καθιέρωση του αρχαιοελληνικού παγανισμού ως ... εθνικής θρησκείας των Ελλήνων (κατ' αρχήν) προκαλεί μόνο γέλια...



Πηγή: περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ  τεύχος 25 (2001) 
http://www.impantokratoros.gr/457276B7.el.aspx

Κέντρο Πληροφόρησης ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο! Αποκατάσταση της αλήθειας!
    (Με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε τον τελευταίο- και όχι μόνο καιρό, πονοκέφαλος με πιάνει! Απλά είναι τα πράγματα τι τα μπερδεύουμε μόνοι μας;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρω πως κατι δεν παει καλα με την παραπανω αναλυση του Θεο-λογου. Εχω καποιες απαντησεις...
    1. ''Βασικό χαρακτηριστικό του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας είναι το φοβερό του μένος κατά του Χριστιανισμού. Για τους νεοειδωλολάτρες δεν υπάρχει άλλος εχθρός παρά μό­νο ο Χριστιανισμός.'' Ηταν ειδωλολατρες οι αρχαιοι Ελληνες? Αν ναι τοτε για ποιον λογο θαυμαζετε τον πολιτισμο τους και τον αγαπατε οπως λετε??(''Ο θαυμασμός όλων μας για τον ανεπανάληπτο αρχαιοελληνικό πολιτισμό είναι δεδομένος.'') Και ακομα παγανιστες ειστε κι εσεις
    2. ''Ο Χριστιανισμός και μάλιστα η Ελληνορθοδοξία όχι μόνο δεν έγινε αιτία να καταρρεύσει αυτός ο πολιτισμός, αλλά αντίθετα διασώθηκε μέσα σε αυτό το νέο πνευ­ματικό μέγεθος, ό,τι καλό είχε δημιουργήσει ο αρχαίος κόσμος.'' ''Ο,τι καλο''????? Η φιλοσοφια που ειναι???? Πιστευε και μη ερευνα δεν λετε??? Γιατι να μην ερευνουμε, εχετε να φοβηθειτε τιποτα??? Φοβαται την ερευνα ο Θεος??? Η μηπως εσεις?????
    3.''η κατάρρευση του αρχαίου κόσμου δεν οφείλεται στην εμφάνιση και διάδοση του Χριστιανισμού, ο οποίος άρχισε να παρακμάζει πολύ πριν εμφανιστεί η χριστιανική διδασκαλία, αλλά στον ίδιο του τον εαυτό, διότι έκτιζε όντως λαμπρά παλάτια πάνω σε σαθρό έδαφος.'' Για ''αρχαιο κοσμο'' μιλατε και οχι για αρχαια Ελλαδα.Το γιατι επρεπε να το πειτε.. Και κανετε λαθος, απλως εισασταν τοσο υπουλοι και αδιστακτοι(Οι σιωνιστες.Ο πληθυντικος ειναι γιατι τωρα εσεις γινεστε οργανο τους!!!)...
    4.''Ως σαθρό δε έδαφος νοείται η παραθεώρηση από τον αρχαιοελληνικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο του παράγοντα ανθρώπου ως υψηλή αξία'' Για εσας δηλαδη ειναι χαμηλη??? Με μπερδευετε...
    5.''Τα αγαθά του πολιτισμού τα απολάμβανε η μειοψηφία της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ολιγαρχίας.'' Ειστε α... πληροφορητος.
    6.''Ενώ ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός καλλιέργησε τον επιλεκτικό αριστοκρατικό ανθρωποκε­ντρισμό, ο Χριστιανισμός αντίθετα δίδαξε, εισή­γαγε και εφάρμοσε στην ανθρώπινη κοινωνία τον καθολικό, χωρίς διακρίσεις ανθρωπισμό, όπως αυτός βιώθηκε όχι από κάποιο άνθρωπο, αλλά από το Θεάνθρωπο ιδρυτή του.'' ''Καθολικο ανθρωπισμο''???? Τοτε για ποιο λογο οι οπαδοι του κατεστρεφαν ελληνικους ναους???
    7. Οσο για τους δουλους, απολαυστε την ελευθερια σας σημερα..
    8. Για την ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα που λετε για ψαξτε το καλυτερα... Απο που ξεκινησε και αν ηταν δυνατον να υπαρχει στην αρχαια Ελλαδα και οχι στην ανατολη με την εκτομη(ευνουχισμο).
    Για την ανθρωποφαγια θελω να πιστευω οτι δεν αναφερεστε στους Ελληνες αλλα σε αλλους λαους....
    9.''Οποιαδήποτε απόπειρα αυτονόμησης του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό είναι εθνικά ύποπτη και πολιτισμικά επιζήμια. Η καθιέρωση του αρχαιοελληνικού παγανισμού ως ... εθνικής θρησκείας των Ελλήνων (κατ' αρχήν) προκαλεί μόνο γέλια...'' Τ σχολια δικα σας...
    Ο Ιησους Χριστος υπηρξε, Ελλην φιλοσοφος και Ναζιραιος-Ναζωραιος στο ''θρησκευμα''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΩ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΜΟΝΟΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ:
    "Ο Ιησους Χριστος υπηρξε, Ελλην φιλοσοφος και Ναζιραιος-Ναζωραιος στο ''θρησκευμα''"
    ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΥΠΗΕΡΞΕ. ΤΟ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ (ΝΑΖΙΡΑΙΟΣ ( .. ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΗΘΗ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΠΑΡΟΝΤΟΣ).
    ΣΤΗΝ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ) Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ" ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΕΤΟ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΝΕΑ (ΔΑΥΙΔ) ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΛΑΣ;; ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ .. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ;; (ΔΙΑΒΑΣΕΣΤΕ , ΑΚΟΥΣΕΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ).

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΙΝ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΕΣΑΧ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΩΡΤΑΖΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΟΡΤΗ;; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ +30 ΠΕΡΙΠΟΥ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ..ΠΕΣΑΧ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΕΣ, ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

    ΓΙΑΤΙ "ΣΚΙΖΕΣΘΕ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ... ;ΓΙΑΤΕ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ ΙΕΡΑ, ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ). ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΑΓΑ ΓΡΦΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΕΥΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή