Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο υπόγειος πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας στην Ελλάδα και οι εκλογές


Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν γίνονται εν κενώ. Διεξάγονται σε μία περίοδο που αναδιατάσσονται οι ισορροπίες ανάμεσα στις παγκόσμιες δυνάμεις και εντάσσονται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο «πρωταγωνιστούν» οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Άλλωστε η «μικρή Ελλάδα» πάντα ήταν τμήμα των παγκόσμιων σχεδίων.


Σύμφωνα λοιπόν με το νέο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα», «η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό» – μόνο που η Γερμανία το κάνει «θορυβωδώς και “άγαρμπα” κατά ένα μέρος, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει». Αντίθετα οι ΗΠΑ «φαίνεται ότι ευνοούν μια μεταβολή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κόμματος που έχει επιλέξει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Γερμανούς. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ»!


Πρόκειται για μία ιδεολογική προσέγγιση της ΣΥΡΙΖικής Αριστεράς με τις ΗΠΑ; Προφανώς και όχι. Απλώς η Ουάσιγκτον «αξιοποιεί» τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αφήσει το Βερολίνο «να επιβάλλει το δικό του imperium στην Ευρώπη, μετατρέποντάς την σε πολιτικό προτεκτοράτο και σε μια απέραντη γερμανική ειδική οικονομική ζώνη. Πολύ περισσότερο που αυτό συνοδεύεται από την στρατηγική προσέγγιση της Γερμανίας με τη Ρωσία» – ο παράγοντας Ρωσία (και η συμμαχία της με την Γερμανία) πρέπει να επισημανθεί διότι διαμορφώνει νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκακιέρα.


Τι πιστεύουν οι Αμερικάνοι; Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», ότι «το ”εργαλείο” που μπορεί να “ξηλώσει” τη γερμανική επιρροή στην Ελλάδα – με τις όποιες αναταράξεις- είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», επειδή θα πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Μέρκελ. Το αμερικανικό σχέδιο είναι στη συνέχεια να «διαχυθεί» το κλίμα της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στην ευρωζώνη που είναι η «ενδοχώρα» της Γερμανίας. Δηλαδή από την Ελλάδα (και νωρίτερα από την Γαλλία) θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της Μέρκελ…


Βεβαίως στο πουλόβερ της Μέρκελ είναι ραμμένο το ευρώ, που οι ΗΠΑ ευχαρίστως θα έβλεπαν την κατάρρευσή του. Οι ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα αντιμετώπιζαν και το ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από το ευρώ, διότι έτσι θα κατέρρεε η ευρωζώνη, αναλαμβάνοντας και το οικονομικό κόστος που τους αναλογεί. Γνωρίζουν καλά ότι θα υπάρξει «οικονομικός Αρμαγεδών», αλλά πρωτίστως τους αφορά «η υποχώρηση της γερμανικής επιβολής».


Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχουν ιδεολογική συγγένεια. Διότι θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα από την περίοδο Σημίτη και εντεύθεν είναι «όμηρο» και διαβρωμένο από τους Γερμανούς – ακόμα και πρωθυπουργοί που τους έλεγαν «αμερικανάκια» στο τέλος «έπαιζαν» το γερμανικό παιχνίδι. Άρα οι ΗΠΑ θέλουν νέο πολιτικό προσωπικό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ «θεωρείται  “εξελίξιμος” πολιτικός σχηματισμός ο οποίος, έχοντας ενώπιόν του  με την προοπτική ανάληψης της εξουσίας, θα λειτουργήσει σε πιο ρεαλιστική βάση και θα διατηρήσει μεν την αριστερή του φυσιογνωμία –περισσότερο απ’ ότι το… ΠΑΣΟΚ- δεν θα παραμείνει όμως σε “αριστερίστικες” λογικές. Ούτε πιστεύει κανείς στη Ουάσιγκτον ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ». Τα «Επίκαιρα» λένε ότι στα αμερικανικά thinks tanks «έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις, και επί ελληνικού εδάφους, σχετικά με τη σκοπιμότητα αμερικανικής προτίμησης και στήριξης σε μια  ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου με μοχλό τον ΣΥΡΙΖΑ».


Από την άλλη πλευρά η Γερμανία και η Μέρκελ έχουν εγκλωβιστεί στο αντιλαϊκό μνημόνιο και επιμένουν στην εφαρμογή του, παρά το ότι (ανα)γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει όποιο κόμμα και να κερδίσει τις εκλογές. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου δεν χαροποιεί το Βερολίνο. Απλώς ανέχεται τον Σαμαρά ως την μόνη λύση από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυνατότητες για πρώτη θέση και περιορίζεται σε ρόλο συμπληρωματικής δύναμης.


Ένα ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ενσυνειδήτως στο παιχνίδι αυτό. Οι πληροφορίες του περιοδικού επιμένουν ότι οι πολιτικές επιλογές του παραμένουν αυτόνομες. Ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ «επέλεξαν» τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα συγκυρία. Να εικάσουμε ότι αυτή η «συμμαχία» ΗΠΑ – ΣΥΡΙΖΑ είναι εύθραυστη;                                                                                                                    http://www.antinews.gr/2012/05/31/163876/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου