Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σαφές μήνυμα προς Τουρκία από τον Φράγκο στον Έβρο


“Δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας” τόνισε από τον Έβρο, ο Υπουργός Εθνικής άμυνας Φραγκούλης Φράγκος


Με μια λαμπρή τελετή βασισμένη στα στρατιωτικά πρότυπα 650 αξιωματικοί του στρατού παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον υπουργό Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη, στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη.


“Ζήτω η Θράκη” ζήτησε να αναφωνήσουν οι στρατιωτικοί ο κ. Φραγκούλης για να τονίσει αργότερα πως ο Έβρος είναι μια σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.


Η Θράκη υποδέχτηκε έναν παλιό της γνώριμο. Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στον Έβρο προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης των στρατιωτικών ξιφών σε αξιωματικούς του στρατού από το ΔΣΣ.


Τα ξίφη δόθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φράγκο Φραγκούλη, τον Αρχηγό ΓΕΣ και τον Αρχηγό της 1ης Στρατιάς. Τα ξίφη απονεμήθηκαν σε 650 αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και κάποιοι που έχουν αποστρατευτεί πρόσφατα, όπως και οι στρατιωτικοί ιερείς του ΔΣΣ.


Στην ομιλία του ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επηρεάζει τα πάντα όμως όχι και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο υπουργός τόνισε στις δηλώσεις του ότι ο στρατός είναι μια δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία.


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μαζική παρουσία τους και το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν σε αυτή τη σεμνή τελετή, της απονομής των ξιφών στους Έλληνες και στις Ελληνίδες αξιωματικούς.


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι δεν ήμασταν μόνοι μας.


Βρίσκονταν εδώ οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και πολύς κόσμος, παρουσία του Σεβασμιοτάτου και των λοιπών επισήμων. Η σημειολογία είναι μία και μόνη. Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».


Ο κ. Φράγκος πρόσθεσε ότι είναι «υπηρεσιακός υπουργός, για ορισμένο χρόνο» και υπογράμμισε ότι «η πατρίδα μας δεν νομίζω ότι ποτέ εκάμφθη».


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τεχνικό έργο του Στρατού στον Έβρο και για τα έργα που ξεκίνησε ο ίδιος ως Αρχηγός, ο υπουργός τόνισε ότι «εγώ δεν θα αναφέρω τι έχω ξεκινήσει ως Αρχηγός. Εγώ ξέρω ότι συμβιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες με τους Εβρίτες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και όπου μπορούμε να προσφέρουμε ή να παράγουμε αναπτυξιακό έργο, το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την ψυχή, γιατί πραγματικά μας αγαπάτε και εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε».


Τέλος, σε ερώτηση για την τάφρο του Έβρου, ο κ. Φράγκος σημείωσε: «Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ».


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κων. Ζιαζιάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε στρατόπεδα, καθώς και φυλάκια της ελληνικής μεθορίου των Φερών και άλλων περιοχών.


elthraki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου