Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πανικός και σύγχυση σε Βρυξέλλες και αγορές από το δημοψήφισμα του Παπανδρέου

Η αιφνιδιαστική αποφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα μούδιασε την Ευρώπη, ενώ προκάλεσε πανικό στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και κυρίως την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ο Dow Jones αντέδρασε ακαριαία χάνοντας έως και 200 μονάδες!


Σύμφωνα με τους Financial Times, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ σχολίασε πως ο Παπανδρέου τους είχε φανεί ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κείμενο της τελικής συμφωνίας, αλλά κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια απόφαση.

«Δεν νομίζω ότι το περίμενε κανείς. Προφανώς υπολόγισε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να περάσει την απόφαση της Συνόδου» είπε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Ο ίδιος δεν διστάζει να εκφράσει φόβους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος:

«Η απόφαση αυτή είναι καλή για τη δημοκρατία αλλά είναι πιθανόν να χειροτερεύσει την κρίση, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη ένα πολύ εύθραυστο κλίμα στην Ευρώπη».

Πάντως είναι γεγονός πως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παίζουν πρώτο θέμα την απόφαση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα «ΟΧΙ» των Ελλήνων στο πακέτο στήριξης, ενώ η Daily Telegraph προτρέπει την Ελλάδα να δώσει ένα γερό «χαστούκι» στις Βρυξέλλες καταψηφίζοντας τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, με το που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, ο χρηματιστηριακός δείκτης του Dow Jones έκανε βουτιά έως και 2,5% προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου